Mioveniul a primit opt goluri din faze fixe!

Mihai Andries 14 Nov. 2013, 11:08 Campionat
Mioveniul a primit** opt goluri din faze fixe!

Rezultatele negative ale Mioveniului din acest tur de campionat au survenit în urma proble­me­lor pe care echipa le are la fazele fixe. Astfel, nu mai puțin de 8 goluri, din cele 14 primite până a­cum, au fost luate fie în urma unor penaltyuri, fie în ur­ma unor lovituri libere, fie în urma unor cor­ne­re.

Aceste pro­bleme au fost sesizate și de antrenorul Ion Moldovan, însă, din păcate, ele nu au fost re­zolvate, chiar dacă la pregătirea fie­cărui meci sunt discutate la ședința tehnică me­todele în care adversarii abordează fazele fixe, totul rezumându-se, se pare, la mo­dul în care ju­cătorii pe care îi are la dispoziție abordează a­ceste faze în fiecare meci.

În cele 11 etape jucate până acum, CS Mioveni a bifat doar două meciuri, în care nu a primit nici un gol, cel cu Vîlcea și cel cu UTA, de acasă. În rest, echipa a încasat meci de meci minimum un gol. Dintre cele 14 goluri lu­a­te acasă și în deplasare, 8 au fost primite din faze fixe. Astfel, în ordinea etapelor:

# la meciul cu Slatina, de la Pitești, golul vic­to­­riei oaspeților a fost marcat în mi­nutul 88, în urma unei lovituri libere de pe dreapta, de la limita co­rnerului, mingea neputând fi res­pinsă decît până la adversar (etapa a 2-a, Mioveni – Slatina, 0-1)
# la meciul de la Oradea, cu FC Bihor, gazdele au marcat go­lul egalării în repriza a doua, în minutul 50, dintr-un 11 m fă­cut de Olteanu (etapa a 3-a, FC Bihor – CS Mioveni, 1-1)
# la par­­tida de la Bistrița, gazdele au mar­cat pri­mul lor gol în minutul 71, dintr-un penalty făcut inutil de portarul Ciucă (etapa a 6-a, Glo­ria Bistrița – CS Mioveni, 2-0)
# la jocul de la Reșița, cu Me­talul, am­bele goluri ale gazdelor au fost marcate din lovituri libere din preajma careului, mingea fiind centrată de fiecare dată în 6 m, de unde marcatorii au reluat ne­stingheriți în plasă (etapa a 8-a, Metalul Reșița – CS Mioveni, 2-1)
# la meciul de la Pitești, cu ASA Tg. Mureș, oaspeții au reușit egalarea în inferioritate nu­me­rică, la doar cîteva minute după golul nostru, dintr-o lovitură li­beră, la care portarul Croitoru și-a așezat greșit zidul și nu a vă­zut la timp mingea (etapa a 9-a, CS Mioveni – ASA Tg. Mureș, 1-1)
# la partida de la Satu Mare, cu Olimpia, sătmărenii au egalat din­­tr-un 11 m obținut la un henț în careu al lui Cotigă (etapa a 10-a, Olimpia Satu Mare – CS Mio­veni. 1-1)
# la ultimul joc din tur, cel cu CS U Craiova, de la Pi­tești, oltenii au marcat unicul gol după un corner bătut în 6 m (e­ta­pa a 11-a, CS Mioveni – CS U Craiova, 0-1).

Singurele partide în care gal­ben-verzii nu au luat gol din faze fixe au fost cele din prima etapă, de la Motru, unde toate cele pa­tru goluri au fost luate din ac­ți­u­ne, și cu Universitatea Craiova, unde s-a luat gol tot din acțiune. În rest, în jocurile cu Vîlcea și UTA, poarta argeșeană a fost neatinsă, iar la Bistrița, al doilea gol a fost după un contraatac.

„Am avut multe situații, în de­plasare, unde am marcat primii și nu am reușit să ținem de re­zul­tat. Au fost șapte situații în ca­re s-a luat gol din penalty sau din lovituri libere, până la meciul cu Craiova. În ce privește lo­vi­tu­rile de pedeapsă, singura la ca­re portarul ne-a scos a fost a­cum, cu Craiova. Suferim la fa­ze­le fixe. Cu Reșița am luat go­luri din două faze fixe, cu Tg. Mu­­reș, din fază fixă. Iar acum cu Craiova, din corner… Deși la pre­gătirea jocurilor, le-am spus fot­baliștilor lucrurile respective des­­pre aceste faze ale adver­sa­ri­lor”, a declarat, la finele jocului cu CS U Craiova, an­trenorul Ion Mol­dovan.

 

Articol scris de Silviu MIHAI

Mihai Andries 14 Nov. 2013, 11:08 Campionat
Pe aceeași temă