„Luceferii” au ieșit câștigători din noroiul de la Buftea. Roșu a adus pe final victoria cu ACS Berceni

Marius ANGHEL 09 Oct. 2016, 13:48 Campionat

Pe un teren greu, plin de apă, după ploile din ultimele 24 de ore, formația bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea a obținut sâmbătă, la Buftea, cea de-a patra victorie din actuala ediție de campionat a Ligii 2. Elevii antrenorului Erik Lincar au învins la limită echipa ACS Berceni, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de Constantin Roșu, în minutul 71.

Fotbaliștii bihoreni au controlat în mare parte partida, au dominat până la marcarea golului, după care gazdele au alergat după egalare, dar apărarea orădeană a rezistat cu brio, ba mai mult, pe contraatac Luceafărul putea să mai înscrie. În minutul 28, Paul Păcurar a executat o lovitură liberă de la 28 de metri central, portarul Iancu a scos însă din lateral, de lângă bară. Apoi, în minutul 34, Balla a tras din marginea careului, Arnăutu a deviat cu latul în colțul opus, dar mingea a lovit transversala și s-a dus în lateral. Gazdele au avut prima ocazie în minutul 43, când Bârsănel a reluat din 8 metri pe lângă bară, o minge centrată din lovitură liberă de pe dreapta. Chiar în finalul primei reprize însă, în minutul 45, Balea a preluat în dreapta careului, a pătruns și a trimis pe lângă bara colțului lung.

În partea a doua, ilfovenii au prins mai mult curaj, dar tot bihorenii au dominat mai mult și și-au creat cele mai mute ocazii. Astfel, în minutul 48, Păcurar a executat un corner de pe stânga, Ettien a respins defectuos de la prima bară, puțin peste transversală. Gazdele au fost atunci aproape de autogol. Păcurar a bătut din nou cornerul și Sg. Moga a reluat cu capul din 8 metri, de la colțul lung, dar portarul Iancu a reținut lângă bară.

Cu trecerea timpului, atacurile formației orădene s-au intensificat, iar în minutul 69, Păcurar a bătut o lovitură liberă de la 28 de metri lateral dreapta, a trimis la colțul scurt, dar de acolo a reușit să respingă Iancu, cu toate că mingea atinsese și pământul. În minutul imediat următor, același Păcurar a executat o nouă lovitură liberă de la 17 metri, ușor lateral dreapta. A trimis însă în zid, mingea i-a revenit, a trimis în centru la Țegle, care a trimis, la rândul său, în blocaj.

În minutul 71 a venit însă golul. Atunci, Arnăutu i-a pasat în stânga lui I. Ban, acesta a centrat la bara a doua, acolo unde Constantin Roșu, urcat în careul mic, reluat cu pieptul din doi metri în plasă.

După primirea golului, cei de la Berceni s-au aruncat în atac, au pus presiune pe bihoreni, dar elevii antrenorului Erik Lincar s-au apărat bine și chiar pe final puteau să mai înscrie de două ori, prin Arnăutu și Roșu.

După această victorie, Luceafărul Oradea a acumulat 13 puncte și a părăsit zona „nisipurilor mișcătoare”, urcând până pe poziția a 13-a a clasamentului.

ACS BERCENI – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA 0-1
C-tin. Roșu ’71

H. Iancu (cpt.) – Fl. Matei, Ferariu, Bârsănel, V. Lupu – Lică (M. Ion 73), Sfrijan – M. Neagu, Ettien (M. Chițu 61), Cr. Matei – Grumezescu
Rezerve neutilizate: Ed. Preda – G. Apostol, Cl. Aioanei, B. Iancu, M. Badea
Antrenor: Marcel Abăluță

Ed. Pap – Balea, Sg. Moga, Fl. Ilie, Ban – Țegle, Hlinca (cpt.)(Nogo 78) – A. Păcurar – Balla (C-tin. Roșu 68), Arnăutu, Zs. Lukacs (Bedea 60)
Rezerve: Al. Goia – C. Roșu, Bedea, Sorian, Nogo, D. Costea, Fl. Drăgan
Antrenor: Erik Lincar

Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Joszef Peter (Sfântu Gheorghe).

În etapa viitoare, Luceafărul va avea un joc dificil pe teren propriu, la sfârșitul săptămânii viitoare, cu Chindia Târgoviște, una dintre echipele care se luptă pentru promovare. În scihmb, Berceniul joacă la Afumați.

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)

Marius ANGHEL 09 Oct. 2016, 13:48 Campionat
Pe aceeași temă