Mihali, debut cu dreptul ca principal la Mioveni. Argeșenii au câștigat primul meci în deplasare și au produs primul eșec al Ripensiei pe teren propriu

Marius ANGHEL 02 Oct. 2017, 15:45 Campionat

CS Mioveni a obținut, sâmbătă, prima victorie din deplasare din acest sezon, echipa antrenată acum de Gică Mihali reușind să câștige cu 1-0 în deplasarea de la Timișoara cu Ripensia. Galben-verzii au făcut un meci foarte bun și au reușit golul vic­to­riei prin Ionuț Rădescu, fotbalist care etapa trecută marcase trei goluri în poarta Luceafărului.  

Argeșenii au început foarte bine jocul de la Timișoara și în primele 15 minute au fost la conducerea partidei. Au fost însă cinci ratări destul de mari în aceste prime minute, prin Ayza și Andor, ale căror șuturi au fost prinse cu greu de portar, prin Ivan, care a reluat cu capul din careu, dar nu a nimerit de puțin spațiul portii, din nou prin Andor, care a avut o acțiune personală și, deși a rămas singur cu portarul, nu l-a putut învinge, și prin Lazăr, al cărui șut puternic de la 18 a fost respins cu greu.

În tot acest timp, gazdele nu au avut decât două șuturi slabe la poartă. Ripensia a echilibrat apoi partida, iar până la finalul partidei, au venit peste adversar și au ratat și două ocazii mari, ambele prin Dumiter, o dată mingea fiind trimisă în transversală și a doua oară mijlocașul trimițând din poziție bună pe lângă.

În repriza a doua, rolurile s-au inversat față de prima parte, iar gazdele au controlat primul sfert de oră și au ratat alte două ocazii tot prin Dumiter, portarul Croitoru remarcându-se. La pauză însă, Mihali a făcut o schimbare în sistem, trecându-l pe Ayza, pe stânga, și pe Andor, în centru, iar lucrurile aveau să se regleze și să dea roade până la urmă. În minutul 61, Rădescu dă semnalul trezirii și ratează o ocazie de a marca. Apoi, în minutul 71, același Rădescu a marcat golul victoriei după un contraatac și o finalizare cu sânge rece. În minutul 75, foarfeca lui Ayza trece milimetric pe lângă, pentru ca cinci minute mai târziu brazilianul să rateze desprinderea, ratând o ocazie rarisimă. În minutele 85 și 87, argeșenii mai ratează două bune oportunități, în timp ce oaspeții au avut egalarea în bocancul lui Mediop, care a ratat incredibil din 3 metri, singur cu portarul.

Meciul s-a încheiat cu un șut periculos al lui Neagoe, iar Mioveniul a obținut trei puncte importante în această etapă, producând prima înfrângere pe propriul teren a fostului lider.

Ivan, prima oară titular

Sebastian Ivan a fost pentru prima oară titular la CS Mioveni într-un meci de campionat în acest sezon. Vârful a făcut o partidă foarte bună la Timișoara, hărțuind în permanență adversarul și chiar a fost aproape de gol în primele minute. Ivan a intrat pentru prima oară în acest campionat etapa trecută, cu Luceafărul, iar la final a fost lăudat de fostul antrenor Adrian Mihalcea.

Lazăr pleacă la lot

Mijlocașul central al Mioveniului, Rareș Lazăr, a avut în acest sezon evoluții care au crescut de la meci la meci. Și la Timișoara acesta a făcut o partidă bună, ajutându-și echipa mult, la mijlocul terenului. În paralel cu echipa de club, Lazăr joacă și pentru Naționala Under 19, iar aseară, fotbalistul a răspuns unei noi convocări, prezentându-se la lot, pentru o dublă amicală cu Danemarca, în deplasare.

S-a certat la final

Prima înfrângere suferită în acest sezon pe teren propriu a cam încins spiritele în tabăra Ripensiei. Astfel, la finalul partidei cu CS Mioveni, căpitanul Popa s-a luat la ceartă cu atacantul Mediop și au fost cu greu despărțiți de staff. Căpitanul i-a reproșat coechipierului ratarea din final, când putea egala, iar jucătorul de culoare se pare că nu a acceptat criticele, răspunzându-i acestuia.     

RIPENSIA TIMIȘOARA – CS MIOVENI   0-1
Ionuț Rădescu 71′

I. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Apro, Horcea, C. Toma – Dumiter (Bobină 78), Ștoi, Zaluschi, Ad. Ungureanu (Codreanu 80) – Matiș (Golda 72), Mediop
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Laur. Tudor, Semeniuc, Vasiliu
Antrenor: Remus Steop

Fl. Croitoru – Tirică, Gugu, Ichim, Burnea – Mîrzeanu (G. Negoiță 70), R. Lazăr – Rădescu, Ayza (cpt.), Andor (Andr. Neagoe 75) – G. Ivan (Pirtea 86)
Rezerve neutilizate: Sima – Trașcu, Iamandi, M. Vintilă
Antrenor: Gheorghe Mihali

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș); Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu).

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Foto: fb Ripensia Timișoara

Marius ANGHEL 02 Oct. 2017, 15:45 Campionat
Pe aceeași temă