Marius Baciu a dat vina pe copilăriile jucătorilor săi pentru înfrângerea de la Petroșani: „Parcă portarul nostru a ațipit”. Cum comentează victoria interimarul Energeticianului

Marius ANGHEL 23 Sep. 2018, 14:16 Campionat
Marius Baciu a dat vina pe copilăriile jucătorilor săi pentru înfrângerea de la Petroșani:

În continuare fără antrenor principal pe banca tehnică după ce Cristian Dulca a fost îndepărtat, iar toți cei cărora le-a fost propusă funcția l-au refuzat pe finanțatorul Nicolae Sarcină, Energeticianul a câștigat, sâmbătă, la a doua încercare în campionat, cu „secundul”  George Zima ca interimar. A fost un 2-1 in extremis, pe teren propriu, cu Daco-Getica, în etapa a 8-a a Ligii 2.

„Dubla” lui Vlad Rusu (45+1′, 90′) a păstrat toate punctele la Petroșani, după ce Adrian Voicu (82′) reușise pe final să aducă egalarea.

Zima: „A fost o victorie foarte importantă pentru echipă, nu pentru mine, personal”

La final, Zima a transmis că jocul echipei a fost unul care dă încredere și pentru meciurile viitoare. „A fost o victorie foarte importantă pentru echipă, nu pentru mine, personal. Era important ca după jocul bun de la Mioveni (n.r. – pierdut cu 1-2 etapa trecută) să continuăm jocul bun și să obținem o victorie. Sunt fericit pentru băieți. Au dat dovadă de caracter. Am făcut un meci foarte bun. Dacă ne vedem de jocul nostru și fructificăm ocaziile, consider că nu vom aveam probleme la meci”, a comentat Zima, care nu știe cât va mai continua la Energeticianul, însă spune că se va apuca de școală pentru a-și lua licența A: „După ce va expira perioada mea de interimat, probabil că voi merge să fac cursurile pentru a lua licența A, indiferent unde voi continua. Dar eu sper că aici”.

Cu acest succes, Energeticianul a acumulat 13 puncte și a urcat pe locul 9. În etapa următoare, echipa de la Petroșani se deplasează duminică la Constanța, pentru jocul cu SSC Farul de la ora 11:00. Până atunci, Energeticianul joacă în 16-imile Cupei României, marți, de la ora 16:30, la Miercurea Ciuc, cu AFK Csikszereda, acolo unde antrenor secund este Dan Vasilică, fostul principal al echipei de la Petroșani.

Baciu: „Copilăriile noastre, greșelile noastre ne-au privat de un rezultat bun”

De partea cealaltă, antrenorul echipei Daco-Getica, Marius Baciu, crede că un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil. Bucureștenii și-au întrerupt la Petroșani seria de patru meciuri consecutive fără înfrângere.

„Am fi meritat un egal. Îmi pare rău pentru rezultat. Băieții mei au făcut un meci bun defensiv. Știam că întâlnim o echipă cu o calitate foarte bună individuală. Dacă profitam și noi de ocaziile avute în primele 10 minute de joc, altfel ar fi fost meciul. Am avut ocazii clare, noi le-am făcut cadou pur și simplu primul gol. Parcă portarul nostru a ațipit, iar al doilea gol a fost tot pe o greșeală de nepermis. Am încredere în copiii aceștia pe care îi pregătesc și care au jucat și azi. Până la urmă am jucat în fața unei echipe care își dorește să promoveze. Era echitabil un egal. Pentru noi fiecare meci e important, pentru că suntem o echipă tânără, în reconstrucție. Putem face surprize. Nu știu cum era dacă marcam noi atunci în primele minute. Copilăriile noastre, greșelile noaste ne-au privat de un rezultat bun și am mai luat și un cartonaș roșu nepermis”, a spus, la finalul jocului, Marius Baciu.

Cu cele 9 puncte pe care le-a acumulat în opt etape, Daco-Getica se află pe locul 12. În etapa următoare, Daco-Getica joacă acasă cu ASU Poli, sâmbătă, de la ora 11:00. Din Cupa României a fost eliminată de Rapid.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 23 Sep. 2018, 14:16 Campionat
Pe aceeași temă