Se poate promova chiar și cu actualul lot

25 Jan. 2012, 08:13 Bursa transferurilor
Se poate promova** chiar și cu actualul lot

După ce în vară a cheltuit sume de ordinul zecilor de mii de euro pe jucători trecuți de 30 de ani și fără nici un viitor, din această iarnă divizionara secundă din Copou și-a schimbat aproape total politica.

CSMS nu mai este dispusă să plătească nici măcar un leu pentru prime de instalare ori pentru comisioanele impresarilor care ar putea aduce fotbaliști buni la Iași, deoarece s-a convins prea bine că în vară Iașul poate reveni în elită fără prea multe emoții. Cel puțin asta este concluzia care se poate trage după ce s-a aflat că FC Snagov încă nu și-a reluat pregătirile pentru retur, Victoria Brănești se află în colaps financiar, iar Gloria Buzău caută disperată în această perioadă să-și încropească un lot de jucători, în nici un caz unul care să aibă vreun obiectiv, ci mai degrabă care să se comporte cât de cât onorabil în primăvară.

„Iașul, dacă vrea cu adevărat, intră fără probleme în Liga I la sfârșitul sezonului. Totul este însă doar să vrea…”, a spus Constantin Anghelache, vicepreședintele Comitetului Director al CSMS, făcând trimitere la faptul că echipa lui Ionuț Popa se află la doar o victorie distanță de ocupanta celui de-al doilea loc promovabil, dar și la problemele financiare arhicunoscute ale Deltei Tulcea, singura formație care ar putea emite ceva pretenții în retur.

Pe de altă parte, antrenorul principal din Copou ne-a precizat că mai toți fotbaliștii doriți din primăvară la Iași au pretenții salariale exagerate. „Când aud că se interesează de ei cineva de la Iași, cer dintr-o dată o grămadă de bani, pe care momentan noi nu-i putem plăti. Ne spun că Iașul este al doilea oraș al țării și că ar trebui să aibă formație în Liga I, nu să se chinuie să revină acolo, și nu sunt dispuși să renunțe la pretenții nici în ruptul capului”, a precizat și Popa, convins că având la dispoziție și jumătate din cât a cheltuit în vară fostul manager Leo Grozavu ar fi avut lotul definitivat pentru retur încă din luna decembrie.

El avertizează că liderul Seriei I, Viitorul Constanța, s-a întărit consistent în această perioadă, lăsând de înțeles că din acest punct de vedere că Iașul nu poate ține nicidecum pasul din acest punct de vedere cu gruparea patronată de Gheorghe Hagi.

Singura veste bună din cantonamentul CSMS, regim în care ieșenii se pregătesc de luni dimineață, este aceea că portarul C.Popa a mai dat jos din multele kilograme în plus cu care se prezentase săptămâna trecută, la reunirea lotului, având șase reale să coboare până la sfârșitul acestui stagiu la „cota” 105, baremul maxim acceptat de conducerea tehnică. În schimb, tânărul mijlocaș Gorovei s-a lovit ușor la un antrenament, având o tendinită.

Dorit insistent în Copou, Cristi Brăneț, portarul Oțelului Galați, pleacă astăzi cu campioana într-un stagiu de pregătire în Cipru, fiind păstrat, în ciuda tuturor speculațiilor, în lotul pentru primăvară al lui Dorinel Munteanu.

„Iașul, cred că și dacă nu vrea, tot va intra la vară în Liga I, pentru simplul fapt că acum sunt greu tare de îndeplinit condițiile de licențiere. Ca să nu mai vorbim despre susținerea necesară prezenței pe prima scenă, pe care multe orașe mari nu o pot oferi”
Constantin Anghelache, vicepreședinte Comitet Director CSMS Iași

sursa: Evenimentul

25 Jan. 2012, 08:13 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă