Meci slab la prânz pe Știința! Politehnica și Farul au rămas datoare la capitolul fotbal. Gușatu: „Asta este realitatea în momentul de față și trebuie să o acceptăm”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 14 Sep. 2019, 23:11 Campionat

Dacă ai fi dorit să contrazici un critic al fotbalului românesc cu „suport” meciul dintre ASU Politehnica și Farul, nu ai fi găsit nimic de care să te agăți. Partida de la Timișoara, de sâmbătă după-amiază, terminată la scorul de 0-0, a fost una care nu avea cum să satisfacă niciun microbist, cu puține ocazii, majoritatea și acelea trase de păr. De notat că, din minutul 78, bănățenii au fost în zece, după eliminarea lui Bogdan Vasile, însă acest lucru nu l-a împiedicat pe Mugur Gușatu să obțină primul lui punct de când a preluat echipa alb-violetă.

În prima repriză a partidei de pe Știința s-a jucat mult la centru, și niciuna dintre echipe nu a încercat să tragă o „ghiulea” de la distanță. Să dea o centrare periculoasă sau să aibă o pătrundere în careu. De altfel, timișorenii doar își accentuează criza din acest start de sezon, cu opt jocuri oficiale dintre care șapte sunt fără gol marcat.

La o fază la care putea avea prim-planul, Ignea pur și simplu nu a tras la poartă, după ce a intrat în careu cu mingea la picior.

Murariu a avut ceva emoții la un șut al lui Patrick Peter, iar la poarta lui Muțiu, cei care și-au mai încercat norocul au fost Mera și Călin Popescu, departe însă de a marca.

Joc mai animat în repriza a doua

Ritmul de joc în ceea ce privește atacurile s-a îmbunătățit în repriza secundă. În minutul 60, Ungureanu a tras la poartă bine, dar mingea s-a oprit în Lică. Nu au lipsit nici un șut peste poartă ca la rugby, neinspirat, al lui Jurj sau o reluare cu capul a lui Axente din careu, în care atacantul lui Poli a tratat faza ca și cum ar fi fost un fundaș al Farului, respingând. Pentru oaspeți, Patrick Petre a mai luat o fază pe cont propriu, l-a depășit pe Scutaru în careu, dar nu a nimerit colțul lung.

Dacă au lipsit golurile, nu a lipsit și nervozitate. Din minutul 78, Bogdan Vasile a fost eliminat, după ce a văzut al doilea cartonaș galben. De aici, Farul i-a ținut pe alb-violeți în propria jumătate, dar nu a fost capabilă să găsească soluția să marcheze.

Mugur Gușatu: „Acesta este nivelul. Trebuie să ne dăm seama de calitatea lotului din acest moment”

Mugur Gușatu a punctat, diplomat, că Poli are un lot slab și suporterii trebuie să accepte asta. „Un meci dificil. Se pare că nu am trecut de momentul greu în care am găsit echipa când am venit. Vreau să scot în evidență totuși faptul că jucătorii au avut, după părerea mea, altă atitudine la acest meci. Nu am ce să le reproșez. Acesta este nivelul. A fost un meci și cu lucruri bune și cu lucruri și mai puțin bune, și de o parte, și de cealaltă. Păcat că am avut câteva oportunități de a marca. Poate atunci ne descătușam și altfel decurgea jocul. Una peste alta, asta este realitatea în momentul de față și trebuie să o acceptăm. Avem mult de muncă și rămâne să ne antrenăm și să încercăm să devenim din ce în ce mai buni”, a spus tehnicianul timișorenilor despre meci.

Antrenorul a comentat și faza când Ignea nu a avut curaj să tragă la poartă și a spus, tot diplomat, că nu prea are cine să ducă mingile spre atacul echipei. „A fost ideea lui, a fost sigur că-l lasă pe coechipier singur cu poarta goală. A fost decizia lui, la fotbal se poate întâmpla. Dar e păcat, pentru că puteam să câștigăm și să ne descătușăm. Avem foarte mult de muncă și dacă nu avem răbdare, nu vom ieși din pasa aceasta proastă. Nu este numai problema atacanților, este problema întregului ansamblul. Ca să ajungem acolo, să dăm gol, trebuie să participe întreaga echipă. Pentru că nu poate un jucător să ia mingea de la portar, să se ducă să bage mingea în poartă. Dar eu sper și cred că vom reuși cât mai curând să spargem gheața”, a precizat Gușatu.

Zabun e la echipă din iunie, dar nu a fost legitimat nici acum

Artiom Zabun e venit la echipă din iunie, dar, nici acum, clubul nu a fost în stare să-l legitimeze. „Întrebați conducerea. Nu știu care e situația actelor lui Zabun. Știu că se tărăgănează deja de foarte mult timp, dar nu mă pricep la acte. Mi s-a spus că săptămâna viitoare, săptămâna viitoare. Dar asta nu ne garantează că dacă vine Zabun, vom câștiga toate meciurile cu 3-0 sau vom da șapte goluri. Orice jucător de calitate și de valoare este binevenit în cadrul lotului. Trebuie să fim realiști și să ne dăm seama de calitatea lotului din acest moment”, a precizat antrenorul lui Poli despre acest aspect.

„Niciodată nu regret că am venit la Timișoara”

Cu două înfrângeri și un egal de când a venit la Poli, Gușatu nu regretă alegerea făcută. „Niciun antrenor nu venea în necunoscut, luând în timpul campionatului o echipă despre ca nu știa ce fel de pregătire a făcut, și mai ales caracterul și atitudinea și valoarea jucătorilor. Niciodată nu regret că am venit la Timișoara. Am pus altceva înainte, nu faptul că riscam oarecum din punct de vedere al rezultatelor. Dacă vor avea răbdare conducătorii, cred că putem face o treabă bună. Nu depinde numai de mine, depinde de valoarea jucătorilor pe care îi avem, selecția care a fost făcută și care va fi făcută ca să creștem nivelul jucătorilor din punct de vedere calitativ și după aceea jocul”, a mai spus Mugur Gușatu.

Cu acest rezultat obținut în etapa a 7-a, Farul a ajuns la 9 puncte și e pe locul 11. Runda viitoare va primi vizita Ripensiei. ASU Poli e pe 16, poziție retrogradabilă, cu 5 puncte, iar runda viitoare joacă tot acasă, cu CSM Reșița.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – FARUL CONSTANȚA         0-0

Murariu – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Bg. Vasile, C. Popescu (F. Trip 88′) – Schieb (Coadă 64′), Ignea, Ad. Ungureanu (Dros 81′) – Mir. Axente
Rezerve neutilizate: M. Contra – Vidrăsan, Ad. Lazăr, Pițigoi
Antrenor: Mugur Gușatu
Eliminat: Bogdan Vasile 78′ (cumul de cartonașe galbene)

Muțiu (cpt.) – Nicola, Cană, Lică, Carabela – Doumbia (Ant. Cruceru 46′), Antoche – Al. Stoica (Horoduan 81′), Greu, P. Petre – I. Stoica
Rezerve neutilizate: Udeanu – R. Zamfir, D. Toma, Băciuț, Halep
Antrenor: Ianis Zicu

Stadion: Știința (Baza) (Timișoara – Timiș); Spectatori: 600; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Radu Despa (Baia Mare); Rezervă: Ioan Iulian Mihai (Râmnicu Vâlcea); Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Cristian Petrean (Hunedoara).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 14 Sep. 2019, 23:11 Campionat
Pe aceeași temă