Oțelul, achiziție de marcă în stafful tehnic. Centrul de juniori va fi coordonat de un antrenor ce a lansat trei jucători spre echipa națională

Oțelul, achiziție de marcă în stafful tehnic.** Centrul de juniori va fi coordonat de un antrenor ce a lansat trei jucători spre echipa națională
  • Experimentatul antrenor Mihai Ciobanu revine după 18 ani acolo unde și-a început cariera de tehnician, la Centrul de Copii și Juniori de la Oțelul, a cărei activitate o va coordona.

 

Suporter Club Oțelul Galați, care a avut încă de la startul proiectului printre obiectivele principale reînființarea Centrului de Copii și Juniori și readucerea acestuia la un nivel performant care să asigure dezvoltarea tinerelor talente fotbalistice gălățene și nu numai, a făcut ieri un pas important în acest sens: antrenorului Mihai Ciobanu i s-a încredințat coordonarea activității acestui Centru.

Astfel, din punct de vedere al staffului tehnic, viitorul Oțelului pe termen scurt și lung este acum în „mâinile” familiei Ciobanu, tătăl se ocupă de progresul juniorilor, iar fiul, Alexandru, de echipa de seniori, pe care are misiunea, ca antrenor principal, să o ducă în acest sezon până la promovarea în liga secundă.

Mihai Ciobanu, care va împlini 58 de ani în luna mai, a fost timp de șase ani jucător al Oțelului, club unde și-a început și activitatea de antrenor, la nivel juvenil. Startul ca antrenor principal la nivel de seniori a avut la bază tot munca de la nivelul tinerelor talente. La sfârșitul anilor ”90, se ocupa de echipa de tineret-rezerve de atunci a Oțelului și a trecut cu tot lotul la FCM Dunărea, în liga secundă. Lucra atunci cu o generație de excepție, lansând spre marea performanță mulți fotbaliști care au ajuns să joace în prima ligă, iar doi dintre aceștia, Sorin Ghionea și actualul team-manager al Oțelului, Iulian Apostol, au ajuns ulterior la echipa națională. A trecut la CF Brăila, unde a mai lansat un fotbalist care a ajuns la „națională”, Bănel Nicoliță. A revenit la FCM Dunărea, pe care a promovat-o în liga secundă în 2004, sezonul respectiv fiind ultimul la cârma unei echipe gălățene până acum doi ani, când prelua pe Metalosport. A mai antrenat pe FC Botoșani, Gloria Buzău (2010-2012) și Delta Tulcea (2013).

În paralel, a contribuit din plin la formarea fiului Alexandru și ca antrenor, avându-l alături la unele din echipele menționate fie ca antrenor secund, fie ca preparator fizic. În ultima perioadă a sprijinit și conducerea tehnică a echipei feminine FC Universitatea, iar acum se întoarce la Oțelul, clubul de suflet unde a antrenat ultima dată în 2000.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă