Mioveniul a dat lovitura la ultima fază în derby-ul cu FC Argeș. Eftimie explică succesul: „Câteodată, fotbalul poate e nedrept”. Nu se aștepta să revină are repede la Pitești

Marius ANGHEL 02 May. 2018, 13:25 Campionat
Mioveniul a dat lovitura la ultima fază în derby-ul cu FC Argeș. Eftimie explică succesul:

CS Mioveni nu a mișcat în front în derby-ul cu FC Argeș. Galben-verzii au preferat să se apere și să contraatace atunci când se ivește situația. Iar tactica noului antrenor Iordan Eftimie a mers perfect, chiar dacă în multe momente, în special în repriza secundă, echipa sa a tremurat serios la ocaziile irosite de Buhăescu și compania. Misiunea s-a complicat și mai mult în ultima jumătate de oră, după ce fundașul Ionuț Burnea (58) a fost eliminat ușor de arbitru, însă Flavius Croitoru (60) a apărat penalty-ul executat de Ionuț Năstăsie.

Mioveniul a rezistat însă tăvălugului alb-violet, ba chiar a dat lovitura de grație la ultima fază a jocului. Pe contraatac, Ayza a pătruns în careu pe stânga, l-a fentat pe Oancea, a centrat în fața porții, acolo de unde Cosmin Năstăsie (90+5), scăpat din marcaj de Stan, a reluat cu latul în plasă, mingea fiind deviată și înșelându-l pe Popescu. Centralul a pus apoi punct final partidei, una în care FC Argeș a dominat, dar a pierdut cu 1-0.

Proaspăt instalat ca antrenor principal la CS Mioveni, după demiterea lui Laurențiu Roșu, Iordan Eftimie s-a dovedit una dintre cărțile câștigătoare în derby. Acesta a fost numit pe bancă chiar înaintea jocului cu FC Argeș și pentru că știa foarte bine echipa alb-violetă, una pe care chiar el a creat-o la începutul acestui sezon, după promovarea în Liga 2.

Eftimie consideră că CS Mioveni s-a impus cu șansă în derby-ul local cu FC Argeș, fiindcă, dacă adversarii ar fi înscris din acea lovitură de la 11 metri, ar fi tranșat disputa în favoarea lor.

„A fost un joc pe care am dorit să-l câștigăm, la fel cum au dorit și gazdele. Pe final am ieșit noi învingători. Țin să-mi felicit echipa pentru efortul pe care l-a depus după eliminare. Am jucat o perioadă destul de lungă în zece oameni. Un meci pe care puteau să-l tranșeze în favoarea lor dacă marcau din lovitura de la 11 metri. Au avut câteva ocazii de a înscrie, n-au marcat și ăsta e fotbalul. Câteodată poate e nedrept. Ă‚sta e fotbalul și de asta e așa frumos. Nu mă așteptam să revin din postura de adversar. Asta a fost situația, am revenit. Am încercat să le ridic puțin moralul. La asta am umblat. Nu aveam eu ce să fac în două-trei zile de când sunt la echipă. De aici pleacă totul, de la atitudine și agresivitate. Orice echipă dacă are aceste lucruri poate tranșa meciul în favoarea ei. Atmosfera a fost foarte frumoasă. Îmi pare bine că au venit mulți spectatori la meci. Este foarte bine că susțin echipa. Să o susțină în continuare pentru că merită”, a spus antrenorul Mioveniului la finalul partidei de la Pitești.

Eftimie dramatizează situația Mioveniului din clasament: „Doame ferește să retrogradăm…”

Cu victoria din derby, CS Mioveni a urcat pe locul 8, cu 44 de puncte, fiind la 13 puncte peste Pandurii și Miroslava, echipe aflate la egalitate pe ultimele două locuri retrogradabile. Eftimie dramatizează și spune că echipa pe care tocmai a preluat-o încă are emoții în privința menținerii în Liga 2.

„Echipa nu este într-o situație așa roză, să spunem că nu mai avem nevoie de puncte. Sunt echipele din spate care vin puternic. Obiectivul nostru este să ne clasăm cât mai bine și să nu ne apropiem de zona minată a clasamentului. Doame ferește să retrogradăm… Mai avem jocuri foarte grele. Vom juca cu echipele din față, cu Hermannstadt, locul 2, Clinceniul, locul 5, cu Târgoviște, acasă, în următoarea etapă. Sunt jocuri foarte grele și trebuie să acumulăm puncte”, a declarat Iordan Eftimie.

În următoarea etapă, CS Mioveni joacă duminică, de la ora 11:30, pe teren propriu, cu Chindia. Târgoviștenii sunt pe locul 3, cu 65 de puncte.

Foto: fb Fobal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 02 May. 2018, 13:25 Campionat
Pe aceeași temă