Luceafărul nu a pierdut nici de această dată în fața liderului. Chindia a ratat un penalty la Sânmartin și a jucat în superioritate 20 de minute

Marius ANGHEL 25 Nov. 2018, 12:16 Campionat
Luceafărul nu a pierdut nici de această dată în fața liderului.** Chindia a ratat un penalty la Sânmartin și a jucat în superioritate 20 de minute

Așa cum au obișnuit până acum în actuala ediție de campionat, fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au scos un nou rezultat bun pe teren propriu, deși în partidele din deplasare nu prea contează și sunt umiliți. De această dată, sâmbătă, luceferii au primit replica actualului lider al clasamentului Ligii 2, Chindia Târgoviște, echipă cu care s-a bătut de la egal la egal, iar la capătul unei dispute echilibrate scorul a fost egal, 0-0.

Este de menționat totuși că dâmbovițenii au ratat o lovitură de la 11 metri, în cea de-a doua repriză, penalty care a fost îndelung contestat de bihoreni. De asemenea, arbitrul sătmărean Ovidiu Mazilu a acordat și un cartonaș roșu, arătându-l fundașului central orădean Opriș, tot în repriza a doua.

Penalty inexistent și eliminare ușor acordată

Prima ocazie mai periculoasă a jocului a aparținut gazdelor, în minutul 4, când Prejmerean a centrat din dreapta, iar Țîră a reluat cu capul de la 11 metri, dar portarul dâmbovițenilor, Aioani, a scos în corner, de lângă bara din stânga sa.

După o partidă bună a orădenilor în primele 30 de minute, în care nu s-a văzut că echipa adversă ar fi cea de pe primul loc, în minutul 35 au avut și dâmbovițenii o primă ocazie, atunci când, după o degajare lungă a portarului Aioani, Andrei Șerban a primit la marginea suprafeței de pedeapsă, a intrat în careu și de la 15 metri a trimis puternic, dar pe direcția portarului orădean Moga, care a reținut cu siguranță.

Până la pauză au mai fost câte două șarje ofensive de fiecare parte, dar nu s-a concretizat nimic, astfel că la jumătatea disputei tabela de marcaj a stadionului din Sânmartin a rămas nemodificată.

Repriza a doua a adus mai multe evenimente. Mai întâi, în minutul 51, când atacantul oaspeților Cherchez l-a fentat în centru pe Oros și a căzut după ce Opriș l-a împins umăr la umăr și i-a luat mingea. Arbitrul a acordat incredibil de ușor penalty, dar lovitura de la 11 metri ce a fost executată în minutul următor de același Cherchez a fost ratată. Mai exact, acesta a bătut prost, trimițând puternic, în sus, mult peste poartă.

În minutul 61, antrenorul orădean Cristian Lupuț a dat semn că se mulțumește cu un rezultat de egalitate, scoțându-l pe atacantul Cătălin Țîră și înlocuindu-l cu mijlocașul Alexandru Dulca.

Un eveniment important al jocului s-a petrecut în minutul 71, când Neguț s-a împiedicat de Paul Opriș în dreapta careului, după ce fundașul bihorean intrase prin alunecare. Acesta a văzut al doilea cartonaș galben, după ce pe primul l-a văzut la faza penalty-ului inexistent, și a fost eliminat. A fost o nouă decizie ciudată și îndelung contestată de bihoreni a arbitrului Mazilu. De altfel, până la finalul jocului, acesta a fost apostrofat din tribună de fanii bihorenilor.

Ocazii mari ratate în prelungiri de ambele părți

Deși au avut superioritatea numerică, târgoviștenii nu au demonstrat că sunt o echipă de pe primul loc și care se avântă în atac pentru a obține victoria, deși antrenorul Viorel Moldovan a făcut schimbările de așa natură.

Totuși, în minutul 86, oaspeții au avut o bună ocazie. După o centrare deviată din stânga, Neguț, demarcat singur la 6 metri, a plonjat și a reluat cu capul pe lângă poartă, ratând incredibil. În 90+1, nou-intratul pe teren Crinel Stoica a rămas cu mingea la picior la marginea careului, a fost nemarcat și a șutat, dar mingea s-a dus puțin peste transversală.

La rândul lor, orădenii puteau da lovitura, la ultima fază a jocului, în minutul 90+2, când portarul Chindiei, Aioani a respins cu un braț peste transversală o minge trimisă periculos din dreapta de Vasile Pop, la o acțiune în viteză.

Jocul s-a încheiat cu scorul alb, de 0-0, aspect care, în cele din urmă a mulțumit ambele combatante.

Antrenorii, mulțumiți

De altfel, la conferința de presă de după joc antrenorul Cristian Lupuț a apreciat evoluția elevilor săi, declarându-se mulțumit de rezultat, în condițiile în care a evoluat în fața liderului și a avut inferioritate numerică timp de 20 de minute. Deși s-a văzut nemulțumit de maniera de arbitraj, Lupuț a preferat să nu mai comenteze acum prestația sătmăreanului Ovidiu Mazilu, cel pe care l-a criticat și la jocul precedent când a arbitrat în Bihor, în partida cu UTA și când acesta a eliminat și atunci un jucător de la Luceafărul.

Viorel Moldovan, antrenorul Chindiei, la rândul său, nu s-a declarat nemulțumit de rezultatul de egalitate, deși echipa sa a avut superioritate numerică, subliniind că echipe precum Luceafărul sunt imprevizibile.

După această partidă, Luceafărul rămâne tot pe locul 15, cu 19 puncte.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE   0-0

Moga – Gunie, Oros (cpt.), Opriș, Moihedja – Vas. Pop, Prejmerean, Chiorean (Al. Băican 75′), Mitrică (C-tin. Roșu 70′) – Țîră (Al. Dulca 61′), G. Paraschiv
Rezerve neutilizate: Moroz – Preoteasa, Sg. Pop, Ludușan
Antrenor: Cristian Lupuț
Eliminat: Paul Opriș 71′ (cumul de cartonașe galbene)

Aioani – Martac, C. Dinu, Acasandrei (D. Florea 73′), D. Dumitrașcu – Andr. Șerban (Alin Manea 59′), D. Novac, Andr. Lungu, Mihaiu – Cr. Neguț, Cherchez (cpt.)(Crinel Stoica 82′)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Vătavu, R. Simion, Nisipeanu
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: Baza Sportivă Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)

Marius ANGHEL 25 Nov. 2018, 12:16 Campionat
Pe aceeași temă