Slatina s-a restartat, la patru ani după desființarea FC Olt. Echipa antrenată de Mihai Ianovschi a debutat cu dreptul în Liga 3 și abia așteaptă construcția noului stadion

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Aug. 2019, 16:01 Stiri

La patru ani după desființarea echipei de Liga a 2-a FC Olt, Slatina revine în fotbalul semi-profesionist prin CSM, formație nou-promovată în Liga 3 și care își propune să încheie pe locul 1, deci să acceadă în eșalonul secund în anul următor.

Cu 1.000 de spectatori în tribunele stadionului 1 Mai, care își trăiește ultimele luni de viață, pe o căldură sufocantă, CSM Slatina s-a impus, vineri, cu 1-0 la debutul sezonului în Liga a 3-a, în disputa cu Sporting Roșiori.

Căpățînă a avut prima ocazie mare a partidei în minutul 25, dar șutul său din voleu a lovit transversala porții oaspeților. Dominarea oltenilor se concretizează abia cu un minut înainte de pauză, când Vasile Gheorghe a înscris superb la vinclu, cu un șut de la 20 de metri.

Slatina a început în trombă partea secundă și Oprescu și Gheorghe au fost aproape de gol. Intrat pe teren în partea secundă, Ceapă a avut o cursă extraordinară în minutul 80, atacantul CSM-ului a driblat și portarul, dar a tras peste. Tot Ceapă a mai irosit o șansă bună în minutul 85, pentru ca, în prelungiri, David Oprescu să fie blocat de portar.

Antrenorul principal Mihai Ianovschi a părăsit în vară postul de lector la Școala de Antrenor de la FRF pentru a prelua pe CSM Slatina și speră să omogenizeze echipa cât mai rapid. „A fost victorie muncită, era normal să fie așa, o echipă se construiește greu, sunt zece jucători noi din lotul de 22, relațiile de joc nu sunt așa cum ne doream. Meciurile se câștigă cu suferință, dar trebuie menționat faptul că adversarul nostru nu s-a apropiat de poarta noastră, nu a avut nicio ocazie, noi puteam să mai marcăm. Sunt bucuros că oamenii au venit la stadion, că am avut mulți jucători localnici, dar trebuie timp ca echipa să arate așa cum îmi doresc. Ne dorim să câștigăm meci de meci, noi dăm totul la fiecare antrenament și fiecare joc și să mergem din victorie în victorie”, a declarat Mihai Ianovschi.

CSM Slatina: Grecu – Militaru, Cotigă, Manea, D. Popescu – V. Gheorghe, Ov. Popescu (Turlea 90) – Oprescu, Necșulescu (Toma 87), Căpățînă (Radu 74) – Capătă (Ceapă 67)
Antrenor Mihai Ianovschi

Sporting Roșiori: Cristea – Floricel, Sitaru, Epure, Fl.Tănase (Pantelimon 78) – Scumpu, Constantinescu, A.Roman, Urâtu – Bădiță, Tufă (Racho 53)
Antrenor: Alexandru Gheorghe

Vasile Gheorghe: „S-a creat o emulație pozitivă”

Vasile Gheorghe (34 ani) a fost cel mai bun jucător al Slatinei și va fi unul din plusurile echipei în lupta pentru promovare. „Ne-am câștigat meciul, ne-am îndeplinit ce ne-am propus. Ne doream să marcăm mai mult, ne-am dominat adversarul din punct de vedere fizic și tactic. O să analizăm ce trebuia să mai facem mai bine, trebuia să fim mai concentrați în fața porții. Mulțumim publicului că a fost alături de noi, se vede că s-a creat o emulație pozitivă la Slatina, sperăm să aducem din ce în ce mai multă lume la stadion, ne dorim să practicăm un fotbal frumos și să avem rezultate”, a anunțat Vasile Gheorghe.

Mijlocașul cere răbdare pentru ca CSM să ajungă la nivelul dorit. „Fotbalul s-a echilibrat, nu mai sunt echipe mici, nici în amicale nu am câștigat la diferențe mari, sunt convins că așa va fi și pe parcursul campionatului. Trebuie să o luăm pas cu pas, prin venirea noilor jucători așteptările sunt mari, noi am venit să ajutăm și să ducem echipa la nivelul Ligii a 2-a. Eu am mai fost la Slatina într-o perioadă bună, s-a creat și atunci o echipă bună, dar în timp, nu poți face echipă peste noapte, cu cât urci mai sus, adversarii sunt mai buni și mai omogeni. Avem șase-șapte jucători noi care au intrat în echipă”.

Investiție masivă în infrastructură

Din iarnă, stadionul 1 Mai din Slatina va fi demolat, urmând a se începe lucrările la un stadion ultramodern, cu 10.000 locuri, pe același amplasament.

Echipa CSM Slatina se va muta până la finalizarea noului stadion pe stadionul IPA din localitate. Însă, în imediata vecinătate a stadionului 1 Mai s-a construit anul trecut un Complex Sportiv de cinci stele. Acesta se întinde pe circa 10 hectare și cuprinde un teren sintetic, trei terenuri cu iarbă, un teren sintetic de mici dimensiuni pentru copii, bază de cantonament, opt vestiare, patru saune dotate modern, un centru kinetoterapie și masaj, punct de asistență medicală, terenuri tenis de câmp, golf, fotbal plajă și volei plajă.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: facebook CSM Slatina – Fotbal

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Aug. 2019, 16:01 Stiri
Pe aceeași temă