Lobonț și motivul real pentru care a revenit în România: „Vine o vreme când trebuie să o faci!”. Transferul lui Răzvan Marin la Roma și Ianis Hagi, sub lupa „Pisicii”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Jan. 2019, 14:47 Actualizat: 06 Jan. 2019, 14:52 Campionat
Lobonț și motivul real pentru care a revenit în România: „Vine o vreme când trebuie să o faci!”.  Transferul lui Răzvan Marin la Roma și Ianis Hagi, sub lupa „Pisicii”

Fostul portar al echipei naționale a României, Bogdan Lobonț (40 de ani), a revenit în țară după 9 ani și jumătate petrecuți la AS Roma, în culorile giallorosse. Lobonț a oferit un interviu ziarului Corriere dello Sport, în care a vorbit despre noua provocare din cariera lui, dar și despre „perlele” din fotbalul românesc.

„Am mers la Universitatea Cluj pentru că vreau să antrenez și pentru că vreau să îi ofer fotbalului din România experiența pe care am acumulat-o în perioada lungă petrecută în străinătate. Dar mai este și un al treilea motiv. La Roma eram la mine acasă. Cei 9 ani jumătate nu pot fi uitați și nici nu îi pot descrie într-un singur interviu, dar vine vremea când copilul trebuie să plece de acasă, nu? Altfel rămâne în zona de confort. Însă, la un moment dat, mă voi întoarce!”, a spus Bogdan Lobonț.

„Răzvan Marin? Transfer bun pentru Roma. Ianis Hagi? Extrem de talentat”

Fostul goalkeeper a vorbit și despre tinerii fotbaliști români care au atras atenția oficialilor AS Romei. „Răzvan Marin este puternic și are dorință de a intra în joc, evoluează de doi ani, constant, în campionatul din Belgia, cred că ar fi un transfer bun pentru AS Roma. S-a adaptat imediat în străinătate, dar eu nu știu nimic de eventuale negocieri”, a mai spus Bogdan Lobonț, care a fost întrebat și de posibilitatea ca Ianis Hagi să vină la formația giallorossa: „Este extrem de talentat. L-am cunoscut bine la echipa națională. La Viitorul demonstrează cât este de talentat. Și nu este singurul jucător tânăr important, la noi sunt mulți alții. Este nevoie doar să li se ofere posibilități mai bune pentru a se exprima și mai bine”.

Jurnaliștii italieni nu l-au lăsat pe Lobby fără să spună un nume de jucător din Liga 1 Betano, care l-a impresionat: „Îmi place de un fundaș care joacă alături de Hagi la Viitorul, este vorba de Tudor Băluță, născut în 1999, care îl are ca agent pe prietenul meu, Pietro Chiodi”.

Lobonț, 28 de prezențe în tricoul Romei

Bogdan Lobonț și-a început cariera de portar în 1995 la Corvinul Hunedoara, echipa din orașul său natal. De acolo a plecat la Rapid, la Dinamo, apoi a ajuns la Ajax și la Fiorentina, ca mai apoi să revină la Dinamo. La AS Roma a ajuns în 2009, iar vara anului 2018 s-a retras din fotbal. 28 de prezențe are Lobby în tricoul giallorosso, iar ultima partidă pe care a jucat-o a fost în anul 2013, în finala Cupei Italiei, pierdută de Roma în fața eternei rivale, Lazio, pe Olimpico.

În tricoul echipei naționale a României, Lobonț a adunat 86 de prezențe. În palmaresul său a adunat două titluri de campion cu Dinamo, un titlu cu Rapid și unul cu Ajax și o Cupă și o Supercupă a României în tricoul Rapidului.

Articol scris de Mihaela MĂ‚NCILĂ‚

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Jan. 2019, 14:47 Actualizat: 06 Jan. 2019, 14:52 Campionat
Pe aceeași temă