Mediop nu-i sperie pe piteșteni! Emil Săndoi e preocupat de alte lucruri pentru jocul cu Ripensia

Marius ANGHEL 16 Mar. 2018, 10:20 Campionat
Mediop nu-i sperie pe piteșteni!** Emil Săndoi e preocupat de alte lucruri pentru jocul cu Ripensia

Emil Săndoi, antrenorul echipei FC Argeș, nu va lua măsuri speciale împotriva atacantul Ripensiei, Ndiaye Mediop, considerat cel mai periculos om al timișorenilor datorită numărului mare de goluri marcate în acest sezon, dar și fiindcă arată o poftă de joc mult peste coechipierii săi.

Sâmbătă, de la ora 11:00, la Pitești, FC Argeș joacă în cadrul etapei a 25-a cu Ripensia Timișora. Alb-violeții nu concep alt rezultat decât victoria în acest meci de debut al lui Săndoi pe banca tehnică în fața propriilor suporteri, dar și pentru a spăla rușinea înfrângerii din runda trecută, acel 3-2 cu Luceafărul după ce au condus cu 2-0.

„Pe noi ne interesează jocul nostru. Nu încercăm să jucăm în funcție de adversarul pe care îl întâlnim. Vor fi și unele meciuri în care va trebui să avem în vedere experiența, maturitatea unora dintre jucătorii adverși. Mediop este un jucător interesant și nu numai el. Ne interesează în primul rând ca principiile pe care le avem noi și pe care le-am stabilit de la bun început, atât pe faza defensivă, cât și pe cea ofensivă, să le respectăm cât mai bine, să facem cât mai puține greșeli, să avem o circulație bună a balonului, să facem pressing în unele momente, atunci când este cazul, să știm să punem o presiune pe adversar, să aducem mingea în fața porții, să fim inspirați la finalizare”, a spus Săndoi în conferința de presă premergătoare meciului cu Ripensia.

Cu cele 16 goluri marcate până acum în acest sezon de Liga 2, Ndiaye Mediop este golgheterul Ripensiei, cât și al campionatului. Următorii doi clasați, Bogdan Rusu (FC Hermannstadt) și Valetin Alexandru (Dunărea călărași), au înscris câte 15 goluri. Runda trecută, Mediop a reușit o „dublă” și i-a adus Ripensiei victoria cu Dacia Unirea Brăila (2-1).

Trei indisponibili

În partida cu bănățenii, Săndoi nu va putea alinia cel mai bun „11”. „Pentru acest meci, Panait, Alin Popa și Bîrzan au probleme medicale și nu vom putem conta pe ei. În afară de cei trei indisponibili, mai este și Martin care nu este 100% refăcut. Nu mai avem jucători suspendați și este un aspect pozitiv. Am încredere în toți fotbaliștii pe care îi am în lot, iar cei care vor intra în teren trebuie să dea totul pentru a câștiga”, a spus tehnicianul alb-violeților înaintea disputei cu Ripensia.

A studiat adversarul

Emil Săndoi a avut posibilitatea să urmărească mai multe meciuri ale adversarului și a tras concluziile. „Întâlnim o echipă pe care am urmărit-o pe video în mai multe meciuri, o formație care vine după o victorie acasă cu Dacia Unirea Brăila. Au câțiva jucători interesanți. Un Bocșan, Mediop, Popa, Ungureanu au o calitate bună. Ne interesează doar victoria. Ne-am pregătit foarte bine în această perioadă. Am încercat să reglăm și problemele pe care le-am mai avut în unele perioade. Sperăm ca și condițiile de joc să fie bune bune. Gazonul să se prezinte în condiții bune, cu toate că a plouat foarte mult în ultimul timp. Ieri am încercat să facem un antrenament pe teren și până la urmă am renunțat pentru că era ca un burete. Sperăm să se mai zvânte puțin până la ora meciului. Nici nu am vrut să-l stricăm. Îmi doresc să avem același apetit ofensiv pe care l-am arătat în cele două meciuri de campionat. Așteptăm un rezultat pozitiv”, a mai spus Emil Săndoi. 

Înainte meciului din etapa a 25-a, FC Argeș se află pe locul 6, cu 37 de puncte, în timp ce Ripensia e pe locul 11, cu 29 de puncte. În partida tur, cele două echipe au remizat, scor 1-1, după golurile lui Denis Golda (65), respectiv Ionuț Năstăsie (80).

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 16 Mar. 2018, 10:20 Campionat
Pe aceeași temă