Mobilizare la Ripensia pentru meciul cu Metaloglobus: „Suntem obligați să câștigăm. E o presiune mai mare după eșecul cu Pandurii”

Marius ANGHEL 28 Sep. 2018, 21:14 Campionat
Mobilizare la Ripensia pentru meciul cu Metaloglobus:**

Cei de la Ripensia joacă, sâmbătă, din nou acasă, de data aceasta cu Metaloglobus București. „Impactul” înfrângerii cu 5-2 cu Pandurii, de săptămâna trecută, se resimte pe deplin, echipa ajungând la doar un punct deasupra locurilor retrogradabile.

Venit de două săptămâni de la ACS Poli la Ripensia, Alex Popovici spune că acum s-a acomodat la roș-galbeni. Timișoreanul crede că după înfrângerea dură cu Pandurii trebuie să urmeze un succes cu Metaloglobus. „Urmează un meci dificil cu atât mai important cu cât la Târgu Jiu am pierdut. Nu sunt o echipă cu tradiție, dar orice meci este foarte greu. Toate sunt partide dificile, cred că diferența o face atitudinea și dăruirea din teren. Cu cât ești mai ambițios, șansele de a câștiga sunt mai mari. E o presiune mai mare, pentru că dacă obțineam un rezultat bun la Târgu Jiu, nu era presiune așa mare. Așa, suntem obligați să câștigăm meciul de acasă. Echipa este montată. Eu m-am liniștit. În prima săptămână mi-a fost mai greu, pentru că am scăpat de nebunia și stresul de la cealaltă echipă. Grupul m-a primit foarte bine, pe mulți îi și cunosc”, a declarat Popovici.

Revine Bogdan Străuț

La acest meci, Radu Suciu va putea miza pe Bogdan Străuț. Fundașul, venit și el de la ACS Poli în timpul campionatului, a fost suspendat ultimele două etape, deoarece a primit un cartonaș roșu direct la meciul de Cupa României cu ASU Politehnica. Cel mai probabil, Străuț va juca tot fundaș central, deoarece Marius Toma a luat un roșu direct la Târgu Jiu și va fi suspendat.

„Avem un meci important sâmbătă, pe care trebuie să-l abordăm foarte serios. Avem nevoie foarte mare cele cele 3 puncte. Nu prea îi cunosc pe jucătorii lor, dar sperăm să câștigăm”, a spus Străuț.

Adversara de mâine, Metaloglobus, vine după o remiză obținută pe teren propriu, 2-2 cu Dacia Unirea Brăila. Pe banca bucureștenilor se află Bogdan Andone, fostul antrenor al echipei ASU Politehnica. Acesta revine astfel pentru prima dată la Timișoara după despărțirea de echipa suporterilor poliști.

Înaintea desfășurării etapei a 9-a, Ripensia e pe locul 13, cu 8 puncte. La fel de „multe” are și Metaloglobus, dar care se află pe locul 15, din cauza golaverajului mai slab. Meciul direct are sâmbătă, la ora 11:00, pe „Dan Păltinișanu”.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 28 Sep. 2018, 21:14 Campionat
Pe aceeași temă