Minerul Motru, lider la debut

Marius ANGHEL 08 Sep. 2013, 14:03 Campionat

Minerul Motru a reușit scorul primei etape la revenirea după șapte ani în Liga a 2-a, împotriva fostei divizionare A, CS Mioveni și s-a instalat în fruntea seriei a II-a. Unguru, jucătorul echipei Pandurii, a marcat o dublă la primul său meci oficial la Motru.

„Minerii” și-au făcut un debut fuliminant în Liga a 2-a. În fața a circa 1.000 de spectatori, băieții lui Fane Nanu au făcut instrucție cu CS Mioveni, echipă cu mulți foști divizionari A în componență. Veteranul Șoo a deschis scorul încă din primul minut, iar Buciuman și Unguru, de două ori, l-au majorat până la pauză la un nesperat 4-0. În partea a doua motrenii s-au mulțumit să conserve rezultatul în fața unei echipe fără idei.

„Un debut fericit, o surpriză pentru toți iubitorii de fotbal care urmăresc Liga a  2-a având în vedere că am întâlnit o fostă divizionară cu 5 jucători care au evoluat în Liga 1. Îmi felicit jucătorii pentru atitudine, pentru joc și pentru spectacol”, a spus tehnicianul minerilor, Fane Nanu.

Minerul rămâne neînvinsă acasă după trei ani și la șocul întâlnirii cu Liga a 2-a. „Motru va fi o nucă tare pentru fiecare adversar. La Motru nu s-a mai pierdut un joc de 3 ani de zile, toate echipele care vor veni la Motru vor avea viață grea. Suntem o echipă mică cu buget mic, salarii mici, dar o echipă cu inimă mare”, a mai spus tehnicianul.

Nanu spune că echipa sa a fost desconsiderată de către adversar, de aici și scorul categoric. „Așa se întâmplă cu echipele care ne tratează de sus. CS Mioveni a venit cu aere, președintele Oltenau spunea că va câștiga la Motru, că meciul următor vor lua încă 3 puncte cu FC Olt și au obiectiv promovare”, a mai declarat Fane Nanu.

Fundașii, de vină

Fundașii centrali Olteanu și Bogdan Stoica au fost găsiți vinovați de către tehnicianului echipei CS Mioveni, Iordan Eftimie, pentru eșecul de la Motru. Cei doi au fost schimbați la pauză, dar antrenorul nu a introdus oameni de atac nici măcar la 0-4. „Nu mă așteptam ca primele 30 de minute să fie atât de slabe, am pierdut din greșeli personale, din greșeli de marcaj, o atitudine de neînțeles la fundașii mei centrali, i-am și schimbat la pauză.
Sincer, Motru a avut vreo 5 contraatacuri și a marcat 4 goluri în prima repriză. În a doua repriză ca posesie am fost peste ei, dar jocul s-a pierdut încă din minutul 30. Vom încerca din etapele următoare să le dăm șanse și la alții. Jucătorii cu experiență ne-au îngropat astăzi”
, a declarat antrenorul echipei oaspete.

Minerul Motru – CS Mioveni 4-0
Au marcat: Șoo ‘1, Buciuman ’26, Unguru ’28, ’42
spectatori: 1.000

Minerul: D. Popescu – Trașcă, Dicu, David, Neacșu – Hanu (’52, Ștefan), Șoo, Rada, Unguru (’74, Stoenac) – Buciuman (’59, Speroni), Răduca.
Antrenor: Ștefan Nanu

Mioveni: Croitoru – Cotigă, B. Stoica (’46, Pasăre), Olteanu (’46, Negoiță), C. Stan – Popa, Răuță, Năstăsie (’75, Fl. Stan), Biceanu – Ayza, C. Tănasă. Antrenor: Iordan Eftimie.

Cartonașe galbene: Rada ’22, Șoo ’24, Neacșu ’25, David ’33, Trașcă ’68 / Răuță ‘3, Tănasă ’31, Ayza ’63.
Arbitri: M. Balaci – P. Gașpar, B. Ghiorghioiu.

Articol scris de Cristi PEPTAN

Marius ANGHEL 08 Sep. 2013, 14:03 Campionat
Pe aceeași temă