Ganea, mai bun ca Alexa, la golaveraj. „Valahii” Dunării au umilit Farul la Constanța și au trecut peste Rapid în clasament

Marius ANGHEL 05 Dec. 2015, 17:59 Campionat

Aflată la prima participare în Liga a 2-a, echipa de pe malul Borcei, Dunărea Călărași, rămâne surpriza noului sezon al ediției 2015-2016. Gruparea pregătită de Ioan Ganea a terminat prima parte a campionatului pe primul loc în clasamentul Seriei I, peste foste echipe care au participat în Liga 1 ca Rapid București, Farul Constanța, Ceahlăul sau Oțelul.

După un început de sezon promițător, elevii lui Ganea au demonstrat că se pot lupta de la egal la egal cu formații mult mai titrate. Fortul internațional a format la Călărași o trupă de invidiat, muncitoare, cu ambiție. Acest lucru s-a văzut cel mai bine vineri seară, în ultima etapă a acestui an, a 18-a, când Dunărea a „stins” Farul chiar la Constanța, învingând-o cu un necruțător 6-2. Pentru călărășeni au marcat: Alami (‘8, ’79), Săveanu (”66) și V. Alexandru (”70, ”72, ’90+1), în timp ce pentru „marinari” au mai redus din umilință S. Chițu (56) și Pătulea (90+7).

Nimeni nu se aștepta la un asemenea rezultat, mai ales că Farul era una dintre favoritele la promovare, alături de FC Rapid. Un incident neplăcut a avut loc pe finalul meciului, atunci când portarul gazdelor, Alexandru Gudea, a fost agresat fizic de un suporter ce n-a mai suportat umilința pe care o primea Farul și a intrat pe teren pentru a-i aplica o corecție jucătorului ce a greșit flagrant la primele două goluri ale Dunării.

A fost un joc de senzație făcut de „valahii” lui Ganea, mai ales că partida a fost televizată. Pe stadionul Farul din Constanța au fost prezenți și mulți călărășeni, alături de oamenii importanți din conducerea clubului Dunărea. Aceștia au susținut echipa locală și s-au bucurat la final de rezultatul surprinzător care a dus Dunărea pe primul loc al Seriei I, peste Rapid București, însă doar ca golaveraj.

După meci, în vestiarul echipei a fost sărbătoare. Jucătorii Dunării s-au bucurat alături de „dirijorul” lor, Ionel Ganea, dar și de cei din conducerea clubului, Viorel Ivanciu, Marian Dinulescu și Costică Ștefan. „Cine e pe primul loc? Cine e pe primul loc?”, și „Să vină banii la băieți!”, au fost scandările „valahilor” călărășeni. Oficialii clubului i-au felicitat pe jucători și le-au transmis că îi așteaptă pe fiecare pe la casierie.

De sâmbătă, de la ora 12:00, întreg lotul Dunării își va muta cartierul general, pentru ultima dată în acest an, la Ivănești (Hanul Fermierului). Acolo este așteptat și „Moș Nicolae”, alias Vasile Iliuță, omul care poate susține Dunărea Călărași în drumul ei spre Liga 1. Tot acolo va avea loc și banchetul de final de an, un an în care Dunărea Călărași a scris istorie, o istorie frumoasă pentru fotbalul călărățean. 

FARUL CONSTANȚA    2
DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI    6

S. Chițu ”56, Pătulea ”90+7 / Alami ”8, ”80, Săveanu ”66, V. Alexandru ”70, ”74, ”90+1

Gudea – M. Rusu (Al. Vieru ”72, I. Dinu ”90+6), Fl. Pătrașcu (cpt.), D. Bratu, I. Barna – Suciu, Ad. Ionescu, V. Cristocea (S. Ilie ”46), Corcoveanu – S. Chițu, Pătulea
Rezerve neutilizate: Meleandră, Țăranu, Al. Matei, Butoi
Antrenor: Constantin Gache
Eliminat: Gudea ”90+4 (roșu direct)

C. Lungu – Țenea, Bg. Panait (cpt.), M. Popescu, M. Mureșan – Sg. Popescu (V. Petre ”84), S. Matei – Al. Stoica (Săveanu ”64), Alami, L. Buș (Vădrariu ”84) – V. Alexandru
Rezerve neutilizate: G. Popa – Bumbac, V. Andrei, Preoteasa
Antrenor: Ioan Ganea

Stadion: Farul (Constanța); Spectatori: 1.500; Arbitru: Alexandru Tudor 3 (București); Asistenți: George Florin Neacșu 3 (Câmpulung Muscel) și Gabriel Sabin Stroe 3 (Pitești); Jucătorul meciului: Saifeddine Alami 5.

Articol scris de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)
Foto: Alexandru RAITA și Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 05 Dec. 2015, 17:59 Campionat
Pe aceeași temă