Multe ocazii, zero goluri!

03 Sep. 2012, 12:02 Campionat

Galben-verzii nu au reușit decât o remiză la de­butul în noua ediție de campionat a Ligii se­cun­de, FC Bihor Oradea reușind să plece cu un punct de pe terenul Mioveniului, în urma u­nui 0-0, nedrept însă pentru gazde.

Mioveniul s-a aruncat în atac în­că din primele minute, realizând timp de 90 de minute mai multe o­cazii de a înscrie, însă acestea fie au fost imprecise, fie au fost pa­rate de portarul oaspeților. Elevii lui Mihăiță Ianovschi au stat bine în teren și au dominat în totalitate, oaspeții neavând decât două – trei o­cazii de poartă și aceastea venite în urma unor faze fixe. De altfel, Bi­horul nu a expediat niciun șut pe spațiul porții, în timp ce Mio­veniul a ratat prin Năstăsie, Co­șe­reanu, Stancu, Mărgăritescu, Ma­zilu, Emil Dică, Olteanu și Panait. E­chipa făcută de Ianovschi Jr a a­ră­tat destul de bine, s-a văzut că poate alerga și rezista din punct de vedere fizic, însă a arătat și că a fost văduvită cel puțin pe mo­ment de lipsa unui al doilea vârf de careu, ce urma să fie lângă Ră­du­ță. Pentru CS Mioveni, rămâne to­tuși un punct câștigat în urma a­cestei partide, punct care poate conta la un moment dat în eco­no­mia campionatului.

Mioveni: O. Popescu – Pasăre, Olteanu, Miu­les­cu, Ionuț Stancu – Mazilu, Măr­găritescu, Emil Dică (68 Panait), Coșereanu (81 Bi­ceanu) – Năstăsie, Răduță.
Antrenor: Mihăiță Ianovschi
Oradea: A. Popescu – Pop, Petrache, Tînc, Lupu – Flo­rean, Coroian, Sorian, Bic (64 Selagea) – Sulea (82 Puscas), Mărkuș (70 Ha­dar).
Antrenor: Gheorghe Ghiț

Cartonașe galbene: Ol­tea­nu (’18) / Mărkuș (’65), Se­­lagea (’75), Coroian (’85), Sorian (’89).

Filmul meciului:

# min. 6: Stancu centrază din corner, Năstăsie reia cu capul, în­să por­tarul respinge.
# min. 8: Coșereanu șutează de la 25, slab, pe joc, mingea iese afară.
# min. 13: Mazilu are o in­cur­siune pe dreapta, trece de trei ad­versari, însă centrarea îl prinde pe Răduță în off-side.
# min. 19: apărut singur la mar­ginea careului, Sorian șu­tează de la 16, din poziție centrală puțin peste, după o pasă venită prin surprindere din lovitură liberă de pe dreapta.
# min. 19: Mărgăritescu în­cearcă un șut din vole de la 16 m, apărarea respinge însă.
# min. 24: Stancu trage de la 25 m, portarul reține.
# min. 26: Mazilu șutează de la 16 m central, pe jos, însă pe lîn­gă poartă.
# min. 28: Mazilu prinde un șut puternic de la 30 m, mingea trece pu­­țin peste transversală.
# min. 40: Emil Dică scapă sin­gur pe centru, încearcă să dri­ble­ze, însă este deposedat de oas­peți.
# min. 41: Sorian șutează de la 20 m de pe stînga, pe lîngă poar­tă.
# min. 45: șut bombă al lui Co­ro­ian de la marginea careului, min­gea trece peste poartă.
# min. 49: Sulea încearcă o de­viere la 16 m din prima, mingea trece puțin pe lîngă.
# min. 53: Stancu șutează din lovitură liberă de pe dreap­ta, Po­pes­cu scoate însă de sub bară.
# min. 57: lovitură liberă pentru gazde de la 17 m, puțin lateral dreap­ta, Stancu trage însă peste.
# min. 65: Mărkuș scapă sin­gur, Olteanu revine, însă atacan­tul ca­de în duel cu fundașul arge­șean, simulînd.
# min. 71: Năstăsie prelun­geș­te cu capul în careu peste apă­rare, Olteanu apare bine pe lung, șutează din săritură, însă portarul respinge miraculos.
# min. 84: Panait șutează de la marginea careului, portarul prinde.
# min. 93: Mazilu driblează doi adversari, trage de la 16 m, însă min­gea trece milimetric pe lîngă.

