Motru a depus armele: „Nu mai putem să sperăm în salvare”

Motru a depus armele:**

Deși avea neapărat nevoie de victorie, pentru a mai păstra, măcar, șanse teoretice de salvare, „lanterna roșie” a seriei a II-a a scos doar o remiză cu FC Bihor, echipă aflată deasupra liniei care asigură menținerea în eșalonul secund. Despărțite de 10 puncte, cele două combatante și-a menținut ecartul și după acest joc.

După un început mai bun de partidă al oltenilor, în care Marian Stoenac și Claudiu Trașcă au încercat vigilența portarului Mădălin Smaranda, oaspeții au deschis scorul în minutul 25, când Raymond Lukacs l-a învins pe Daniel Popescu, din cea de-a doua tentativă. Revenit între buturi după o accidentare care l-a ținut în afara gazonului patru etape, tânărul portar gorjean a reușit să respingă șutul inițial al atacantului orădean, însă balonul a ajuns tot în picioarele lui Lukacs, care a îndeplinit apoi o simplă formalitate.

Imediat după pauză, Patrian Trifu a fructificat cu capul lovitura de colț executată de pe partea dreaptă de atac de Lucian Fărcășanu, dar până la final tabela nu s-a mai modificat, în pofida ocaziilor avute de gazde. În minutul 72, Patrian Trifu a reluat cu capul de puțin pe lângă bară, iar, peste 6 minute, nou-intratul Bogdan Chirea a tras în picioarele lui Smaranda, din 12 metri.

S-a încheiat 1-1, spre bucuria antrenorului ardelean Alexandru Pelici, după ce în sezonul regulat FC Bihor câștigase cu 2-1 ambele meciuri, atât cel din toamnă, de la Motru, cât și cel de luna trecută, de la Oradea.

Zahiu: „Sunt dezamăgit de rezultat, nu și de joc”

Remiza nu l-a încântat și pe Gabi Zahiu, care s-a arătat totuși mulțumit de jocul elevilor săi. „Dacă nu am reușit să câștigăm cele trei puncte, care ne mențineau, măcar teoretic în lupta pentru evitarea retrogradării, măcar am făcut un joc bun. Acum nu mai putem să sperăm în salvare. Sunt 10 puncte și e imposibil de recuperat diferența. Dacă am fi învins și ne apropiam la șapte, poate mai aveam o șansă, dar am făcut egal. Sunt dezamăgit de rezultat, nu și de prestația echipei. Am avut atitudine, dar, din păcate, am făcut o singură greșeală și asta ne-a costat. Am dominat jocul, am avut ocazii multe, dar n-am înscris decât o dată. Terenul a fost unul dificil, din cauza ploilor din ultima perioadă”, a declarat Zahiu.

Sâmbătă, în cea de-a treia etapă din play-out, Minerul va juca la Arad, cu UTA, echipă care încă mai speră să evite retrogradarea, iar FC Bihor va primi vizita Olimpiei Satu Mare. „Pentru noi, meciul de la Arad va fi unul de palmares și vom încerca să nu pierdem”, a afirmat Zahiu.

Minerul Motru – FC Bihor 1-1
Patrian Trifu ”49 / Raymond Lukacs ”25

D. Popescu – Trașcă, Iclănzan, Nueleanu (cpt.), Schinteie – Hanu (Chirea ”52), Șoo (Neacșu ”77), Nicoloff, Stoenac – Fărcășanu (Cernica ”79), Trifu
Antrenor: Gabriel Zahiu

Smaranda – Letan, Pascariu, Fl. Lazăr (cpt.), R. Lupu (Cigan ”57) – Fl. Pop (Sorian ”77), Haș, Bic (Zs. Lukacs ”82), Străuț, A. Achim – R. Lukacs
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Minerul (Motru); Spectatori: 150
Arbitri: Nicușor Flueran  (Craiova) – Ionuț Babadac (Alexandria) și Răzvan Nistoran (Reșița)

Clasament play-out

1. Olimpia Satu Mare    11    7    3    1    16-7    24
2. CS Mioveni         12       7         2         3         19-11    23
3. FC Bihor Oradea    12         5        4         3         16-10   19
4. UTA Arad         11         3         3         5         10-15   12
5. Minerul Motru         12         2         3         7         13-16   9

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă