Motru moare, dar nu se predă: „Ori sacrificăm Liga 2 și mergem la Liga 3, ori facem transferuri și încercăm în play-out”

Marius ANGHEL 18 Nov. 2013, 16:22 Campionat
Motru moare, dar nu se predă:**

Minerii au pierdut din nou și continuă să fie ultimii în Liga a 2-a

Greu pentru Minerul Motru în Liga a 2-a. Fără bani pentru achiziții în vară, motrenii au mizat pe aceeași jucători cu care au jucat în Liga a 3-a și se vede treaba că nu fac față rigorilor eșalonului secund. Încet, dar sigur, minerii își compromit șansele de supraviețuire. La ultima reprezentație, motrenii au cedat cu 3-1 la Mioveni și continuă să fie ultimii din clasament.

Mineri fără noroc bun

Cei de la Minerul Motru pot da vina și pe lisa norocului după ultima etapă de campionat. În jocul de la Mioveni, minerii au început tare, au avut două mari ocazii după care au gafat în apărare și s-a decis soarta jocului. mai întâi, Speroni a reluat mingea la două degete de poarta adversă, pentru ca apoi portarul gazdelor să evite un gol ca și făcut în ura unui șut scos din vinclu. La poarta minerilor a fost haos. Mai întâi portarul Daniel Popescu a greșit copilărește primind gol după un șut de la 30 de metri, după care Unguru a gafat și el în propriul careu, iar dintr-un carambol balonul a ajuns în poarta nefericiților mineri. După pauză, minerii au continuat să nu aibă noroc, gazdele au marcat un super gol, însă cuvântul final l-au avut motreni care au redus din handicap prin Trifu și apoi au lovit bara porții adverse. S-a terminat 3-1, scor care i-a nemulțumit pe oficialii echipei gorjene.

„Asta ne este valoarea”

Dacă antrenorul Gabi Zahiu mai are de doi bani speranță de salvare în condițiile în care echipa lui a câștigat patru puncte din 36 de puncte puse în joc, directorul sportiv, Mihai Cernica recunoaște că valoarea echipei motrene este una îndoielnică. „Am pierdut un meci pe erorile noastre. Ne-am bătut singuri, dar tragem speranțe că ne vom reveni”, spune Zahiu.

În schimb, Cernica este supărat și pare chiar și resemnat. „În situația de față ce putem să mai spunem? Asta e valoarea echipei, puteam pierde 2-3 meciuri dar e un lanț lung de meciuri fără victorie. Fără jucători de valoare nu poți face față. Nu se poate să faci față fără să faci un transfer de valoare. Avem doar jucători care au venit din Liga 3″, a spus Cernica.

„Au doar bani în cap”

Același oficial îi pune la zid pe toți tinerii care joacă fotbal în ziua de astăzi. Și nu se referă doar la cei de la Motru, ci la toți. Asta după ce în ultima perioadă gorjenii au tot încercat să aducă jucători tineri care nu joacă la alte echipe dar care preferă să stea pe tușă și să încaseze bani decât să joace pe bani mai puțini. „Vedem ce putem face în iarnă. Ori sacrificăm campionatul de Liga 2 și mergem la Liga 3, ori facem transferuri și încercăm în play-out. Clar este campionatul mai tare. Nu se compară cu Liga 3. Nu știu ce vom reuși să aducem, sunt jucători tineri pe care nu-i interesează să joace. Au doar bani în față. Banii sunt pe primul loc. Nu doar la Motru. Asta e generația care vine, ei ar trebui să se gândească că trebuie să joace și apoi vin și banii. Preferă să stea rezerve la echipe în loc să vină la noi și să joace. Și avem exemple. Stând pe bancă nu arată ce pot, mai bine ar veni să joace și apoi să se gândească la bani. Dacă stai pe bancă și te mulțumești că ești la echipe cu tradiție nu realizezi nimic în viața de fotbalist. Eu am jucat și la județ și nu mi-a fost rușine. Când nu am făcut față la Divizia B am preferat să joc la județ decât să frec banca de rezerve. Tinerii vor doar să joace la Liga 1 la Steaua sau Pandurii”, a mai spus Cernica supărat pe jucătorii tineri care în loc să accepte să joace pe bani mai puțini așteaptă sacii cu bani pe băncile de rezervă.

Sursa: Impact în Gorj

Marius ANGHEL 18 Nov. 2013, 16:22 Campionat
Pe aceeași temă