Luptă, emoții, scandal! Luceafărul s-a impus in extremis cu CS Mioveni și le-a retezat argeșenilor orice șansă la promovare

Marius ANGHEL 25 May. 2017, 13:44 Campionat

Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea și-au continuat seria victoriilor din acest final de sezon, miercuri, când, la ultima apariție din actuala stagiune în fața propriilor suporteri, s-au impus cu 2-1 în fața echipei CS Mioveni, în cadrul etapei a 36-a a Ligii a 2-a.

Meciul, care s-a desfășurat la stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, a consemnat golul victoriei în minutul 90+4, când a marcat cu capul fundașul central Ionuț Hlinca. Prin această înfrângere, echipa argeșeană a ieșit complet din lupta pentru promovare.

Meci antrenant

Jocul a început în trombă pentru orădeni, care se simt tot mai bine pe stadionul Municipal, și, la prima acțiune mai periculoasă a disputei, în minutul 3, au deschis scorul, prin tânărul Paul Chiș-Toie. Atunci, Claudiu Codoban a centrat cu efect dintr-o lovitură de colț de pe stânga, portarul Octavian Popescu a fost păcălit, a boxat greșit în jos, din apropiere a respins cu capul Eduard Stoica, însă numai către centrul careului, acolo unde a avansat Chiș-Toie, care a șutat din drop lângă bara din dreapta portarului, pe sub Ionuț Stoica, sărit să blocheze.

Nemulțumiți cu situația de pe tabelă, argeșenii au atacat mai mult apoi, iar în minutul 12, după un corner executat din dreapta și o respingere în fața careului a lui Chiș-Toie, Rădescu a tras de la 18 metri, cu pâmântul, însă mingea s-a dus puțin pe lângă bara din dreapta lui Began. Și Luceafărul a avut ocazii bune. În minutul 17, Codoban a executat bine o lovitură liberă din flancul drept, a trimis cu efect către bara a doua, acolo de unde a respins pe spate, cu capul, Staicu. Două minute mai târziu, același Codoban a executat puternic o altă lovitură liberă, iar mingea s-a scurs puțin pe lângă bara colțului lung. După acest moment, însă, cei de la CS Mioveni au insistat mai mult. Astfel, în minutul 26 Staicu a tras periculos din dreapta, Began a plonjat la colțul scurt, însă nu a ajuns mingea, care a lovit bara și s-a dus în lateral.

În minutul 32, golul a venit și-n poara orădenilor, după ce Tirică a pătruns în careu pe dreapta, a întors înapoi pentru șutul lui Rădescu, de la 12 metri central, Began a respins în față cu piciorul, iar Marius Galan a adus egalarea din 6 metri, îndeplinind o simplă formalitate.

Chiar în prelungirile primei reprize, în minutul 45+1, Luceafărul putea marca din nou. După o pasă peste apărare, Gugu a ratat respingerea, iar mingea a ajuns la Constantin Roșu, care a rămas singur cu Popescu. Deși a avut mult timp să își așeze balonul pentru un șut cu dreptul, acesta a făcut-o plasat, către colțul lung, însă, incredibil, a trimis din 9 metri pe lângă bară!

Eliminare pentru eliminare

În partea a doua nu s-a mai consemnat acealași număr de ocazii, dar au apărut alte evenimente în joc. În minutul 47, după o respingere în lateral, în interiorul careului Mioveniului, Arnăutu a căzut din duelul pentru minge cu Biceanu și a cerut penalty, însă arbitrul a lăsat jocul să continue. Arnăutu a simulat clar și merita al doilea cartonaș galben, însă a fost iertat.

În minutul 56 s-a consemnat prima eliminare. După un duel mai tare între Marius Feher și Marius Staicu fix în fața băncilor de rezerve, cu Feher punându-i talpa pe apărătoarea piciorului stâng, arbitrul Denis Haidiner a dat fault și s-a dus să se consulte cu arbitrul de rezervă Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca), însă apoi s-a întoars liniștit pe teren, fără să ducă mâna la buzunar.

După un minut de la fază, cu Staicu în continuare pe jos, arbitrul s-a uitat mai atent la piciorul jucătorului și a scos direct cartonașul roșu pentru Marius Feher. Staicu a luat și el galben pentru că s-a luat la ceartă cu adversarii și a zburdat pe teren. În acel moment, jucătorii ambelor echipe au avut numai reproșuri asupra centralului, care părea depășit complet de situație.

