Mașinuțele Victoria

29 Aug. 2009, 16:57 Campionat
Mașinuțele Victoria

 

Cu jucători tineri și entuziaști, cei din Brănești au profitat din plin de degringolada din curtea „marinarilor”.

 

Fotbaliști blazați cu gândul la un transfer în străinătate, conducere care merge la două capete și mult dezinteres. Cam acestea ar fi problemele cu care se confruntă echipa care anul trecut se lupta de la egal la egal cu Steaua sau Dinamo pe prima scenă a fotbalului românesc. În tabăra cealăltă, cuvintele de ordine instituite de antrenorul Ilie Stan au fost disciplina și munca. Iar rezultatele nu au întârziat să apară. Victoria Brănești a zdrobit Farul cu 4-1 și este, momentan, liderul surpriză al seriei întâi.

 

Nici nu trecuseră bine 10 minute de joc , când Rotaru taxa fără prea mare efort o defensivă visătoare a oaspeților. De pe bancă, Șumudică a început să-și toace mărunt elevii și după doar 27 de minute Matei, cu gândul probabil la ofertele venite pe numele său din străinătate, a fost înlocuit de Soare. Mutarea nu a fost însă prea inspirată, banda dreaptă fiind de altfel „călcâiul lui Ahile” pentru constănțeni pe întreagă durată a partidei.

 

Singura acțiune care a amintit practic de Farul din sezonul trecut a fost cea din minutul 37, când a venit și golul egalizator. Ene a fost bine lansat în adâncime, a pătruns perpendicular în careul gazdelor și i-a pasat decisiv lui Chico, care a pus latul pentru 1-1, scor care s-a menținut până la pauză.

 

Repriza secundă a fost plină de evenimente. Goluri, incidente, cartonașe roșii au fost ingredientele savurate de fanii din Brănești. Să le luăm în ordine.

 

Viorel Nicoară – Probabil numele nu vă spune nimic. Însă tânărul mijlocaș stânga al gazdelor i-a scufundat de unul singur pe „marinari”. Mai întâi a centrat perfect pentru execuția cu capul a colegului său din linia ofensivă, Coman (2-1). Apoi, l-a servit perfect pe colegul lui Coman din avanposturi, Bogdan Oprea care, cu un șut excelent plasat a majorat diferența la 3-1. Nicoară și-a făcut apoi cadou un gol, cu care a reușit să închidă tabela și să-și încununeze evoluția de excepție.

 

Nu a mai contat că centralul Teo Crăciunescu i-a acordat al doilea galben, pe motiv că „și-a ridicat nepermis de mult tricoul, lucru interzis de regulament după noile norme”. Nicoară a fost remarcat și de antrenorul Ilie Stan, care nu l-a certat prea mult pentru „roșul” încasat. „Îl cert eu destul la antrenamente, acum însă îl iert, că a prins o zi bună”, a spus fostul jucător stelist.

 

Astfel, cu trei victorii din tot atâtea partide, trupa din Brănești privește cu mândrie din fruntea clasamentului spre urmăritoarele sale. Ilie Stan a reușit să pună la punct un mecanism în care fiecare jucător reprezintă „mașinăria” cu un rol bine stabilit. Și asta fără a aduce la echipa fotbaliști cu nume, fițe sau pretenții.

 

Cât despre Farul…apele rămân în continuare tulburi. Șumi aruncă vina pe o parte din fotbaliști, conducerea și-ar dori să scape cât mai repede de fostul rapidist, iar suporterii și-au pierdut răbdarea.

 

Articol scris de: Ioan Negoescu

29 Aug. 2009, 16:57 Campionat
Pe aceeași temă