Marțian pare decis: „În proporție de 80% schimb antrenorul”

Marius ANGHEL 07 Nov. 2013, 18:50 Campionat

Patronul UTA-ei nu și-a însoțit echipa în deplasarea de la Slatina pentru că: „Nu se merită. De ce să mă duc, ce să văd? Anticipam un astfel de rezultat”. În schimb, Adrian Marțian a ținut legătura prin telefon cu Dorin Stana, administratorul special al clubului din Calea Aurel Vlaicu și, până la concluzia partidei, a fost deranjat și de alcătuirea primului „unsprezece”. „Am aflat că l-a băgat pe Roman mijlocaș dreapta, iar după nicio repriză a optat pentru marele Oltean. Așa alegeri să tot faci!”, a afirmat ironic șeful arădenilor.

Dar, Marțian este deranjat în special de locul din clasament al echipei, dar și de faptul că UTA nu a legat o serie de rezultate pozitive. „Cu ce mă încălzesc cele două victorii, dacă am și uitat să câștigăm și jucăm din nou slab? Lucrurile nu funcționează, nu are rost să ne mai ascundem. În proporție de 80% o să schimb antrenorul, probabil la meciul cu Reșița va sta altcineva pe bancă. Am tot avut încredere în Trică, în jucători și primesc în schimb șocuri din astea minunate. Deocamdată, nu m-am gândit serios la un înlocuitor. Poate, o să antrenez eu, că nu poate fi mai rău de atâta. Cu el văd că retrogradăm sigur, victoria și punctul cu Craiova chiar pot să le uit, căci – cu siguranță – vom merge în play-out”, mai spune dejeanul, care – totuși – are un favorit care recent și-a încheiat conturile cu FC Brașov. Este vorba despre Alexandru Pelici, care a început sezonul pe banca celor de la Metalul Reșița.

Știind faptul că în cazul în care este demis, Eugen Trică își va activa clauza de 100 de mii de euro, Marțian are o soluție și la această problemă. „O să pregătească juniorii clubului, nu-l dau afară! Își face datoria de antrenor în altă parte că doar e profesionist”, a adăugat șeful „alb-roșiilor”.

Trică: „Când joci în 5-6 oameni nu poți câștiga”

„Bătrâna Doamnă” a pierdut pentru a șasea oară în acest sezon, iar Eugen Trică nu mai este la fel de convins că are cei mai buni fotbaliști din liga secundă. Cel puțin după partida cu FC Olt, antrenorul arădenilor a recunoscut că mai mulți utiști l-au dezamăgit. „Am început foarte prost meciul și, practic, am început să jucăm și noi doar după golul de 1-0. Chiar dacă am avut două-trei ocazii era greu să câștigăm atâta timp cât joci în 5-6 oameni. Sunt supărat pe câțiva jucători de-ai mei, dar o să le spun personal după vizionarea înregistrării meciului. Nu dau vina pe absențe, fiindcă la mine nu există titulari și rezerve. Cei care au jucat astăzi trebuiau să dea totul, dar…”, a punctat fostul internațional.

Trică regretă înfrângerea și datorită faptului că, după spusele sale, adversarul nu l-a surprins cu nimic. „Și-au creat ocazii doar pe mingi aruncate în careul nostru, nu au avut un joc legat, elaborat. Eu zic că am avut o posesie mai bună, eu nu pot fi adeptul bubuielilor, jocului la întâmplare. Dar, asta e Liga a II-a, am plătit din nou tribut greșelilor personale”, a mai explicat tehnicianul UTA-ei.

În fine, aflând chiar de la noi că Adrian Marțian intenționează să-l schimbe de la cârma primei echipe și să-l trimită la juniori, Eugen Trică a spus sec: „E treaba dânsului ce face, rămâne de văzut ce se va întâmpla. Eu știu că joi după-amiază am antrenament cu echipa”.

Fac jucătorii zid în jurul antrenorului?

După înfrângerea de la Slatina, Adrian Marțian a anunțat că va renunța la serviciile lui Eugen Trică, intenționând să-l trimită la grupa de juniori republicani mari pentru a evita să-i achite clauza de demitere în valoare de 100 de mii de euro. Pe lângă faptul că, din informațiile noastre, contractul fostului internațional e valabil doar pentru Liga a II-a, patronul UTA-ei va stârni un val de nemulțumiri și în vestiar.

Jucătorii nu agreează o despărțire de antrenorul lor, care – poate – a fost singurul care a crezut în ei la începutul sezonului, când nimeni nu a făcut-o. Trică a preluat echipa în condiții speciale, cu o săptămână înainte de primul meci pe puncte și a primit doar jucători liberi de contract din partea dejeanului. Așa se întâmplă că echipa suferă enorm la capitolul mijlocași, care-și demonstrează din plin limitele chiar și acum când s-au pus la punct cu pregătirea fizică. Linia mediană duce prea puține baloane în careul advers, dar e modestă și pe faza de acoperire. Antrenorul vorbește despre fotbaliști care l-au dezamăgit și după confruntarea de la Slatina și chiar dacă nu dă nume este mai mult decât evident că majoritatea dintre ei sunt mijlocași.

Utiștii care au dus greul în acest sezon sunt și ei conștienți de acest lucru și nu vor să se despartă de un antrenor care a ajuns să-i cunoască și să le înțeleagă problemele. Mai mult, fotbaliștii spun că dacă echipa ar juca la nivelul la care sunt motivați meci de meci de Trică, UTA s-ar afla pe o poziție mult mai bună în clasament. Rămâne de văzut dacă fotbaliștii vor acționa efectiv dacă de joi sau vineri Adrian Marțian îl trece pe Eugen Trică pe linie moartă.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 07 Nov. 2013, 18:50 Campionat
Pe aceeași temă