„Minerii” regretă că nu joacă cu UTA: „Era ultimul nostru meci acasă”

Marius ANGHEL 28 May. 2014, 15:59 Seria 2

eciul dintre Minerul Motru și UTA nu contează. Nici nu se mai joacă. Ambele echipe au retrogradat deja în Liga a 3-a, așa că duelul de astăzi era doar pentru statistică. Dar, nici pentru statistică nu se mai joacă.

Ar fi fost o miză simbolică, era ultimul meci din Liga a 2-a pentru Minerul Motru pe teren propriu, așa că simbolic, nu că i-ar și ajuta cumva, gorjenii doreau victoria. Au obținut-o pentru că meciul nu se va mai juca, deoarece UTA nu a fost programată în această etapă din pricina unor datorii către arbitrii și observatori.

Stop joc

Ieri la ora 18.00, „minerii” se pregăteau de meciul cu UTA. La cinci minute de la începerea antrenamentului, gorjenii au fost anunțați de către sectorul Competiții de la Federația Română de Fotbal că meciul cu UTA nu se va mai juca. „Era ultimul nostru meci acasă, frumos ar fi fost să câștigăm și să ne despărțim de această ligă cu un succes pe teren și în fața celor care ar fi venit la meci. Asta ne propusesem”, a comentat antrenorul minerilor, Gabi Zahiu. Dar, meciul nu se va mai juca. „Am auzit că nu și-au achitat nu știu ce datorii și nu au fost programați. Din punctul meu de vedere era bine să se joace, îmi făceam și eu o idee asupra jocului cu cei mici la joc. Urma să titularizez mai mulți copii, cinci eram dispus să bag în teren din primul minut. Pentru mine acest meci avea miză. Voiam să bag mulți juniori ca să-i văd cum reacționează la miza jocului. Toate meciurile au avut miză pentru noi, acum era miza aceasta a promovării tinerilor. Le făceam un mare avantaj că le ofeream credit să joace. Dar, din păcate mai avem un singur meci de jucat din trei etape pentru că acum vom sta, la fel vom sta și sâmbătă când trebuia să jucăm cu Craiova, și mai avem un singur meci la Satu Mare. Poate acolo voi reuși să iau copii și să-i bag la joc”, a mai declarat Gabi Zahiu.

Debutul a fost fericit, finalul va fi trist!

Nimeni nu s-ar fi așteptat după prima etapă a campionatului ca Minerul Motru să retrogradeze la finalul acestui sezon într-o asemenea manieră, fără victorie de etape bune. În prima etapă a campionatului, „minerii” au câștigat cu 4-0 în fața Mioveniului, echipă care în comparație cu Motru s-a salvat de la retrogradare. „Așa este, nu m-aș fi așteptat după acea primă etapă că vom retrograda. Am avut mult ghinion, avem atât de multe meciuri pierdute la limită încât nu le mai țin șirul. Am retrogradat. Este trist, însă asta ne este valoarea. Trebuie să fim corecți cu noi, să recunoaștem că Liga a 2-a a fost o competiție prea tare pentru noi. Dacă debutul a fost fericit, finalul este trist pentru că am retrogradat”, a mai declarat și directorul sportiv, Mihai Cernica.

Acum, Minerii vor lua trei puncte la masa verde, dar care nu contează: „Era important să jucăm, să-i băgăm pe copii la joc”, a mai spus Cernica.

O iau de la capăt în C

Încă din acest final de sezon, pentru Minerul Motru a venit un nou început. „Am regândit strategia de la echipă. Vom miza mai mult pe tineri, acesta este viitorul. Am folosit și voi folosi în continuare juniori pentru a-i promova și a-i vedea la lucru. Pe scheletul acestei echipe tinere vom face și echipa care la anul va juca la anul în Liga a 3-a”, a declarat Gabi Zahiu.

Sursa: Impact în Gorj

Marius ANGHEL 28 May. 2014, 15:59 Seria 2
Pe aceeași temă