Lider șchiop

01 Oct. 2011, 17:49 Campionat

Meciul disputat etapa trecută între Dinamo II și FC Botoșani, scor 0-0, va deține pentru foarte mult timp titlul neoficial de cel mai prost meci din liga secundă (motiv pentru care nici nu a avut cronică pe liga2.ro), însă, la numai o săptămână distanță, Juventus București – Gloria Bistrița a fost la un pas de a-l „detrona”.

Despre nimic este cel mai greu de scris. Prin comparație, jocul a fost cam la același nivel cu un spectacol pus în scenă de brigada artistică a unei C.A.P (Cooperativa Agricolă de Producție)., regizat de un tractorist de la I.A.S. (Intreprinderea Agricolă de Stat). Cu mențiunea că aceasta ar putea reprezenta o jignire pentru artiștii amatori, care după orele de program, la munca nu tocmai ușoară a câmpului, prestau seara la Căminul Cultural.

Lăsând la o partea frustrarea pierderii a două ore din viață pentru a urmări un kitsch, trebuie spus că o contribuție importantă la îmbâcseala de pe teren și-a adus regizorul… pardon, centralul Ionel Ivan. Dincolo de cele două lovituri de pedeapsă, acordate ușor Gloriei Bistrița, dar regulamentar, brăileanul a trecut cu vederea două faulturi mult mai clare în careu (câte unul de fiecare parte) și a interpretat regulamentul după ureche, când lăsând jocul extrem de liber, putând fi confundat cu rugby-ul, când sancționând sever dueluri la minge care ar fi rușinat chiar și balerinele.

Filmul meciului:

Min.33 Lovitură liberă de pe partea stângă de atac a gazdelor, mingea este trimisă în careul supraaglomerat și Alexandru Marin, nemarcat, culmea, în 4 metri, deschide scorul

Min.45 Voinea scapă spre poartă, își face mingea spre stânga și Sardescu îl agață. Penalty și cartonaș roșu pentru portarul gazdelor. Iese Istinie și intră Anghelache între buturi. Predescu execută lovitura la la 11 metri foarte slab, aproape pe centrul porții și Anghelache reține.

Min.50 Voinea scapă spre poartă, talonat de Bârsănel, șutează în stânga lui Anghelache și mingea lovește stâlpul porții, iar apoi iese în afara terenului.

Min.86 Paul Anton transformă lovitura de pedeapsă acordată la căderea în careu a aceluiași Voinea, de lângă Olteanu.

* În ultimele 15 minute și Gloria a jucat practic în zece, deoarece Nicolae Manea efectuase deja toate schimbările când Vali Năstase s-a accidentat, căpitanul bistrițenilor fiind nevoit să evolueze, într-un picior, până la final.

** Juventus a jucat în ultimele 20 de minute fără niciun atacant. Istinie i-a lăsat locul lui Anghelache (45), Alexandru Marin a fost înlocuit de Ionuț Florică, iar ultimul atacant de pe foaie s-a accidentat la numai 5 minute de la intrarea pe teren, fiind înlocuit de veteranul D. Grigore (35 de ani)

În concluzie, faptul că azi s-au înscris două goluri în Colentina ține mai mult de hazard. La Gloria s-a putut observa o valoare individuală mai mare a jucătorilor, dar jocul colectiv este departe de pretențiile unei echipe care consideră că a fost retrogradată pe nedrept din Liga 1. Juventus încearcă să compenseze anumite carențe prin determinare și ambiție, însă mai e mult de lucru până la consolidarea relațiilor de joc între elevii lui Schumacher.

Juventus: Sardescu – F. Amet, Bârsănel, Căt. Stănescu, M. Olteanu – Daia – G. Tene, Ianuși, Zaharia (cpt.) – Istinie (45 Anghelache), Al. Marin (65 I. Florică, 72 D. Grigore)
Antrenor: Constantin Schumacher

Gloria: I. Irimia – Peteleu, V. Năstase (cpt.), Al. Tudose, Cafasso – C. Predescu, Feher (46 Keita), R. Mărginean (46 Reano), Velcovici (61 Curtuiuș) – P. Anton – A. Voinea
Antrenor: Nicolae Manea

articol și foto de Florin Alboiu

01 Oct. 2011, 17:49 Campionat
Pe aceeași temă