Luceafărul și ASU Poli n-au putut dezgheța tabela! Cum au comentat Lupuț și Petruescu rezultatul primului meci oficial din acest an

Marius ANGHEL 23 Feb. 2019, 17:53 Campionat

Desfășurat pe un teren înghețat și un timp friguros, cu vânt pătrunzător, primul meci oficial din noul an pentru Luceafărul Oradea și ASU Politehnica Timișoara nu a adus victoria pentru niciuna dintre echipe. Meciul disputat la Sânmartin, sâmbătă, în etapa a 22-a a Ligii 2, s-a încheiat așa cum a început, cu scor alb, 0-0.

Partida nu a fost foarte spectaculoasă, s-a consemnat mai mult o dispută încrâncenată, cu câteva ocazii mai clare de poartă și cu un rezultat echitabil, după aspectul jocului.

Oaspeții au fost periculoși chiar în primul minut, când, după o greșeală în defensiva orădeană, mingea a ajuns la atacantul timișorean Cristian Ene, care din poziție bună, de la 8 metri de poartă, nu l-a putut învinge pe goalkeeperul Bogdan Moga, care a respins în corner. Replica bihoreană a apărut în minutul 11, când Vasile Pop a trimis un șut bun de la marginea careului, puțin peste poartă.

În minutul 21, cei de la ASU Poli au trimis mingea în bară, prin Alin Manea, din interiorul careului, pentru ca în minutul 29, în urma unei lovituri libere de pe dreapta a lui Mitrică, fundașul central orădean Alex Băican să reia cu capul, din trei metri, dar pe lângă poartă.

Timișorenii au avut o bară

Repriza a doua a început mai bine pentru orădeni, care în primele minute de la reluare au atacat mai mult, iar în minutul 50, Vlad Prejmerean a trimis un șut bun, de la 25 de metri, pe jos, dar și pe lângă bară. Ulterior, timișorenii au ieșit și ei la atac, și în minutul 59, după ce Moihedja s-a complicat pe stânga, mingea a ajuns în careu, în poziție bună, la 8 metri de poartă, la Cristian Ene, care nici de această dată nu l-a putut învinge pe portarul bihorean, Moga scoțând cu piciorul.

Din acest moment, deși partida a continuat într-o notă de echilibru, oaspeții au fost mai periculoși, prin șarjele ofensive pe care le-au avut. În minutul 63, după o pătrundere pe dreapta a lui Alin Manea, acesta a trimis un șut centrare, care a ocolit poarta însă. Apoi, în minutul 76, Ignea a prins un șut bun de la 18 metri, dar balonul a trecut pe lângă vinclul porții.

Luceferii au revenit și ei în atac și, în minutul 80, după o lovitură de colț, mingea a ajuns la Prejmerean, care din colțul careului mic a trimis la bara a doua, dar pe lângă poartă.

Cu cât s-a apropiat finalul, cu atât ritmul jocului a crescut. În ultimele minute, timișorenii au mai trimis o dată mingea în bară, când o centrare de pe stânga a dus mingea pe transversală, iar în primul minut al prelungirilor, Luceafărul a avut, la rându-i o ocazie bună, prin Paraschiv, care a reluat cu capul din 5 metri, dar s-a interpus portarul Murariu. Apoi, arbitrul Vladimir Nagy din Aiud a pus capăt disputei, care a consemnat un scor echitabil, 0-0, care, până la urmă mulțumește ambele combatante.

Lupuț: „Am întâlnit o contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării”

„Am întâlnit o echipă foarte bună, bine organizată, o contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării. Vreau să felicit jucătorii pentru atitudine, pentru dorința de a câștiga acest joc. Din păcate, am reușit să obținem doar un punct, dar eu spun că e un punct foarte valoros. S-a jucat pe un teren prost, înghețat, denivelat puțin, dar acestea au fost condițiile, pe același teren au evoluat și ei. Îi felicit încă o dată pe băieți și așteptăm să mergem la ACS Poli și să luăm cele trei puncte”, a declarat, la conferința de presă, după meci, antrenorul orădean Cristian Lupuț.

Petruescu: „Putem să considerăm că am pierdut două puncte”

„A fost un joc cu un ritm foarte bun, ținând cont că este prima etapă a returului și încă echipele din Liga a 2-a nu au găsit ritmul de joc corespunzător. De-abia peste trei-patru etape vom putea spune că se apropie de forma sportivă optimă. Noi putem să considerăm că am pierdut două puncte, în partida de astăzi. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, nu am venit la scor egal, dovadă și schimbările pe care le-am făcut”, a afirmat, la rândul său, tehnicianul bănățenilor, Cosmin Petruescu.

Meciul de la Sânmartin s-a încheiat, astfel, cu același scor cu care s-a încheiat și partida din tur dintre cele două formații, de la Timișoara, pe data de 19 august, 0-0.

Luceafărul rămâne în clasament pe poziția a 14-a, cu 24 de puncte, urmând a evolua în etapa viitoare la Timișoara, cu cealaltă Poli, ACS. Jocul va avea loc sâmbăta viitoare. În schimb, ASU Poli a făcut 26 de puncte, a urcat pe locul 11, iar etapa următoare joacă tot în deplasare, la Universitatea Cluj.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA  0-0

Moga – Wanya (Ciul 76), Oros (cpt.), Al. Băican, Moihedja – Mitrică (Al. Dulca 60), Prejmerean, Chiorean, Vas. Pop – Bebey, Ludușan (G. Paraschiv 52)
Rezerve neutilizate: I. Rus – Lu Yuefeng, Nemeș, Yabre
Antrenor: Cristian Lupuț

Murariu – C. Jurj (I. Plămadă 82), Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Bg. Vasile, Dros – Alin Manea (Bedea 67), A. Ignea Schieb – Cr. Ene
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Dr. Cojocaru, Vidrăsan, Mih. Ene, F. Trip, Bedea, I. Plămadă
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 23 Feb. 2019, 17:53 Campionat
Pe aceeași temă