Mioveniul n-a avut emoții la Reșița și și-a asigurat repede calificarea în play-off

Marius ANGHEL 04 Apr. 2016, 18:24 Campionat
Mioveniul n-a avut emoții la Reșița** și și-a asigurat repede calificarea în play-off

CS Mioveni s-a calificat en-fanfare în play-off-ul Ligii a II-a, după ce, sâmbătă dimineață, a învins cu 3-0, în deplasare, pe Metalul Reșița. Golurile victoriei galben-verzilor au fost marcate de Năstăsie, în minutul 18, Nilă, în minutul 72, și Ayza, în minutul 75. Cu cele trei puncte luate în ultima etapă a sezonului regulat, Mioveniul a urcat pe locul 6 al clasamentului.

Echipa antrenată de Marius Stoica pornea ca favorită în deplasarea de la Reșița, formație care a pierdut toate meciurile în acest retur de campionat. De altfel, adversarul a avut în componență, în partea a doua a sezonului, fotbaliști modești, care nu au pus niciun fel de probleme adversarilor. Așa s-a întâmplat și sâmbătă cu CS Mioveni, când argeșenii au dominat partida din primul până în ultimul minut de joc.

Gazdele nu au pătruns în careul galben-verzilor sub nicio formă, mingea fiind de câteva ori trimisă în suprafața de pedeapsă a Mioveniului din faze fixe, însă, de fiecare dată, apărarea a respins balonul. Singurul șut la poartă al gazdelor a fost în minutul 85, și acela a mult pe lângă.

În aceste condiții, oaspeții au construit cu răbdare și au dus jocul așa cum au vrut, forțând doar cât a fost nevoie pentru a-și apropia victoria și a-și asigura locul de play-off. Scorul a fost deschis de veteranul Năstăsie, care a finalizat din interiorul careului mic, după ce tot el a preluat balonul la marginea suprafeței de pedeapsă. Până la finalul primei reprize, nu au mai fost decât câteva șuturi periculoase la poarta gazdelor, însă mingea fie nu a nimerit spațiul porții, fie goalkeeper-ul advers a fost la post.

După pauză, argeșenii au început bine și au forțat despinderea pe tabela de marcaj, reușind într-un final acest lucru. Pe rând, Ayza, Biceanu, Florescu, Năstăsie și iar Florescu au ratat câteva ocazii bune, pentru ca Nilă să înscrie golul doi al echipei, în minutul 72, după o acțiune personală. Trei minute mai târziu, Ayza a stabilit scorul final, profitând de o greșeală a apărării gazdă, iar meciul era deja jucat.

Cu cele trei puncte, CS Mioveni a urcat pe locul 6 în clasament și s-a calificat în play-off, acolo unde va juca pentru promovarea alături de Gaz Metan Mediaș, Chindia Tîrgoviște, UTA BD, FC Brașov și FCM Baia Mare.

Metalul Reșița – CS Mioveni 0-3 (0-1)
Năstăsie (18), Nilă (72), Ayza (75)

Lucic – I. Vlad, Pitulice, Crăciun, Makinde – Zoran Kopre (Naziri 46) – Vitorovic, Buzdugan, Costea (Anghel 56), Maria – Chira (Ponoran 71)
Antrenor: Carol Gugu

Oct. Popescu – Toriște, Calvin, Vișa, Edi Stoica – Florescu, Gugu, Biceanu (Mazilu 80), Ayza (Alin Popa 77) – Năstăsie, Nilă (Galan 73)
Antrenor: Marius Stoica

VEZI PE CE LOC SE SITUEAZĂ‚ CS MIOVENI ÎN PLAY-OFF ȘI CE PROGRAM ARE

VEZI PE CE LOC SE SITUEAZĂ‚ METALUL REȘIȚA ÎN PLAY-OUT ȘI CE PROGRAM ARE

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN (Express de Banat)

Marius ANGHEL 04 Apr. 2016, 18:24 Campionat
Pe aceeași temă