Culisele meciului

# Ieri, la Mioveni, a fost foarte cald la ora jocului, temperaturile tre­cînd peste 30 de grade la soa­re. Cu toate acestea, arbitrul par­tidei nu a oprit jocul pentru pauza de hidratare a jucătorilor.
# La debutul în noua ediție de campionat, CS Mioveni a avut în tri­bune în jur de 500 de persoane. Intrarea la meci a fost liberă și s-a făcut pe baza unor tichete ce pu­teau fi procurate gratuit, chiar de la porțile de acces.
# CS Mioveni a fost susținută și de o micuță, dar inimoasă gale­rie. Ultrașii galben-verzi au luat loc la peluză, galeria schimbîndu-și din acest an locația, după ce a stat pe rînd de-a lungul anilor la tri­bu­na a doua și tribuna I.
# Antrenorii Mihăiță Ianovschi, Alin Chița și Rică Neaga s-au aflat la debutul lor pe bancă la CS Mi­o­veni. Ianovschi a fost chiar la de­bu­tul în Liga a II-a, la fel și Rică Neaga.
# În Liga a II-a au debutat și ju­cătorii Mazilu și Biceanu, cei doi tineri fiind aduși la Mioveni în a­ceas­tă vară de la FC Dani Co­man.
# Pe banca de rezerve a gaz­delor au rămas pînă la finalul me­ciului portarul Remus Dănălache și jucătorii de cîmp Cătălin Crețu, Mihai Cotigă, Alexandru Dumi­tra­che, Robert Boboc.
# De partea cealaltă, la FC Bi­hor Oradea nu a jucat nici un mi­nut portarul Krisztian Pogacsics și ju­cătorii de cîmp Mădălin Popa, A­drian Voiculeț și George Ko­rudjev.
# Oaspeții l-au avut în lot și pe Adrian Voiculeț, atacantul jucînd în trecut pentru jumătate de sezon și la Mioveni. Voiculeț s-a salutat înainte de meci cu cîțiva dintre foștii săi colegi, dar și cu condu­cătorii gazdelor.
# Andrei Mărgăritescu și Emil Dică au avut sarcina să con­stru­iască la mijlocul terenului, cei doi coborînd în prima repriză foarte mult în jumătatea proprie, pentru a lua baloane și a pleca cu ele.
# În tribune, printre spectatori s-au numărat și antrenorul Ar­ge­șului Viorel Dumitrescu, dar și Con­stantin Schumacher, noul teh­nician al lui CSM Rm. Vîlcea, am­bele echipe, viitoare adversare ale Mi­oveniului.
# Olteanu a fost avertizat cu un cartonaș galben în minutul 18, du­pă ce a făcut un henț la marginea ca­reului, adversarul șutîndu-i în mînă.
# Mărkuș a fost avertizat și el cu cartonaș galben în minutul ’65, pentru simulare în careul oaspeți­lor, atacantul preferînd să cadă la un duel cu Olteanu, deși inițial a­vu­sese prim-planul.
# Observatorul de arbitri a par­ti­dei, Florin Verigeanu din Rm. Vîl­cea, a preferat să urmărească me­ciul de la masa presei, lîngă el venind și foștii conducători ai gaz­delor, Răzvan Tunaru și Viorel Ilinca.
# Finalul meciului i-a nemul­țu­mit pe o parte din spectatorii pre­zenți la tribuna a doua, aceștia re­pro­șîndu-le jucătorilor că nu au marcat și strigîndu-le de mai multe ori „rușine!”

Ianovschi: „Am pierdut două puncte”

Tehnicianul gazdelor, Mihăiță Ianovs­chi, a remarcat jocul bun făcut de elevii săi, spunând despre ei că stau foarte bine cu pregătirea fizică. La acest meci, nu a mers însă finalizarea, lucru menționat de antrenorul piteștean.

