Luceafărul s-a impus meritat la Râmnicu Vâlcea

07 Apr. 2012, 17:27 Campionat
Luceafărul** s-a impus meritat la Râmnicu Vâlcea

La capătul unui joc bun, controlat și dominat de bihoreni, formația Luceafărul Felix a reușit să se impună și să obțină o victorie foarte importantă, sâmbătă, în etapa a XX-a a Ligii a II-a, Seria a II-a la fotbal. Jucătorii bihoreni au evoluat la Râmnicu Vâlcea, în fața echipei locale, CSM, care venea după o victorie repurtată miercuri la Baia Mare, pe terenul grupării FC Maramureș.

Partida a fost abordată foarte bine de elevii antrenorului Leo Grozavu, care în prima repriză au controlat jocul, ratând o ocazie mare în minutul 35, prin Mihuț, care, singur din 10 metri cu portarul Tufiși, nu a reușit să-l învingă pe acesta. În minutul 43 Luceafărul a reușit să înscrie totuși prin Roșu, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

După pauză atacurile oaspeților s-au intensificat și în minutul 48, Codoban a reluat din marginea careului mic, dar portarul vâlcenilor, Tufiși a scos din nou, senzațional.

Peste 9 minute însă, în minutul 57, a venit și golul. Căpitanul echipei Luceafărul, Zeno Bundea, a executat o lovitură liberară de la 20 metri, Tufiși a respins în față, iar Roșu a profitat și a împins mingea cu capul în plasă. A fost un gol meritat după aspectul jocului.

Și după acest gol, tot bihorenii au atacat mai mult, astfel că, în minutul 70 Tufiși a gafat și i-a pus mingea pe tavă lui Moldovan, dar portarul vâlcean și-a răscumpărat apoi greșeala, blocându-l pe atacantul oaspeților. Cinci minute mai târziu, în minutul 75, T. Moldovan a umilit doi fundași vâlceni, a lobat peste Tufiși, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă.

Până la final nu s-a mai înscris, dar nici nu s-au mai consemnat alte ocazii periculoase, astfel, că elevii antrenorului Grozavu au reușit să-și adjudece toate cele trei puncte puse în joc, îndeplinindu-și pe deplin obiectivul propus, „adjudecarea de punct sau puncte la Vâlcea”, după cum declara înainte de joc, antrenorul bihorenilor.

Pentru antrenorul gazdelor, Marius Mitu, jocul cu Luceafărul a fost însă ultimul pe banca tehnică a vâlcenilor, locul său urmând a fi luat de Alin Artimon. Cei 500 de spectatori l-au aplaudat pe Alin Artimon, aflat în tribună, care a semnat vineri seară contractul și după meci a fost instalat antrenor principal.

Prin acest succes, Luceafărul a urcat, cel puțin temporar în clasament, până pe locul 7, cu 30 de puncte.

CSM RÂMNICU VÂLCEA – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA 0-1 (0-0)
C. Roșu (60)

Tufiși – O. Vasile, I. Popescu, Plecanciuc, Eremia – N. Nicolae, Fl. Pârvu (cpt.), R. Văduva (‘ 60 Makhtar), Pribac – C. Stoica (’73 G. Ene), N’Kongue (’78 A. Ionescu)
Antrenor: Marius Mitu

Samoilă – Mihuț, Pocian, Lupuț, A. Achim – D. Mureșan, Bundea (cpt) (’78 Fl. Neaga), D. Muntean, Codoban (’70 Ianc) – C. Roșu (’85 Konyeha), T. Moldovan
Antrenor: Leo Grozavu

Sursa: Bihoreanul

07 Apr. 2012, 17:27 Campionat
Pe aceeași temă