Meciul văzut din parc, printre copaci. „U” Cluj – Metalul Reșița 2-0, într-o partidă de Liga 2 jucată în spatele blocurilor

Meciul văzut din parc, printre copaci.**
  • Raul Ciupe, fundașul și căpitanul echipei Universitatea Cluj, a marcat ambele goluri în partida care ține în viață speranțele ardelenilor la play-off.


Singurii clujeni nemulțumiți de faptul că naționala Spaniei va juca pe Cluj Arena ar putea fi fanii Universității Cluj. Din acest motiv, echipa lor de suflet a ajuns să joace în condiții care duc cu gândul mai mult la un joc de Liga a IV-a, nicidecum la unul de ligă secundă. Un teren cu gazon sintetic, de calitate îndoielnică, ascuns după blocuri și garaje de tablă a adunat pe lângă el aproape 1.000 de oameni. „Ce se întâmplă, fată?”, se întreabă două tinere ieșite să-și plimbe câinii în părculețul de după blocuri.

Liniștea obișnuită de sâmbătă dimineața e perturbată de galeria Universității, care cântă ca și cum ar fi în peluza de pe Cluj Arena. Tribuna e mult prea mică, iar pe lângă gardul ce împrejmuiește terenul sunt deja trei-patru rânduri de oameni, care se ridică pe vârfuri să vadă ceva. Ei sunt cei norocoși, pentru că cei ajunși mai târziu au loc doar printre copaci, în parcul de lângă teren.

E o atmosferă de petrecere câmpenească. Aici a ajuns Universitatea Cluj să joace cu Metalul Reșița un meci care să le mențină clujenilor speranțele la play-off.

Pe teren, jocul e la fel ca și condițiile. Clujenii mai insistenți, iar reșițenii, obișnuiți cu înfrângerile, veniți ca și „mielul la tăiere”. Calcan scote un penalty și Ciupe (10) marchează. E prima fază care mai descrețește frunțile fanilor. De bucurie nu poate fi vorba. Cunosc situația disperată a echipei și amenințarea cu falimentul, care apasă tot mai mult. E ultimul joc, la Cluj, al Universității, în sezonul regulat. Relaxarea din jur te face să uiți însă uneori de cât de gravă e situația.

Întrebarea pusă în șoaptă

Începe repriza secundă, iar meciul cu „aer” de amical devine și mai liniștit pentru clujeni. Raul Ciupe (55), cel mai cunoscut jucător de pe teren, marchează din lovitură liberă. Apoi Schieb are două ocazii mari, dar le ratează (78, 79), iar totul se încheie. Galeria mai face o dată spectacol, în timp ce restul spectatorilor o filmează. Spectatorii se risipă între blocuri și liniștea se așterne din nou peste cartierul Gheorgheni. Pe buzele multora apare însă aceeași întrebare: „Oare a fost ultimul meci acasă?”.

UNIVERSITATEA CLUJ    2
METALUL REȘIȚA    0

Ciupe ”10 – pen., ”55

Bolboașă – Butean, R. Crișan, Fl. Cordoș, Ciupe (cpt.) – Erdei, Boboc – Oct. Ursu, Moruțan (Zdroba ”80), Calcan (Cr. Ciobanu ”65) – Vojtus (Schieb ”62)
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Șandru, Berci, Târnovan
Antrenor: Mihai Teja

Lucic – I. Vlad, Kis, I. Crăciun, Makinde – Kopre (Naziri ”57), Buzdugan – Ad. Costea, Botezatu (cpt.)(Pitulice ”65), Julei (Vitorovic ”57) – Chira
Rezerve neutilizate: Ciule – C. Anghel, Ponoran, Al. Maria
Antrenor: Carol Gurgu

Stadion: Dan Anca – sintetic (Cluj-Napoca); Spectatori: 1.000; Arbitru: Denis Haidiner 3 (Hunedoara); Asistenți: George Florin Neacșu 3 (Câmpulung Muscel) și Raul Constantin Ghiciulescu 3 (Lugoj); Jucătorul meciului: Raul Ciupe 4.

În ce situații mai poate prinde „U” Cluj play-off-ul

Cu această victorie, „U” Cluj acumulează 41 de puncte și se menține la un punct în spatele ultimei clasate pe locurile ce duc în play-off, FC Brașov. Totuși, cu toate că în ultima etapă a returului echipa lui Mihai Teja va câștiga la „masa verde” cu FC Bihor Oradea, calificarea în play-off depinde de celelalte rezultate înregistrate în runda a 26-a. Clujenii stau la mâna echipelor FC Brașov, CSM Râmnicu Vâlcea și CS Mioveni pentru a se clasa între primele șase locuri ale Seriei a II-a. Vâlcea trebuie să piardă la Baia Mare, iar argeșenii și brașovenii să obțină cel mult un egal în confruntările cu Metalul Reșița, respectiv Șoimii Pâncota. Doar două echipe din cele trei trebuie să se încurce pentru ca „U” Cluj să prindă loc în play-off.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă