Mihali, antrenorul Mioveniului, despre meciul cu FC Argeș: „Vom da 200% pe teren! Sper să fie spectacol”

Marius ANGHEL 20 Oct. 2017, 15:13 Campionat
Mihali, antrenorul Mioveniului, despre meciul cu FC Argeș:**

Înainte de derbyul Argeșului de sâmbătă, dintre CS Mioveni și FC Argeș, din cadrul etapei a 13-a a Ligii 2, antrenorul Mioveniului, Gheorghe Mihali, este încrezător în echipa sa și speră să câștige cele trei puncte puse în joc. Tehnicianul crede însă că șansele în această partidă sunt egale și asta tocmai pentru că este vorba de un derby.

Totodată, Mihali își asigură suporterii că elevii săi vor da totul pe teren și vor face tot ce le stă în putință pentru a câștiga.

„De abia aștept și eu acest derby, să văd cum este, să trăiesc și eu pe viu un astfel de meci, pentru că atunci când suporterii sunt în tribune, fotbalul e mult mai frumos! Sper să câștige cei mai buni și sper să fie spectacol! Dacă e să ne luăm după linia de clasament, noi suntem mai în formă, dar, dacă e să ne gândim că este un derby, la aceste meciuri nu mai contează clasamentul. De multe ori ambiția, dorința și dăruirea bat valoarea. FC Argeș are în atac jucători foarte buni, așa cum i-am văzut eu la niște partide, dar și un antrenor cu o experiență foarte mare, care și cunoaște clubul din Mioveni foarte bine. Dar până la urmă nu joacă antrenorii, deciziile le iau jucătorii pe teren, ei hotărăsc soarta partidei. Moralul jucătorilor este bun. Se știe că, atunci când ai rezultate, lucrurile sunt OK. Rezultatele pozitive aduc liniște în lot, tot timpul. Noi sperăm să prelungim momentele astea bune pe care le avem. Nu ne gândim la un egal… Nu pot să le spun jucătorilor că vrem să facem egal… Noi jucăm, iar dacă vom juca bine, vă spun eu că vom avea un rezultat pozitiv. Dar, repet, cînd este vorba de derby, șansele sunt 50% – 50%, e clar aici! Mesajul meu către suporteri este că, chiar dacă avem mulți indisponibili, să fie siguri că echipa noastră va da 200% pe teren, va da tot… maximum!”, a spus Mihali.

Loturi de valori egale

CS Mioveni și FC Argeș se întâlnesc, mâine, la 16:00, pe terenul primei echipe. Meciul este considerat un derby local, un meci al orgoiilor, iar asta din cauză că fieca­re echipă are în com­po­nență câte 10 jucă­to­ri ce în trecut au îmbră­cat tri­coul adversa­rei. Altfel, între cele două echipe există un echilibru perfect în ceea ce priveș­te vic­toriile în meciurile directe, câte patru de fiecare.  

Mai mult, acest echilibru persistă și atunci când vorbim despre valoarea de piață a loturilor celor două echipe. Conform transfermarkt.com, un site specializat în domeniul evaluării de piață a jucătorilor din întreaga Europa, între lotul lui FC Argeș și cel al Mioveniului nu există decât o diferență de 100 mii euro, echipa piteșteană valorând 2,23 milioane euro, în timp ce Mioveniul 2,33 milioane euro.

Mergând mai departe cu datele de prezentare a celor două echipe, în lotul alb-violeților există 23 de fotbaliști, în timp ce la Mioveni sunt 27. Media de vârstă a lui FC Argeș este de 25,6 ani, iar a Mioveniului, 24,6 ani.

Cei mai tineri jucători de la FC Argeș sunt Radu Bîrzan și Cătălin Barbu (18 ani), iar cei mai în vârstă, Andrei Nilă, Raul Costin și Octavian Popescu (32 de ani). De partea cealaltă, gazdele de mâine îi au pe Rareș Lazăr cel mai tânăr jucător (18 ani) și pe Roberto Ayza cel mai experimentat (36 ani). Dintre aceștia, cei doi de la Mioveni sunt titulari în echipa antrenată de Mihali, în timp ce la alb-violeți, doar Raul Costin poate fi considerat titular, în timp ce Popescu și Nilă au fost la ultimele partide rezerve, deși până atunci jucaseră în mai multe partide din primul minut.

Revenind la valoarea de piață a loturilor celor două echipe (2,33 mil euro – CS Mioveni și 2,23 mil euro – FC Argeș), cei mai bine cotați fotbaliști ai galben-verzilor sunt: mijlocașul Ionuț Rădescu (225.000 euro), portarul Flavius Croitoru (200.000 euro), fundașul Andrei Tirică (175.000 euro) și atacantul Daniel Ene (175.000). De partea cealaltă, la piteșteni, Raul Costin este cotat la 300.000 euro, Vasile Buhăescu și Cătălin Toriște la câte 200.000 euro, iar Cătălin Stan la 150.000 euro.

Ca o ironie a sorții, toți cei patru de la alb-violeți au îmbrăcat în trecutul aropiat sau depărtat tricoul adversarei de mâine. Alte cotații de moment ale jucătorilor din Mioveni: Costinel Gugu – 150.000 euro, Edi Stoica – 100.000 euro, Cosmin Năstăsie 50.000 euro, Cristian Andor 125.000 uro, Eduard Florescu – 125.000 euro, Roberto Ayza – 25.000 euro. De partea cealaltă: Octavian Popescu – 75.000 euro, la fel ca și Bogdan Vișa, Alin Popa – 50.000 euro, Robert Grecu și Ionuț Năstăsie – 100.000 euro, iar Andrei Nilă – 75.000 euro.

Mergând mai departe cu analiza loturilor celor două combatante de mâine, remarcăm că Mioveniul are doi golgheteri, Cosmin Năstăsie cu 8 goluri, care însă nu a mai jucat în ultimele trei partide, și Ionuț Rădescu,  cu 5 reușite. De partea cealaltă, la FC Argeș, Ionuț Năstăsie are 4 goluri, în timp ce următorii marcatori sunt cu câte un gol.

Altfel, înainte de meciul de sâmbătă, FC Argeș ocupă în clasament locul 9, cu 17 puncte adunate, dintre care trei la „masa verde” cu Luceafărul Oradea, meci la care bihorenii nu s-au prezentat, în timp ce FC Argeș este pe locul 5, cu 21 de puncte.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 20 Oct. 2017, 15:13 Campionat
Pe aceeași temă