Meci spectaculos la Mioveni, în ultima etapă a turului. Eliminare, două penalty-uri și patru goluri, toate împotriva Reșiței

Marius ANGHEL 12 Nov. 2015, 16:38 Campionat

CS Mioveni a făcut instrucție miercuri după-amiază, în etapa a 13-a, cu ultima clasată, Metalul Reșița, iar echipa antrenată acum de Marius Stoica pare să-și fi regăsit cadența. Nilă a deschis recitalul gaz­delor, Ayza și Calvin l-au continuat în prima re­priză, pentru ca brazilianul ar­ge­șenilor să desă­vârșească evoluția galben-verzilor cu o foarfecă din careu.

Galben-verzii au făcut din nou un joc foarte bun, după evoluția din etapa trecută de la Caransebeș. Echipa este în creștere de formă, și asta se vede după rezultatele din ultimele patru etape, 0-0 la Brașov, 1-0 cu liderul Baia Mare, 3-0 la Caransebeș și, acum, 4-0 cu Reșița. Ultima clasată nu a avut nicio pretenție la Mioveni, iar elevii lui Marius Stoica și-au văzut de joc, făcând un antrenament bun înaintea partidei de sâmbătă cu FC Bihor Oradea.

Gazdele au ieșit hotărâte de la vestiare și Nilă a deschis scorul, sancționând o pri­mă greșeală în defensiva adversă. Atacantul putea să își treacă numele pe tabela de marcaj și șapte minute mai târziu, dar portarul a fost la post de da­ta aceasta, deși argeșeanul scăpase singur. Un minut mai târziu, Ay­za sancționează o nouă greșeală, de data aceasta a portarului, și obține un penalti, dar și eliminarea goalkeeper-ului advers pentru fault în postură de ultim apărător. Flores­cu ratează însă lovitura de pedeap­să, nou-intratul David parând șutul plasat. Două minute mai târziu, Florescu obține un nou penalti, mingea centrată în careu din lovitură liberă fiind lovită cu mâna de Pușcaș. De data aceasta, execută Ayza, iar scorul devine 2-0. La ultima fază a primei reprize, același Florescu centrează perfect, iar Calvin deviază pe spate în poartă, fundașul, dar și doi coechipieri, apărând nemarcați la finalizare.

Mioveniul începe în forță și repriza a doua, iar insistențele în a­tac ale lui Nilă, Mazilu și Ayza a­veau să fie concretizate și pe tabelă în minutul 57 de Ayza, care marchează dintr-o foarfecă superbă și stabilește astfel scorul final. Până la final, gazdele nu au mai forțat, s-au mulțumit cu posesia și cu câteva atacuri sporadice.

Cele trei puncte obținute de Mioveni ieri sunt foarte importante, echipa argeșeană urcând un loc în clasament și aflându-se în locurile de play-off la finalul turului de campionat.

CS MIOVENI        4
METALUL REȘIȚA    0

Nilă ‘4, Ayza ’18 – pen., ’57, Calvin ’45

F. Croitoru – Toriște (Tirică ’72), Calvin, Bg. Stoica (cpt.), Ed. Stoica – Mîrzeanu, Biceanu (Al. Răuță ’15) – V. Mazilu, Ed. Florescu, Ayza – Nilă (M. Vintilă ’58)
Rezerve neutilizate: Bg. Preda – Cip. Negoiță, A. Popa, Neacșu
Antrenor: Marius Stoica

Kololo – Liuba, Nogo (R. Cristian ’46), Cr. Pușcaș, Bloju – I Szabo, Feher (cpt), Jamali, Krkelic (Al. David ’13) – M. Chițu (L. Manole ’46), Guehi
Rezerve neutilizate: Colovici, Skraparas, Ponoran, Anițoiu
Antrenor: Karol Gurgu
Eliminat: Kololo 12 (roșu direct)

Stadion: Orășenesc (Mioveni); Spectatori: 1.000; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Gabriel Bârjac (Zalău) și Mihai Marius Marica (Bistrița) Jucătorul meciului: Roberto Ayza.

Articol și foto de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 12 Nov. 2015, 16:38 Campionat
Pe aceeași temă