„Luceferii” s-au făcut de râs în fața Snagovului, echipa care trebuia să fie în Liga 3. Orădenii au ratat din toate pozițiile și au fost egalați pe final. Țălnar și-a făcut praf elevii

Marius ANGHEL 05 Aug. 2017, 19:09 Campionat

Luceafărul Oradea a debutat cu stângul în noua ediție a campionatului Ligii a 2-a la fotbal, după ce sâmbătă, pe teren propriu, la Oradea, a obținut doar un rezultat de egalitate în confruntarea din prima etapă cu Sportul Snagov, scor 1-1.

Partida, care s-a desfășurat pe o căldură tropicală, de aproape 40 de grade, a fost dominată clar de bihoreni, oaspeții nepunându-și mari speranțe pentru acest prim joc, după ce abia și-au făcut un lot de 16 jucători cu care să vină la Oradea, iar antrenorul principal Valeriu Răchită a fost adus de doar trei săptămâni.

Cu toate că orădenii au dominat copios, ei au ratat o sumedenie de ocazii, iar partida s-a încheiat cu scorul de 1-1, pentru că așa cum se spune în fotbal, „ocaziile se răzbună”.

Jocul a început furtunos din partea bihorenilor, în minutul 8 oaspeții respingând de pe linia porții, după reluarea cu capul a lui C. Roșu. Apoi, în minutul următor, M. Matei a trimis cu capul în bară, iar în minutul 10, același atacant orădean, M. Matei, a reluat de la 15 metri, puțin peste transversală. În minutul 11, căpitanul C. Roșu a scăpat singur cu portarul ilfovean, dar a trimis în acesta din interiorul careului. Trei minute mai târziu, același Roșu a reluat cu capul, din 6 metri, peste bară, după executarea unui corner. De asemenea, în minutul 17, M. Matei a trimis din 12 metri, milimetric, pe lângă bară. Golul care plutea în aer a venit totuși în minutul 36, când Marius Matei a fost angajat în ofensivă și, talonat de un adversar, acesta din urmă i-a trimis prea tare portarului, iar mingea a sărit la Marius Matei, care a marcat.

În afara pauzelor de hidratare, care s-au luat din 15 în 15 minute, nu s-a mai întâmplat nimic în prima repriză, apoi, până chiar la ultima fază, în minutul 45+2, când, după o lovitură liberă de pe dreapta, executată de Paul Păcurar, Marius Matei a reluat cu capul din 10 metri, puțin pe lângă poartă.

În repriza a doua, deși au controlat jocul, au avut posesia, au dominat, fotbaliștii orădeni nu și-au mai creat un număr atât de mare de ocazii, dar tot au avut câteva. Ce nu s-a așteptat nimeni s-a întâmplat însă pe final, în minutul 85, la cea de-a doua ocazie a oaspeților, aceștia au marcat, restabilind egalitatea. Alexandru Rusu a scăpat în careu și a șutat la colțul lung, pe jos, mingea a lovit bara și a intrat în plasă.

Deși, până la final, bihorenii au asaltat poarta adversă, nu au mai reușit să înscrie și astfel au pierdut două puncte în meciul de debut din noul sezon oficial.

Țălnar: „Mulți dintre ei se vede că au jucat la nivelul de jos”

„Ne-am bătut joc de fotbal, de ocazii. Fotbalul nu iartă, le-am spus și la pauză… În minutul 12, erau 20 de ocazii ratate, adică e ceva care depășește orice imaginație, dar mi-am dat seama că mulți dintre ei se vede că au jucat la nivelul de jos, nu știu ce înseamnă performanța, nu știu ce înseamnă sacrificiul, nu știu ce înseamnă inteligența în fotbal și ce înseamnă răutatea asta în fotbal, pentru că hai, ratezi una, ratez dou[, dar ca să ratezi cu nonșalanță peste 20 de ocazii este mult prea mult”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei bihorene, Cornel Țălnar, nemulțumit vădit de ratările elevilor săi și ratarea victoriei.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Oradea

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – SPORTUL SNAGOV 1-1 (1-0)
Marius Matei 36′ / Alexandru Rusu 85′

Poiană – Balea, Al. Iacob, Andr. Cordoș, Ban – Țegle, P. Păcurar (Herghelegiu 60′) – C-tin. Roșu (cpt.), Codoban, Bedea (Goge 74′) – M. Matei (Asanache 81′)
Rezerve neutilizate: Began – Tomozei, Cuc, Groza
Antrenor: Cornel Țălnar

Kololo – Gab. Nedelcu, V. Lica, I. Șerban, Halmache – Bg. Oancea (Al. Ionescu 53′), Al. Radu (cpt.), Borțoneanu, D. Munteanu (D. Penescu 90+2′), Bustea, L. Dobre (Al. Rusu 73′)
Rezerve neutilizate: Fila – Andr. Constantin
Antrenor: Valeriu Răchită

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea); Spectatori: 300; Arbitru: Vladimir Andrei Nagy 3 (Aiud); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu 3 (Lugoj) și Răzvan Constantin Nistoran 3 (Reșița); Jucătorul meciului: Marius Matei 3.

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihoreanul

Marius ANGHEL 05 Aug. 2017, 19:09 Campionat
Pe aceeași temă