În minutul 64 echilibrul numeric a fost restabilit. Ionuț Stoica a avut o intrare întârziată asupra lui Balea, pe glezna acestuia, tot în fața băncilor de rezerve, iar arbitrul hunedorean i-a dat direct roșu căpitanului Mioveniului. A fost o decizie exagerată a centralului Haidiner, care a dat roșu în compensație pentru eliminarea de mai devreme a lui Feher. Jucătorii bihoreni s-au liniștit, însă, după această eliminare.

Victorie obținută pe final

Orădenii au prins, din nou, curaj, iar, în minutul 76, Roșu i-a pasat pe culoar, în diagonală, din fața careului către stânga, lui Claudiu Codoban, care a rămas singur cu Popescu, l-a fentat în stânga pe acesta și a rămas cu poarta goală. A șutat apoi însă pe jos, slab, iar Gugu a intervenit prin alunecare și a scos de pe linia porții un gol ca și făcut.

După ce în minutul 90, Galan, de la oaspeți, a șutat de la 25 de metri central, pe lângă bara din dreapta lui Began, la cealaltă poartă, în minutul 90+3, Balea a centrat lung din dreapta, Marius Matei, nemarcat, a așteptat mingea la 6 metri, a reluat cu capul, însă Popescu a salvat și a respins in-extremis de sub transversală în corner.

În minutul 90+4 a venit însă și golul victoriei. După ce cornerul din dreapta a fost bătut în careu, mingea șutată de mai multe ori în blocaj a ajuns în dreapta careului la Arnăutu, care a centrat perfect către careul mic, acolo unde, nemarcat, Ionuț Hlinca a reluat cu capul din 7 metri central, cu pământul, în dreapta lui Popescu.

A urmat o explozie de satisfacție în tabăra orădeană, iar antrenorul Alexandru Kiss, care s-a bucurat nepermis, a fost eliminat și trimis în tribună. Un minut mai târziu, jocul s-a încheiat, iar Luceafărul s-a impus cu scorul de 2-1, reușind una dintre cele mai frumoase victorii din Liga a 2-a.

Cea mai grea, cea mai frumoasă

„Am câștigat meritat acest meci. A fost un joc bun, parcă am fi jucat în Cupa României, în semifinale sau în finală. A fost un joc cu de toate, cu goluri, cu eliminări, cu cartonașe galbene. A fost un ritm bun pentru nivelul Ligii a 2-a. Se vede că suntem o echipă, ne-am adunat, nu ne-am predat, după ce am avut acele sincope din campionat și iată că acum avem trei victorii la rând. Victoria aceasta o consider cea mai grea, dar și cea mai frumoasă”, a declarat, după partidă, antrenorul echipei bihorene, Alexandru Kiss.

După acest succes, Luceafărul Oradea a mai urcat un loc în clasament și se află acum pe poziția a 10-a, cu 46 de puncte. În penultima etapă a actualei ediții din campiontul Ligii a 2-a la fotbal, Luceafărul va evolua în deplasare, pe terenul echipei FC Brașov, luni, 29 mai, de la ora 18:00. CS Mioveni va juca acasă, duminică, de la ora 18:00, cu CS Afumați. Argeșenii sunt pe locul 4, cu 58 de puncte, și nu mai are nicio șansă să o ajungă pe UTA, ocupanta locului 3.

Se poate spune că stadionul „Iuliu Bodola” le-a priit luceferilor, care au disputat pe arena orădeană trei jocuri în această ediție de campionat și de fiecare dată s-au impus, la capătul unor prestații bune.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – CS MIOVENI 2-1 (1-1)
Paul Chiș-Toie 3′, Ionuț Hlinca 90+4′ / Marius Galan 32′

Began – Balea, Bactăr, Hlinca, Ban – C-tin Roșu (cpt.), Feher, Codoban (Bedea 78′), Chiș-Toie – M. Matei, Arnăutu
Rezerve neutilizate: Goia – Țegle, Balla, D. Costea, Cuc, Fl. Drăgan
Antrenor: Alexandru Kiss
Eliminare: Marius Feher 56′ (roșu direct)

Oct. Popescu – Tirică, Gugu, I. Stoica (cpt.), Ed. Stoica – Biceanu, Andr. Neagoe – Rădescu (Burnea 67′), Iamandi (Ed. Florescu 46′), M. Galan – M. Staicu (Seb. Ivan 60′)
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Vișa, Mîrzeanu, A. Popa
Director tehnic: Florin Marin
Eliminare: Ionuț Stoica 64′ (roșu direct)

Stadion: „Iuliu Bodola” (Călătași); Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Călin Cimponeriu (Lugoj).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 25 May. 2017, 13:44 Campionat
Pe aceeași temă