Măldărășanu, mulțumit cu remiza obținută de Metaloglobus la Mioveni: „Speram la mai mult, dar, după aspectul jocului, e bine și așa”. Cum comentează arbitrajul

Marius ANGHEL 07 Sep. 2019, 12:26 Campionat

Metaloglobus își continuă seria de meciuri cu rezultate consecutive și după deplasarea de la Mioveni, acolo unde, vineri seară, a remizat, scor 2-2, în etapa a 6-a a Ligii 2. Bucureștenii antrenați de Marius Măldărășanu au revenit de două ori pe tabelă, printre marcatori aflându-se și căpitanul Ovidiu Herea, care a punctat pentru al patrulea joc la rând și a ajuns la opt goluri în acest sezon, fiind golgheterul Ligii 2.

CS Mioveni a deschis scorul prin Valentin Balint (34′), însă Andrei Lungu (37′) a egalat rapid, la prima ocazie creată apoi de Metaloglobus. În partea secundă, Raul Costin (49′) a reușit să înscrie din nou pentru argeșeni, destul de norocos de această dată, după ce mingea șutată a fost deviată și l-a păcălit pe portar. Totuși, egalitatea a revenit după ce Cosmin Ionică a obținut un penalty după un contact cu Daniel Celea, iar Ovidiu Herea (73′) a transformat cu siguranță.

La finalul partidei, Marius Măldărășanu a spus că rezultatul obținut de echipa sa este unul mulțumitor. „După aspectul jocului, cred că putem să spunem că suntem mulțumiți. Am avut momentele noastre bune. Știam că sunt o echipă foarte bună, au avut un început foarte bun de campionat. Ne-am întâlnit într-un meci de pregătire pe care l-am câștigat, însă le-am și spus jucătorilor că aia a fost o victorie mincinoasă. La fel ca și atunci, și acum, au fost momente bune. Știam că este o echipă care face un presing agresiv, foarte sus. Am avut situații în care au reușit să dejucăm presingul, dar, totodată, și momente destul de rele, chiar și finalul jocului, în care am sperat la mai mult, simțeau că au căzut un pic fizic, dar, din păcate, după 2-2, au stăpânire pe joc, ne-am retras. Nu știu, a fost un efect de conservare din partea jucătorilor. Dar, una peste alta, cred că ne putem declara mulțumiți cu egalitatea.

Speram la mai mult, de asta am și făcut schimbarea dintre Mino Sota și Ghenovici. Avem o echipă, încercăm să jucăm fotbal, să construim, avem jucători foarte tehnici, ne bazăm pe lucrul ăsta, dar, din păcate, chiar atunci lucrurile nu au fost așa cum speram”, a spus antrenorul Metaloglobusului la microfonul DigiSport.

„Am fost dezavantajați, în anumite momente, și noi, dar și ei”

Măldărășanu crede că arbitrul Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) nu a influențat rezultatul final, spunând că au fost greșeli și de o parte și de alta. „Au fost probleme vizavi de arbitraj. Poate, într-adevăr, au greșit și pentru ei, sunt sigur. Și noi, la fel, putem să ne luăm de orice. Poate jocul dur pe final de joc al lor, dar nu cred că sunt în măsură să comentez arbitrajul. Undeva la mijloc au fost greșelile de arbitraj. Adică am fost dezavantajați, în anumite momente, și noi, dar și ei”, e de părere antrenorul echipei bucureștene.

Întrebat ce obiectiv are la Metaloglobus, Marius Măldărășanu a spus că vrea o clasare în prima jumătate a clasamentului, peste locul 9, pentru a întrece performanța obținută în sezonul trecut de echipa preluată în această vară. „Ne dorim mai mult ca sezonul trecut (n.r. – a terminat pe locul 9). Am avut un început prost de campionat (n.r. – două înfrângeri), după care băieții, după prima victorie, cu Ripensia, au căpătat întredere, au mai legat încă două meciuri cu victorii, dar, nu știu, este un campionat echilibrat. Nu cred că se poate gândi cineva în momentul dinaintea unui joc că o echipă va fi clar favorită să câștige. Este un campionat, zic eu, bun de Liga a 2-a”, a spus Măldărășanu.

Cu punctul obținut la Mioveni, Metaloglobus a urcat, pentru moment, pe locul 5, cu 10 puncte, depășind la golaveraj Rapidul. Miercuri, de la ora 16:30, echipa lui Marius Măldărășanu joacă în deplasare la CS Tunari, formație de Liga 3, în Turul 4 al Cupei României. În campionat, următorul meci îl are sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Pandurii Târgu Jiu.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 07 Sep. 2019, 12:26 Campionat
Pe aceeași temă