„Suntem în spate. Alergăm după contracandidate.” Cornățeanu, nemulțumit de jocul Petrolului nici după victoria cu Energeticianul: „Nu prea dăm ce trebuie”

Marius ANGHEL 19 Mar. 2019, 23:56 Campionat

Petrolul n-a avut probleme în a se impune în meciul de pe teren propriu cu Energeticianul, câștigând însă doar cu 2-0, după ce a ratat în dese rânduri, inclusiv din penalty. Sergiu Arnăutu (20) și Robert Moldoveanu (82) au marcat golurile care țin formația ploieșteană aproape de locurile promovabile.

Ștefănescu, Marinescu, Arnăutu și Moldoveanu au avut nenumărate ocazii de a marcat, însă Teodor Axinte a făcut minuni în poarta Energeticianului. O singură dată ploieștenii au avut emoții că pot fi egalați, însă Cezar Lungu a salvat, iar apoi Robert Moldoveanu a majorat scorul și a liniștit spiritele.

La final, antrenorul Mugurel Cornățeanu a demonstrat că încă n-a trecut peste egalul înregistrat pe teren propriu cu Metaloglobus. „Suntem în spate. Deocamdată urmărim atât Chindia Târgoviște, Snagovul, „U” Cluj, Clinceniul, alergăm după ei la acest moment. Alergăm, pentru că am făcut pasul greșit acasă, cu Metaloglobus, după aceea am jucat la o contracandidată, la Chindia, în care am reușit un punct. Deocamdată, la meciurile directe cu Snagovul și Chindia stăm mult mai bine. Dar, noi trebuie să acumulăm puncte. Alergăm după ei”, a spus Cornățeanu la microfonul DigiSport.

Apoi, antrenorul Petrolului a început să-și critice jucătorii, chiar și după un meci pe care l-au dominat autoritar și în care n-au avut emoții. Cornățeanu voia o victorie la scor, dă vina pe lipsa omogenității, a presiunii, dar și pe faptul că echipa sa e programată mai mereu să joace ultima în cadrul etapei.

„Am avut momente modeste, am avut momente bune. Ratăm foarte mult, încă e închistare, jucătorii încă nu joacă la potențialul lor maxim, omogenitatea încă suferă, pentru că am adus foarte mulți jucători noi și, la momentul ăsta, încă suferim. Speram astăzi să marcăm mai multe goluri, să ne putem descătușa, să prindem iar încredere în noi și să mergem la următorul meci mult mai încrezători și să luăm cele trei puncte. Datorită celor două rezultate, care ne-a rupt puțin din încrederea cu care am început, ne-am blocat puțin, cu toate că avem jucători cu foarte multă calitate, care la acest moment nu dau potențialul lor maxim. Există și această presiune, tot timpul ești programat ultimul și se crează altă presiune. Te uiți la clasament și ești la cinci puncte, la opt puncte, la șase și te îngrijorezi. Mai ai și ratările pe care le-ai avut azi, deja e o anumită presiune. Suporterii au fost lângă noi, și astăzi au cântat, ne-a încurajat… În rest, le-am spus, să intre, să joace, să regăsească plăcerea de a juca. E prea multă stare de închistare, încordare la momentul acesta, datorită acestei presiuni. Ok, promovare, toată lumea vrea promovare, dar trebuie să dăm și fotbal. Noi, de vreo două etape, și asta e a treia, nu prea dăm ce trebuie, din punctul meu de vedere”, a mai declarat Mugurel Cornățeanu.

Cu 53 de puncte acumulate în 25 de etape, Petrolul a menținut ritmul dat de primele patru clasate. Liderul Sportul Snagov și „U” Cluj sunt la cinci, respectiv trei puncte în față. Etapa următoare, ploieștenii joacă duminică, de la ora 18:00, la Timișoara, cu ASU Politehnica.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești
 

Marius ANGHEL 19 Mar. 2019, 23:56 Campionat
Pe aceeași temă