Meciul penalty-urilor. FCM Baia Mare și CS Mioveni au remizat după ce trei goluri din cele patru le-au înscris de la punctul cu var

Marius ANGHEL 19 May. 2016, 20:41 Campionat

FCM Baia Mare – CS Mioveni a fost o partidă plină de suspans, scorul modificându-se pe durata jocului de patru ori. Fiecare echipă a condus o dată, însă în final rezultatul a fost egal, scor 2-2. Trei penalty-uri a acordat arbitrul în acest joc.

Prima repriză a fost una mai slabă pentru gazde, argeșenii reușind să marcheze un gol din penalty. CS Mioveni a beneficiat de o lovitură de pedeapsă după ce Daminuță l-a faultat în careu pe Gălan, iar Ayza (15) n-a ezitat de la punctul cu var. Brazilianul naturalizat comite asupra lui Pop (53) aceeași greșeală ca și Daminuță, iar Ignea (54) transformă penalty-ul și meciul revine la egalitate. În minutul 69, Sîrbu îi trimite lui Pop, care scapă singur cu portarul Croitoru și cu ajutorul barei colțului lung reușește să ducă gruparea băimăreană în avantaj, 2-1. Totuși, meciul nu se termină cu acest scor, deoarece Bușu (86), abia intrat pe teren, îl faultează pe Ayza, iar arbitrul dictează al treilea penalty în acest meci. Năstăsie (87) înscrie de la 11 metri și astfel cele două echipe termină la egalitate, 2-2.

Toma: „Două greșeli, două penalty-uri”

Prezent la conferința de presă după terminarea meciului, antrenorul băimărenilor, Dorin Toma, a mărturisit că regretă finalul de joc în care au fost egalați, dar speră să câștige ultimele două partide rămase de disputat din play-off-ul Ligii 2.

„A fost un meci frumos, cel puțin în a doua parte. În prima parte am făcut un meci mai slab, nu am avut atitudinea, determinarea care am avut-o în partea a doua. Meritam, după părerea mea să câștigăm acest joc, dar, din păcate, am fost egalați. Două greșeli, două penalty-uri. Dacă a fost sau nu a fost nu mai contează. E păcat că nu am reușit să câștigăm și să ajungem pe locul 4. Clasamentul așa îl fac eu, nu cu punctele luate de Federație. Eram pe locul 4 și era cât de cât mai bine pentru noi. Noi sperăm să câștigăm celelalte două jocuri care le mai avem cu Mediașul și cu Chindia. Cel puțin dacă nu reușim la Mediaș, la ultima etapă în fața propriilor suporteri să ne luăm un > sau un >. Meciul de la Mediaș va fi foarte dificil. Mediașul este în cărțile promovării. Este pe primul loc, împart același loc cu Chindia, nu știu ce fac ei mâine. Sunt două echipe care se bat până la capăt în ultima etapă. Normal, că poate vor fi mult mai motivați decât noi pentru că noi nu putem să motivăm jucătorii decât din ceea ce facem noi, din ședințele noastre. Altă motivare nu mai avem, nici financiară, nici poziția în clasament. Dar singura motivație a jucătorului va fi să joace cât mai bine, să meargă la mai bine dacă aici nu se poate”, a declarat Dorin Toma.

Elevii lui Dorin Toma și Cristian Bogdan au reușit să le ofere suporterilor un meci interesant, chiar dacă în final scorul nu a fost în favoarea lor. Sâmbătă, în etapa a 9-a a play-off-ului, ei vor merge la Mediaș, de unde speră să vină cu minim un punct.

Pop: „Am fost egalați dintr-un penalty acordat prea ușor”

„A fost un meci spectaculos pentru suporteri, un meci plăcut cu goluri. Din păcate, nu am reușit să câștigăm. Am fost egalați dintr-un penalty, părerea mea, prea ușor. O repriza a doua foarte bună făcută de noi și asta e. Noi jucăm pentru noi, pentru echipă, din păcate șansele noastre de promovare s-au dus demult, cu depunctări”, a mărturisit atacantul FCM-ului, Vasile Pop, completat de fundașul Ciprian Duruș: „A fost un meci destul de dificil. Noi am făcut o repriză prima mai slabă, dar ne-am revenit foarte bine a doua repriză. Deși, cred că, dacă jucam de la început cum am jucat a doua repriză era scorul mult mai clar, în favoarea noastră și câștigam cele trei puncte. Ne așteaptă o deplasare destul de grea. Mergem să jucăm, noi jucăm fotbal, jucăm pentru noi. Toate meciurile mergem la victorie și sperăm să aducem cele trei puncte sau măcar un punct”.

FCM BAIA MARE 2
CS MIOVENI      2

A. Ignea `54 – pen., V. Pop `69 / Ayza `15 – pen., C. Năstăsie `87 – pen.

Ormenișan – Duruș (Bușu `85), Sg. Oltean, Anițoiu, Daminuță, A. Ignea (cpt.), Codoban (Păcurar `63), Vasilache, C. Sîrbu (D.Munteanu `80), V. Pop, Balaure
Rezerve neutilizate: Bota – Șter, Jurj, Codin
Antrenor: Dorin Toma

F. Croitoru – Tirică, Calvin, Vișa, Ed. Stoica, V. Mazilu, Biceanu, M. Gălan (Cip. Negoiță `69), Ayza (cpt.), Ed. Florescu (Ed. Neacșu `77), M. Vintilă (Năstăsie `67)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Toriște, Gugu, D. Iancu
Antrenor: Iordan Eftimie

Stadion: „Viorel Mateianu” (Baia Mare); Spectatori: 500; Arbitru: Sergiu Popa 3 (Aiud); Asistenți: Ciprian Iovu 3 și Iulian Cătălin Brînză 3 (ambii din Botoșani). Jucătorul meciului: Vasile Pop 3.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Dan BUIA

Marius ANGHEL 19 May. 2016, 20:41 Campionat
Pe aceeași temă