Luceafărul a trecut lejer de Pandurii, a ajuns la trei victorii consecutive și e aproape să scape de locul retrogradabil. Reacția lui Cristi Dulca

Marius ANGHEL 09 Nov. 2017, 12:29 Campionat

Luceafărul Oradea merge din succes în succes. Miercuri, în cadrul etapei intermediare a Ligii 2, echipa bihoreană a obținut cea de-a treia victorie consecutivă. în campionat și s-a apropiat de locurile care îi permit menținerea în acest eșalon.

„Roș-albaștrii” au primit, la Sânmartin, replica gorjenilor de la Pandurii Târgu Jiu, pe care i-au învins cu scorul de 3-1, după un nou joc bun al lor și după ce la pauză conduceau cu 2-1. Golurile orădenilor au fost înscrise de Bruno Rocha, Antohi și Vlad Rusu, în timp ce pentru oaspeți a marcat Dodoi.

Partida, foarte atractivă, în special în prima repriză, a consemnat și două penalty-uri ratate, câte unul de ambele părți, Ciprian Rus de la gorjeni și Claudiu Codoban de la orădeni.

Un meci antrenant

Jocul a început cum nu se putea mai bine pentru Luceafărul, care a marcat la prima acțiune de atac, în minutul 4. Atunci, după o acțiune pe dreapta, Vlad Rusu a preluat la 6 metri, a trimis în fața porții, iar Bruno Ricardo Rocha da Luz, un jucător portughez, de 28 de ani, aflat la primul meci pentru bihoreni, a marcat, de la colțul lung.

Apoi, oaspeții au trecut ei în atac și în minutul 5, Dănăricu a șutat din 7 metri, dar portarul Gakos a respins în corner. Din cornerul obținut, același Dănăricu a reluat sub bară de la 12 metri, dar portarul s-a opus din nou. Două minute mai târziu, s-a acordat penalty pentru Pandurii, în urma unui corner și un meleu în careu. Ciprian Rus a executat în dreapta portarului, dar Gakos a respins.

Atacuriile gorjenilor au continuat și, în minutul 16, Ciprian Rus a scăpat în dreapta, a intrat în careul mare și a șutat din unghi, dar a respins din nou Gakos cu piciorul, portarul orădenilor fiind aflat într-o zi mare. În minutul 23 s-a consemnat un șut violent al lui Dănăricu, din 18 metri, puțin însă peste bara transversală a Luceafărului. Momentele bune din joc ale gorjenilor au fost concretizate în minutul 28, când Gabriel Dodoi a scăpat singur cu portarul și a șutat din 16 metri, a respins Gakos, dar mingea i-a revenit atacantului oaspeților, care a marcat apoi.

După doar două minute, s-a dictat o nouă lovitură de pedeapsă, de această dată pentru Luceafărul, după ce Homei l-a tras de tricou în careu pe Vlad Rusu. A executat Codoban, dar portarul Stanca a respins, numai că Andrei Antohi a fost pe fază și a reluat în poartă, deși se afla în unghi închis.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că la jumătatea meciului, Luceafărul conducea cu 2-1.

Dulca: „Am avut reacție de fiecare dată”

Începutul reprizei a doua nu a consemnat prea multe acțiuni în cele două careuri, orădenii fiind mulțumiți cu situația de pe tabelă, iar gorjenii neputând mai mult. Totuși, în minutul 65, Ciprian Rus a tras din 6 metri, pe lângă poartă. În același minut, la cealaltă poartă, Luceafărul a dat din nou lovitura. Codoban l-a deschis în dreapta pe Vlad Rusu, iar acesta, după ce a intrat în careu, a marcat pe jos, din 14 metri.

În minutul 81, orădenii au mai avut o ocazie, după ce Codoban a șutat din vole, de la marginea careului, dar Stanca a reținut. Ultima acțiune a meciului s-a consemnat, însă la poarta Luceafărului, în minutul 84, când Tudoran a șutat pe jos, la colțul scurt, dar Gakos a respins.

„Sunt fericit pentru această victorie, dar nu a fost ușor. Am muncit pentru această victorie, am întâlnit o echipă tehnică și extrem de pragmatică. Știam că pleacă foarte bine pe contraatac, pentru că au jucători foarte tehnici și rapizi pe benzi și chiar în zona centrală. Ceea ce m-a bucurat foarte mult, că am avut reacție de fiecare dată, și când am primit gol și când am pierdut mingea și când trebuia să atacăm, deci, eu sunt mulțumit de evoluția lor. Sigur că mă bucură scorul. E bine că am câștigat și sunt importante cele trei puncte”, a declarat, după meci, antrenorul principal al orădenilor, Cristian Dulca.

În urma acestui rezultat, Luceafărul a mai urcat o poziție în clasament, aflându-se acum pe locul 17, la egalitate de puncte cu Pandurii, care e pe locul 16.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – PANDURII TÂRGU JIU  3-1 (2-1)
Bruno Ricardo Rocha da Luz 4′, Andrei Antohi 31′, Vlad Rusu 65′ / Gabriel Dodoi 28′

G. Gakos – Balea, Tînc, D. Ciobanu (A. Mutu 8′), Trif – Țegle (cpt.), Bedea – Antohi, Codoban, Bruno Rocha (C-tin. Roșu 61′) – Vl. Rusu (Al. Dulca 69′)
Rezerve neutilizate: Gudea – Chiș-Toie, Cuc
Antrenor: Cristian Dulca

Rz. Stanca (cpt.) – Homei, Celea, D. Lung, Drugă (D. Pîrvulesscu 83′) – Brînzan, Șut – Dodoi, Dănăricu, Șendroiu (Bujor 55′) – Cip. Rus (Tudoran 67′)
Rezerve neutilizate: Ov. Jianu – Turda, Vodă, Raiciu
Antrenor: Dorian Gugu

Stadion: Luceafarul (Sânmartin – Bihor); Spectatori: 300; Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Gabriel Ion Cătană (Târgoviște).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 09 Nov. 2017, 12:29 Campionat
Pe aceeași temă