Luceafărul s-a impus în fața Chindiei după cel mai bun meci făcut în acest sezon. Lincar, emoționat la final

Marius ANGHEL 16 Oct. 2016, 17:06 Campionat

La capătul unui joc bun, Luceafărul Oradea a obținut, sâmbătă, o victorie importantă pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște, una dintre fruntașele clasamentului. Meciul de la Sânmartin, înscris în etapa cu numărul 12 a campionatului Ligii 2, s-a încheiat cu victoria bihorenilor cu scorul de 2-0, după ce ambele goluri au fost marcate în primele 20 de minute de joc, prin Sergiu Moga și Sergiu Arnăutu.

Pe lângă cele două reușite, bihorenii au mai trimis de două ori mingea în poartă, prin Constantin Roșu, în prima repriză, și Sergiu Arnăutu, în cea de-a doua, dar ambele goluri au fost anulate pe motiv de ofsaid.

Prima acțiune de poartă a aparținut totuși oaspeților, care, în minutul 4, au șutat prin Cherchez de la 20 de metri, dar pe lângă poartă. În replică, în minutul 7, Constantin Roșu a fost lansat spre poarta adversă, dar portarul târgoiviștean, Aioani, a ajuns mai repede și i-a suflat mingea. În minutul 14, Balea a centrat periculos de pe partea dreaptă, dar reluarea cu capul a lui Arnăutu, din 6 metri, a fost reținută de portarul dâmbovițean. Trei minute mai târziu însă, s-a deschis scorul. În urma unui corner executat la limita careului de 6 metri, mingea a fost respinsă de fundașii oaspeți, doar până la Moga, care a marcat dintr-un meleu. Nu au trecut decât două minute, în minutul 19 Luceafărul și-a mărit avantajul. Arnăutu a fost angajat în atac, s-a descotorosit de un fundaș, a scăpat singur cu portarul și a marcat de la 12 metri.

Până la pauză s-a mai consemnat o singură ocazie, tot pentru gazde, în minutul 42, când Feher a șutat de la 20 metri, dar a reținut portarul Aioani. Astfel, prima repriză s-a încheiat cu 2-0 pentru elevii antrenorului Erik Lincar.

Partea secundă a debutat mai bine pentru oaspeți, care în minutul 49, au reluat cu capul peste poartă, prin Neguț, după o centrare venită din flancul drept. Apoi, în minutul 53, după o lovitură de colț pentru Chindia, mingea, trimisă la prima bară, a fost reluată cu capul de Liviu Mihai, dar peste transversală. Apoi, Luceafărul a revenit periculos în atac și în minutul 60, în urma unui corner, mingea a fost respinsă până la Roșu, care a preluat pe piept și a șutat lângă bară, dar a respins Aioani in-extremis. Din cornerul reuzltat, mingea a ajuns din nou la Roșu, care reluat în bară.

Meciul a continuat să fie controlat de bihoreni, doar că târgiviștenii au încercat să pună în pericol poarta adversă, fără niciun efect însă. Mai mult, Luceafărul a mai înscris o dată, un gol anulat pe motiv de ofsaid. Astfel, în minutul 83, după un șut bun al lui Țegle, de la 25 de metri, Aioani a respins în bară, mingea a revenit în careu, de unde Arnăutu a marcat, dar arbitrii au anulat reușita vârfului de atac orădean, pe motiv că acesta s-ar fi aflat în poziție de afară din joc.

Meciul s-a încheiat apoi cu victoria pe deplin meritată a bihorenilor, care au obținut, în acest fel al doilea succes pe teren propriu, au ajuns la cota 16 în clasament și au urcat pe locul al XI-lea.

Lincar: „Sunt foarte, foarte fericit pentru că am reușit să câștigăm, din mandatul meu, primul joc acasă”

„După lungi așteptări, sunt, sincer, foarte, foarte fericit pentru că am reușit să câștigăm, din mandatul meu, primul joc acasă. Zic eu că am făcut, din punct de vedere fizic și al atitudinii, cel mai bun joc al nostru, în care, chiar nu am lăsat formația adversă să joace, am fost foarte agresivi în fiecare zonă a terenului. Chindia este o echipă care, dacă are posibilitatea să joace, chiar are jucători de primele trei – patru locuri și poate să facă diferența. Chiar le-am zis băieților, după meci, că nu poate să fie ziua mea în fiecare săptămână, ca ei să joace cu o asemenea dăruire. S-a întâmplat acum, dar aș vrea în continuare să jucăm în modul acesta, că jucăm afară, că jucăm acasă”, a declarat, după joc, antrenorul echipei bihorene, Erik Lincar, cel care în această săptămână și-a sărbătorit și ziua de naștere.

Croitoru: „A fost un joc pe care l-am pierdut destul de clar”

„A fost un joc pe care l-am pierdut, din păcate, dar l-am pierdut, aș spune eu, destul de clar. Știam despre adversar că are o valoare peste locul din clasament, am și văzut-o în foarte multe jocuri, cunoșteam și o parte dintre jucători. Ne așteptam la un joc dificil, din păcate ni l-am făcut și mai dificil pentru că în prima jumătate de oră am făcut două erori care s-au dovedit decisive, pentru că apreciez că și la primul și la al doilea gol, am făcut cadou adversarilor aceste situații”, a declarat, la rândul său, antrenorul Chindiei, Nicolae Croitoru.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Sânmartin

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE 2-0
Sg. Moga 17′, Arnăutu 19′

Ed. Pap – Balea, Sg. Moga, Hlinca (Sorian 89′), Fl. Ilie, I. Ban – Țegle  – C-tin. Roșu (cpt.)(Balla 74′), Feher, Zs. Lukacs (Bedea 82′) – Arnăutu
Rezerve neutilizate: Al. Goia – Nogo, D. Costea, Fl. Drăgan
Antrenor: Erik Lincar

Aioani – Dr. Pătru (cpt.), Bg. Dinu (Matrac 30′), Vătavu, C. Dinu – A. Neagoe (C. Anton 61′), L. Mihai, Honciu, Rosciugă (Parghel 85′) – Cr. Neguț, Cherchez
Rezerve neutilizate: Meilă – Crinel Stoica, Pencea, Nisipeanu
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Baza Sportivă Luceafărul Felix (Sânmartin); Spectatori: 450; Arbitru: Robert George Dumitru 3 (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Marian Truță 3 (Băbeni) și Alexandru Mihăilă 3 (Râmnicu Vâlcea) Jucătorul meciului: Constantin Roșu 3.

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)

Marius ANGHEL 16 Oct. 2016, 17:06 Campionat
Pe aceeași temă