Liga 2, fără echipă cu punctaj maxim! Ripensia a remiza cu imprevizibila Brăila și și-a întrerupt și ea seria victoriilor pe linie. Dacia Unirea continuă meciurile cu răsturnări de scor

Marius ANGHEL 27 Aug. 2017, 10:04 Campionat
Liga 2, fără echipă cu punctaj maxim!** Ripensia a remiza cu imprevizibila Brăila și și-a întrerupt și ea seria victoriilor pe linie. Dacia Unirea continuă meciurile cu răsturnări de scor

Etapa a 5-a a Ligii 2 a pus punct parcursului fără greșeală în acest sezon și a ultimei echipe care până acum câștigase tot în primele patru jocuri. Liderul Ripensia Timișoara și-a încheiat seria de meciuri victorioase la Brăila, în fața unui adversar care în acest start de campionat a avut numai rezultate spectaculoase. Nou-promovata continuă să fie neînvinsă și rămâne liderul Ligii 2, însă mai are doar un punct avans față de a doua clasată, AFC Hermannstadt, o altă echipă venită din Liga 3.

Cu planurile date peste cap după ce portarul Georgios Gakos a plecat de la echipă după meciul de la mijlocul săptămânii, antrenorul liderului a trebuit să îl titularizeze pe Horcea în defensivă pentru ca echipa să aibă doi jucători sub 21 de ani pe teren. Iulius Rădulescu, singurul portar pe care îl mai avea Ripensia, a luat loc între buturi, în timp ce pe banca de rezerve nu a luat loc niciun goalkeeper.

Cu toate acestea, Ripensia nu a dat semne de slăbiciune în primele minute și era prima care înscria. După o gafă a lui Lazăr, care a degajat greșit, până la marginea careului mare, Adrian Ungureanu (4) a înscris cu un șut plasat. Bucuria nu a durat însă decât câteva secunde, fiindcă, la prima acțiune, brăilenii au și reușit să egaleze. Niță a interceptat mingea după ce s-a pornit de la mijlocului terenului, i-a pasat lui Costel Roșu, iar golgheterul echipei a înscris din fața porții. A fost un început fulminant de joc, cu două goluri în primele cinci minute, și meciul se anunța unul deschis, mai ales din cauza rezultatelor obținute până atunci de Dacia Unirea. Trupa lui Alin Pânzaru a marcat în primele etape cel puțin două goluri pe meci și a fost demnă de reveniri spectaculoase atunci când nimeni nu le mai dădea vreo șansă.

Minutul 35 avea să demonstreze asta, fiindcă Dacia Unirea prelua conducerea după ce la începutul meciului fusese condusă. Servit de Roșu, George Puia a marcat la prima atingere de balon, după ce mai înainte intrase pe teren în locul lui Paul Ioan, accidentat. Astfel că la vestiare s-a intrat cu avantaj pe tabelă, însă în începutul părții secunde ripensiștii au reușit să înscrie din nou. Același Adrian Ungureanu (57) a punctat pentru 2-2 dintr-o lovitură de pedeapsă, asta după ce Matiș a fost faultat în careu de Lazăr, jucător care a greșit și la primul gol.

În ultima jumătate de oră de joc, ambele echipe au alergat după golul victorios, însă niciuna nu l-a mai reușit. Dacă în minutul 52 Roșoagă a nimerit bara, și Ripensia și-a trecut în cont una pe final de meci. Adrian Popa a nimerit-o dintr-o lovitură liberă. În final, jucătorii s-au mulțumit cu remiza, astfel că Ripensia și-a întrerupt seria victoriilor, iar Dacia Unirea a mai bifat un meci cu multe goluri și răsturnă de scor, specifice în acest debut de campionat în care jucătorii pe care îi are trebuie să joace fără salarii până în septembrie, când vin banii de la autoritățile locale, și în care trebuie să se descurce cum pot și cum știu ei mai bine.

„Ne putem bucura, pentru că am avut rezultate pozitive, echipa joacă mai bine de la etapa la etapă și capătă încredere. Nu pot decât să îi felicit pe jucători și să aibă în continuare prestatii la fel de bune. Ne vom juca șansa în fiecare etapă atâta timp cât lucrurile merg într-o directe la care nici noi nu ne așteptam. Am jucători tineri, dornici de performanță și au toate șansele să ajungă mai sus”, a declarat, la radio Sport Total FM, antrenorul Ripensiei, Remus Steop, după meciul de la Brăila.

Brăila e spectaculoasă în acest start de sezon. Dacia Unirea a avut până acum numai meciuri cu desfășurări de scor interesante:

Dacia Unirea Brăila – ASU Politehnica Timișoara     2-3 / a revenit de la 0-3 cu un jucător în minus
Știința Miroslava – Dacia Unirea Brăila     4-4 / au revenit de două ori și au condus de tot atâtea ori, ca în prelungiri să fie egalați
Dacia Unirea Brăila – Foresta Suceava     9-1 / nu au avut milă de juniorii suceveni
Luceafărul Oradea – Dacia Unirea Brăila     3-4 / conduși cu 2-0 la pauză au revenit și au avut la un moment dat 4-2
Dacia Unirea Brăila – Ripensia Timișoara     2-2 / au fost conduși și au condus

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – RIPENSIA TIMIȘOARA     2-2
Costel Roșu 5′, George Puia 35′ / Adrian Ungureanu 4′, 57′ – pen.

Bg. Olaru – Gab. Niță, Gab. Lazăr, Ghiocel, Stănciulescu – L. Ivan (Ciucureanu 79′), P. Ioan (Puia 34′) – Roșoagă, Frunză (cpt.), M. Dima (Iosofache 59′) – Costel Roșu
Rezerve neutilizate: Logofătu – Ed. Oprea, Olenic, Leu
Antrenor: Alin Pânzaru

Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Hecsko, Horcea, C. Toma – Dumiter (Apro 64′), Bobină (L. Tudor 80′), Stoi, Ad. Ungureanu (Vlădia 76′) – Matiș, Mediop
Rezerve neutilizate: Seminiuc, Vasiliu, Olărescu, Golda
Antrenor: Remus Steop

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 500; Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Joszef Peter (Sfântu Gheorghe); Jucătorul eciului: sorin Frunză.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 27 Aug. 2017, 10:04 Campionat
Pe aceeași temă