Metaloglobus a îngenuncheat Energeticianul și a trimis-o, sportiv, în Liga 3. Balint: „Am câștigat trei puncte importante pentru orgoliul nostru și pentru respectul față de fotbal”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 May. 2019, 19:23 Campionat
Metaloglobus a îngenuncheat Energeticianul și a trimis-o, sportiv, în Liga 3.** Balint:

Înfrângerile cu Luceafărul (0-1 pe teren propriu) și Chindia (2-1 la Târgoviște), dar și prezentarea lui Laszlo Balint, la mijlocul săptămânii, ca viitorul antrenor al echipei UTA au inflamat puțin spiritele la Metaloglobus. În ciuda tuturor acestor lucruri, formația bucureșteană a reacționat excelent la ultimul meci desfășurat pe teren propriu în acest sezon, iar Energeticianul nu a avut multe de spus.

În fața unei echipe care încă avea șanse să se salveze de la retrogradare pe plan sportiv, Metaloglobus s-a impus la scor de neprezentare, 3-0. Totuși, după o primă repriză destul de echilibrată, bucureștenii s-au descătușat în partea secundă, iar reușitele lui Mihai Potecea (54′) și Valentin Ghenovici (63′ și 88′) au adus o victorie care mai îndulcește despărțirea lui Balint și a unora dintre jucători de club.

„Mă bucur foarte mult că echipa a reacționat foarte bine după ultimele două insuccese. Știam că nu ne așteaptă un meci ușor. Energeticianul era, efectiv, disperată, prin prisma poziției în clasament. Victoria este cu atât mai importantă pentru noi, cu cât ne-am confruntat astăzi cu niște absențe extrem de importante: Ovidiu Herea, Sota și Caramalău – suspendați, Lungu, Ionescu și Negotei – accidentați. Tocmai de aceea, țin să-i felicit din tot sufletul pe băieți, pentru că s-au adaptat foarte bine cerințelor tactice, am fost obligat să schimb schimb sistemul, am fost obligat să folosesc anumiți jucători pe posturi pe care nu erau obișnuiți, dar băieții au reacționat foarte bine, au avut o atitutine foarte bună și am reușit să câștigăm trei puncte importante în primul rând pentru noi, pentru orgoliul nostru și pentru respectul față de fotbal. Îmi doresc foarte mult să încheiem sezonul tot cu o evoluție foarte bună și cu un rezultat pe măsură”, a spus Laszlo Balint după succesul cu Energeticianul.

După acest succes, Metaloglobus a acumulat 49 de puncte și s-a urcat pe locul 9, la egalitate cu Luceafărul, care are un golaveraj mai bun și e pe 8. În ultima etapă a sezonului, echipa bucureșteană joacă weekendul următor în deplasare, la Timișora, cu ASU Politehnica (locul 13, 45 de puncte).

Va fi, totodată, și ultimul meci la Metaloglobus al antrenorului Laszlo Balint și al portarului Florin Iacob, care vor lua calea Aradului, unde vor merge la UTA.

De partea cealaltă, Energeticianul a rămas cu 39 de puncte, pe ultima poziție retrogradabilă și, sportiv, a picat în Liga 3, fiindcă Pandurii, câștigătoare azi cu 1-0 acasă cu ASU Politehnica, are cinci puncte în plus. Totuși, echipa de la Petroșani poate scăpa de retrogradare dacă gorjenii nu-și plătesc datoriile imputate de FIFA până la 30 mai, situație în care vor fi penalizați cu 9 puncte. Energeticianul joacă în ultima rundă pe teren propriu, cu Chindia, echipă care, cu siguranță, va dori să câștige pentru a terminat sezonul pe locul 1 în Liga 2.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 May. 2019, 19:23 Campionat
Pe aceeași temă