„A fost un joc greu pentru prima etapă. Mi-aș fi dorit și eu un adversar mai accesibil așa cum au avut alte echipe, dar asta nu e o scu­ză pentru rezultatul înregistrat astăzi. Am pus presiune, am avut ocazii… În prima repriză am ratat 10-12 ocazii… Nu am reușit din pă­ca­te să marcăm… În repriza a doua am în­ce­put un pic mai moale, dar finalul ne-a apar­ținut, arătînd că echipa stă bine din punct de ve­dere fizic. Din păcate, nu am reușit decât un 0-0 în acest meci… Felicit jucătorii pentru atitudine și dăruire. Trebuie răbdare cu a­ceas­tă echipă. Sigur, pretențiile sunt mari de la jucătorii cu nume, dar sunt convins că în vi­itorul apropiat aceștia vor cofirma. Trebuie în­să, să așteptăm. Ne dorim să construim o echipă și asta nu se face cu două jocuri. Azi am pierdut două puncte mari, fotbalul fiind ne­drept câteodată. Rezultatul este nedrept, bă­­ieții au arătat bine. Am avut posesie și ac­țiuni de poartă finalizate cu șuturi. Nu am reușit să marcăm, iar vina îmi aparține mie”, a spus principalul galben-verzilor, la finalul par­tidei.

Ghiț: „Rezultat echitabil!”

Antrenorul oaspeților s-a de­clarat mulțumit de re­zultat după meci, spunând chiar că, re­zul­tatul înregistrat este unul echitabil.

„A fost un joc disputat, în care am reușit să obținem un punct prin multă muncă. Chiar dacă gaz­­dele și-au creat mai multe ocazii, și noi putem marca și chiar tranșa partida la situațiile a­vute. Prima repriză a aparținut gazdelor, care au forțat și au ra­tat, însă în a doua repriză noi chiar puteam câștiga, pentru că am ratat câteva ocazii bune. Una peste alta, consider rezultat e­chi­tabil… Am întâlnit o echipă foar­te bună, care pe teren propriu își pune în valoare calitățile. După jocul de azi, Mioveniul și Oradea vor fi protagonistele acestui cam­pionat. Este însă un cam­pi­onat lung, care se joacă”, a de­clarat după meci, la conferința de presă, antrenorul Ghiț.

Dică și Olteanu, ratări imense

Cele mai mari ocazii ale meciului le-au ratat argeșenii Emil Dică și Mihai Olteanu. În prima repriză, Dică a scă­pat la un moment dat spre poartă, în­să la 16 m cu portarul venind înspre el, nu a luat decizia cea mai bună de a lovi balonul sau de a șuta cu latul, după primul dribling și a continuat faza căzând în duel cu adversarul, dar ne­primind nimic. În a doua repriză, oca­zia mare a fost ratată de Mihai Ol­tea­nu, acesta rămînînd singur cu porta­rul, după o pasă a lui Năstăsie cu ca­pul, însă portarul oaspete a reușit să res­pingă senzațional șutul căpitanului Mioveniului.

Stancu, responsabil cu fazele fixe

Ionuț Stancu este desemnat la Mioveni să fie responsabil cu e­xe­cutarea loviturilor libere din preajma careului și nu numai, dar și cu executarea cornerelor. Stancu a avut în acest meci mai multe lovituri libere, la unele centrînd în careu, iar la altele șutînd, fără a nimeri însă spațiul porții. Stancu a ajuns în această postură, de­oa­rece este un foarte bun șuteur de la distanță, dar și un fotbalist care centrează foarte bine.

Adrian Mazilu, un câștig pentru Mioveni

Adrian Mazilu este, fără doar și poate, un câștig pentru CS Mio­veni. Jucătorul adus de la Dani Coman, aflat la debutul în Liga a II-a are doar 18 ani, și la meciul de ieri a ieșit de cîteva ori în evidență. Mazilu are o tehnică bună, are și viteză, caracteristici care l-au ajutat să aibă cîteva incursiuni pe partea dreaptă, dar și cîteva șuturi bune, chiar dacă nu au avut urmări și pe tabela de marcaj. Mazilu este unul dintre remarcații echipei la acest meci, terminat 0-0.

Cu UTA se joacă vineri de la 17

CS Mioveni va juca în etapa a doua a campionatului, la UTA, meciul cu arădenii fiind programat vineri de la ora 17. Programarea au făcut-o televiziunile, partida urmînd a fi transmisă în direct la televizor. Inițial galben-ver­zii intenționau să refuze cererea UTA de a juca vineri, însă până la urmă au acceptat, arădenii jucând meciul din prima etapă, de-abia astăzi, și având mai puține zile de pregătire a partidei, decît argeșenii.

Articol scris de Silviu Mihai

03 Sep. 2012, 12:02 Campionat
Pe aceeași temă