Metalul câștigă și când nu joacă bine!

Marius ANGHEL 27 Oct. 2013, 13:41 Campionat
Metalul** câștigă și când nu joacă bine!

Echipa din Valea Domanului a dispus ieri, cu scorul de 2-1 (1-1), de CS Mioveni, chiar dacă oaspeții au controlat jocul o bună bucată de timp și au dat emoții până în ultimul minut.

Cu Zăvoi pentru prima dată între buturi în locul lui Pascal și Liuba, Oară sau Enciu printre titulari, în condițiile în care Szabo, Tomozei și Stoica sunt indisponibili, rosso-nerii au făcut o primă repriză slabă. Oaspeții au controlat jocul, au impus ritmul și au avut cele mai mari ocazii de gol. Reșițenii au fost însă mult mai pragmatici și, la prima minge mai periculoasă trimisă de Neagoe în fața porții, Enciu a modificat tabela cu o lovitură de cap bine plasată.

Bucuria în tribunele destul de populate de pe „Mircea Chivu” a ținut însă numai un minut. Năstăsie s-a distrat cu apărarea Metalului și l-a bătut pe Zăvoi cu o execuție simplă. Mai mult, cinci minute mai târziu, centralul Claudiu Marcu a dictat penalty pentru Mioveni, dar a revenit imediat asupra deciziei la semnalizarea unui dintre asistenți, care a văzut în prealabil un ofsaid. Portarul căruia Pană i-a acordat o șansă după prestația mai slabă a lui Pascal de la Vâlcea a dat și alte emoții prin câteva intervenții nesigure, dar până la urmă s-a intrat la cabine sub semnul egalității.

Rosso-nerii au insistat mai mult după pauză și eforturile le-au fost răsplătite în minutul 70, în urma unei faze fixe. Neagoe a centrat perfect în gura porții, iar Plecanciuc a reluat cu capul sub transversală. Vaștag a avut și el două ocazii mari, ambele după șuturi violente de la mare distanță, dar aproape de gol a fost și Mureșan, care a lovit bara. S-a terminat 2-1 pentru Metalul, chiar dacă reșițenii au tremurat serios până la ultima fază și, potrivit declarațiilor antrenorului Marian Pană, Reșița merge sâmbăta viitoare la Bistrița să detroneze liderul.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

,,Am început greu, se pare că este o hibă a noastră. Am întâlnit un adversar bun, pe care îl cunoșteam. Nu pot să spun că am jucat cu rezervele, pentru că noi nu avem rezerve, avem jucători apropiați ca valoare. Când începi cu patru jucători noi și în minutul 15 vine al cincilea și îți spune că nu mai poate, e complicat. Noi avem un grup de jucători bunicei. Am avut o primă repriză mai modestă, dar în cea de-a doua am pus o presiune mai mare pe adversar. Mă bucur că am marcat după faze fixe, pentru că lucrăm foarte mult la antrenament. Una peste alta, a fost o victorie meritată, chiar dacă la un moment dat adversarul ne-a pus probleme”, a spus Marian Pană, antrenorul Metalului.

METALUL REȘIȚA
CS MIOVENI
2-1

Enciu ”27, Plecanciuc ”70 / Năstăsie ”28

Zăvoi – Oară, Cr. Apostol, Plecanciuc, Vătăjelu (cpt.) – Vaștag, A. Neagoe – O. Vasile, Liuba (R. Cristian ”31), Enciu (Breșneni ”80) – Staicu (S. Mureșan ”51)
Antrenor: Marian Pană

Croitoru – Cotigă, Negoiță, Olteanu, Ct. Stan – A. Popa (Mazilu ”66), Răuță, Boboc (Biceanu ”61), Năstăsie  (Fl. Stan ”77) – Ayza, Tănasă (cpt.) Antrenor: Ion Moldovan

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 27 Oct. 2013, 13:41 Campionat
Pe aceeași temă