Final de telenovelă în cazul acordurilor de transfer ale lui Martac și Ștefan la Corona: Cernica a semnat ambele acte

Mihai Andries 05 Feb. 2015, 17:10 Special
Final de telenovelă în cazul acordurilor de transfer ale lui Martac și Ștefan la Corona:** Cernica a semnat ambele acte

Cazurile transferurilor jucătorilor Martac și Ștefan – între cluburile Corona Brașov și Oțelul Larissa, echipă afiliată la AJF Prahova, participantă în Liga B județeană – s-au „clasat”, la propriu. După plata banilor de către clubul brașovean către formația susținută de Adrian Teodorescu a venit, acum, și răspunsul autorităților cu privire la veridicitatea semnăturilor de pe respectivele acte.

Mai precis, vicepreședintele clubului Corona Brașov, Cernica Dumitru Emilian, reclamase printr-o plângere la Poliția Brașov că nu ar fi semnat pe acele acte de transfer, semnătura sa fiind „falsificată de Eduard Gherghe” – angajat în cadrul clubului. Cazul, unul în care părțile au „suportat” presiuni de tot felul, la acel moment, a fost „clasat”, la propriu, printr-un referat al Secției de Poliție nr. 1 din Brașov, și de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, acuzațiile de fals, uz de fals și asociere pentru săvârșire de infracțiuni, din partea clubului Corona, fiind respinse de anchetatori.

De departe, „piesa de rezistență” a referatului făcut de Poliție este „raportul de constatare tehnico-ștințifică de natură grafică nr. 700377/2013, întocmit de către Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Brașov”, care a arată că, cităm, „semnăturile în litigiu de la rubrica CLUB CESIONAR / SEMNĂ‚TURĂ‚ de pe reversul celor două înscrisuri denumite ACORD DE TRANSFER înregistrate sub numerele 4576/02.08.2012 și 4577 / 02.08.2012 au fost executate de către Cernica Dumitru Emilian”. Așadar, nu este niciun dubiu cu privire la autenticitatea actelor respective!

Asta chiar dacă la momentul proceselor pe cale sportivă, la Comisiile de specialitate ale Federației Române de Fotbal, în actele clubului a apărut și o… a doua semnătură, „de rezervă” să spunem, a celui care reclama falsul! Este lesne de dedus cine încerca să inducă în eroare comisiile

În ziarul brașovean „Transilvania Expres”, cel care lansase acuzațiile de fals, Emilian Cernica, a confirmat rezoluția Parchetului: „Am primit o înștiințare de la Parchet, în care se spune că nu au fost întrunite elementele infracțiunii pe care noi am reclamat-o. Vom vedea în perioada următoare, împreună cu avocații clubului, care vor fi pașii pe care îi vom urma” – a spus acesta. Răspunsul unuia dintre cei implicați în acest caz, Adrian Teodorescu, a fost: „Sper ca domnul Cernica să se fi decis la ce semnătură folosește pe acte, de acum încolo, varianta oficială sau pe cea de rezervă”.

Articol scris de Marian DIMA

Mihai Andries 05 Feb. 2015, 17:10 Special
Pe aceeași temă