Lobonț antrenează „U” Cluj din Italia. Fostul portar a început să se implice în pregătirea echipei

Chiar dacă s-a întors la Roma, unde mai are contract până la finalul anului cu echipa capitolină, Bogdan Lobonț (40 de ani) a început deja munca la Universitatea Cluj.

Fostul portar a fost prezentat oficial pe 7 noiembrie, dar va veni la echipă abia la reunirea lotului din 2019, când își va rezolva plecarea de la AS Roma, clubul la care activează de nouă ani. Cu toate acestea, Lobonț ține în permanență legătura cu actualul staff tehnic condus de Mircea Cojocaru și a început să ia decizii la echipă, încă de la primul meci după numire. Acesta a hotărât stabilirea cantonamentelor, a ciclului săptămânal de antrenamente și a făcut schimbări și în privința alimentației și refacerii jucătorilor. În plus, Lobonț se consultă cu Cojocaru înainte și după meciurile din Liga 2.

8 puncte din 12 „cu Lobonț”

De când a început să se implice Bogdan Lobonț la echipă, „U” Cluj a disputat patru partide în campionat. Două victorii, în meciurile cu Academica Clinceni (3-0) și Pandurii (5-1), și două remize, cu Sportul Snagov (0-0) și CS Balotești (0-0), au înregistrat clujenii. În privința golaverajului, în cele patru partide alb-negrii au primit doar un gol și au marcat opt.

„Sunt bucuros că încep această aventură de antrenor în România, că o încep alături de U Cluj. Nu mi-a fost greu să mă decid, pentru că am văzut ce potențial are clubul, ce jucători are, cu niște suporteri minunați și cred că Universitatea este mai mult decât o echipă de fotbal. Sunt convins că împreună vom reuși să facem lucruri extraordinare. Presiunea este peste tot, dar pot să vă asigur că împrună, zi de zi, vom lupta ca să aducem rezultate”, a spus Bogdan Lobonț în momentul în care a fost prezentat oficial.

5 este locul ocupat de Universitatea Cluj la finalul turului, cu 38 de puncte, aflându-se la cinci, respectiv patru puncte în spatele primelor două clasate pe locuri promovabile direct, Sportul Snagov, respectiv Chindia. În ultimele două etape din 2018, „U” joacă duminică, de la ora 11:00, la Metaloglobus București, și pe 7 decembrie, de la ora 19:30, acasă, cu Chindia.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă