Meci de șase stele la Motru! Pandurii și Chindia au remizat în cea mai spectaculoasă partidă a zilei

Meci de șase stele la Motru!** Pandurii și Chindia au remizat în cea mai spectaculoasă partidă a zilei
  • Pandurii și Chindia și-au împărțit punctele la capătul unui meci de-a dreptul spectaculos, disputat sâmbătă la Motru. Gorjenii au ajuns la două egaluri în două etape, în timp ce elevii lui Nicolae Croitoru au bifat primul punct din actuala stagiune.

 

La primul meci disputat de Pandurii în Gorj, dupa 18 luni de exil la Drobeta Turnu-Severin, numai 300 de spectatori sunt prezenți pe stadionul din Motru. Președintele USMO, Marin Condescu, era convins că vor veni cel puțin 2000 de suporteri.

Început promițător la Motru

Chindia a început avântat meciul cu Pandurii, marcând de două ori în numai 16 minute. Căpitanul Honciu a „spart gheața” în minutul trei, la o fază la care apărarea lui Iencsi a fost prinsă pe picior greșit. Portarul Popescu a degajat, Neicuțescu a deviat mingea în adâncime iar Honciu a preluat și a scăpat de fundașii adverși. Stanca nu l-a putut bloca pe Honciu care a marcat fără emoții pentru 1-0. După alte 13 minute, Crinel Stoica a majorat diferența după ce a rămas singur în marginea porții.

Chindia a continuat să domine până spre finalul reprizei, când Pandurii au început să conteze în ofensivă. La ultima fază a primei reprize, șeptarul Bujor a intrat în careu din partea stângă, a trimis puternic pe jos la bara a doua, unde a apărut Dodoi care a îndeplinit o formalitate. Oaspeții au intrat cu avantaj minim la cabine.

Dodoi, 18 ani și două goluri

Partea secundă le-a aparținut gazdelor. Raiciu a trimis mingea în poarta goală, după o lovitură liberă executată de Dănăricu în bara transversală. La numai două minute după golul egalizator, Dodoi, puștiul de 18 ani, a marcat pentru 3-2, iar remontada era completă. Pandurii păreau că se îndreaptă spre prima victorie din acest sezon. Chinidia nu a renunțat și a egalat cu un sfert de oră înaintea fluierului final, dintr-o lovitură de pedeapsă comisă de Vodă. Jucătorul de la Pandurii a comis un henț în suprafața de pedeapsă, Avram a indicat punctul cu var, iar Honciu a transformat, reușind dubla.

Ambele echipe au căutat victoria pe final, dar fără rezultat. După golul de 3-3, Pandurii au lovit bara de două la aceeași fază, grație portarului Popescu care a deviat mingea decisiv la ambele faze.

Pandurii: Stanca (cpt.) – Vodă, Ciobanu, Lung, Drugă – Zaina (Dănăricu 46), Raiciu (Pârvulescu 75), Trifu – Bujor (Șendroiu 64), Dodoi, Rus
Rezerve: Popescu – Homei, Celea, Pârvulescu, Tudoran, Șendroiu, Dănăricu
Antrenor: Adrian Iencsi

Chindia: Popescu – Martac, Vătavu, Ispas, Dumitrașcu – Neicuțescu, Honciu (cpt.) (Pencea 81), Mihai, Stoica, Matei (Nisipeanu 73), Băftoi (Neguț 64)
Rezerve: Mieilă – Ciobotariu, Pencea, Neguț, Nisipeanu, Șerban, Acasandrei
Antrenor: Nicolae Croitoru

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă