Mioveniul, încrezător că va ieși victorios din derby-ul local cu Argeșul. Stoica: „Nu văd cum să nu ne impunem”. Raul Costin nu are nimic de demonstrat fostei echipe

Marius ANGHEL 26 Aug. 2019, 19:51 Campionat
Mioveniul, încrezător că va ieși victorios din derby-ul local cu Argeșul.** Stoica:

Derby-ul Argeșului, CS Mioveni – Campionii FC Argeș, va închide, luni seară, etapa a 4-a a Ligii 2, cele două echipe aflându-se pe poziții apropiate în clasament înaintea primei confruntări dintre ele în acest sezon. Jocul va începe de la ora 19:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, unde intrarea va fi liberă, astfel că se așteaptă o asistență numeroasă.

Antrenorul Mioveniului, Marius Stoica, cunoaște orgoliile de la cele două cluburi înaintea meciului direct și crede că jucătorii săi vor aborda partida concentrați și determinați pentru a obține victoria. Vede un meci deschis și chiar e convins că se vor impune.

„Este un joc între două echipe din același județ și normal că sunt orgolii foarte mari. Motivația este foarte mare, tot timpul a fost o întrecere în cele două echipe, a fost competiție. Eu îmi doresc din tot sufletul să fie spectacol, să mulțumim oamenii care vor veni să ne vadă. Se întâlnesc două echipe bune, iar noi ne dorim să câștigăm, cum e și normal, cu un joc frumos practicat. Ne dorim din tot sufletul să câștigăm. Cred în jucători și ei își doresc să se impună! Ne-am pregătit, suntem pregătiți, concentrați și determinați și nu văd cum să nu ne impunem.

FC Argeș este echipa județului, echipă foarte bună, cu jucători de calitate. I-am urmărit, chiar dacă au pierdut în prima etapă, vin concentrați să câștige punctele la Mioveni. Noi vrem să fie o competiție frumoasă. Vor avea susținători mulți și la acest meci, astfel că nouă nu ne rămâne decât să jucăm fotbal și să continuăm seria jocurilor foarte bune. Cred că va fi un meci deschis, nu cred că va încerca vreo echipă să se închidă. Ei vor veni să pună presiune, eu mă aștept la asta, suntem pregătiți! Dacă încerci să te rezumi la un joc de așteptare… eu nu sunt adeptul acestui joc, am încercat tot timpul să joc ofensiv, nu întotdeauna îți iese. Îmi place să joc pe toată durata partidei și le spun băieților să joace până la ultimul fluier. Ultimele meciuri dintre noi și ei s-au decis în prelungiri. Aici a fost acel gol în ultimul minut, cu o pasă pornită de la Costin, poate acum va face invers, Rau”, a declarat, citat de site-ul echipei CS Mioveni, Marius Stoica.

Raul Costin: „Eu văd partida ca pe una normală, nu ca pe un derby”

Fost jucător la FC Argeș îl ultimele două sezoane, chiar căpitan al echipei, Raul Costin a ajuns în această vară la CS Mioveni. Mijlocașul nu consideră acest meci ca un derby sau ca o răzbunare personală față de fosta echipă.

„Eu văd partida ca pe una normală, nu ca pe un derby. Normal, sunt orgolii mari și sper să fie stadionul plin, dar să nu fie un joc închis. Avem o revanșă de luat în fața suporterilor, după ce am pierdut două puncte acasă cu Reșița. Am încredere că vom câștiga cele trei puncte, ca să ne și menținem în partea de sus a clasamentului. Personal nu am nimic de demonstrat, sper să facem lucruri bune împreună, aici, la Mioveni și să fim surpriza campionatului”, a declarat Raul Costin.

Atacantul Valentin Balint, marcator a două goluri în acest campionat, prevede un joc frumos cu Argeșul: „Sper să fie un meci frumos. Ambele echipe au loturi bune. Sunt convins că ocazii o să avem și sper să fim învingători la final. Pentru mine ar fi o bucurie în plus să dau din nou gol, dar important va fi să câștige echipa.”

În clasament, CS Mioveni se află pe locul 5, cu 7 puncte, iar Campionii FC Argeș are 6 puncte și e pe poziția a 8-a.

Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de patru ori, în precedetele două sezoane. Astfel, acum două campionate, în primul sezon din istorie al actualului Campionii FC Argeș (după schimbarea denumirii din SCM Pitești și FC Argeș), la Mioveni a fost egal 0-0, iar la Pitești, în tur, oaspeții s-au impus cu 1-0, printr-un gol marcat în prelungiri. Apoi, în sezonul trecut, Argeșul s-a impus în ambele întâlniri: 1-0 la Mioveni printr-un gol marcat în ultimul minut de joc, și cu 2-0 la Pitești, cu două goluri marcate în minutele 90 și 90+4.

Marius ANGHEL 26 Aug. 2019, 19:51 Campionat
Pe aceeași temă