Florin Bratu își începe cariera de antrenor: „Mitraliera” o va prelua pe Dinamo II din vară

Marius ANGHEL 16 Apr. 2014, 11:54 Stiri
Florin Bratu își începe cariera de antrenor:**
  • „Bratone” ocupă în acest moment funcția de coordonator al departamentului de scouting din „Ștefan cel Mare”, din care mai fac parte Iulian Oprea, Octavian Marin, Ionel Augustin și Ion Pârcălab.
  • Fostul tehnician de la Dinamo 2, Mugurel Cornățeanu, a fost demis după ce Anghelache l-a provocat pe Ionuț Negoiță să aleagă între el și ex-antrenorul „câinilor” ce evoluau în comuna 1 Decembrie.

Noua conducere a roș-albilor este gată să ofere o șansă mare încă unui fost jucător important al lui Dinamo. După ce Flavius Stoican a primit postul de antrenor principal la echipa mare, iar Ionel Dănciulescu a fost numit director general, șefii din „Groapă” plănuiesc instalarea lui Florin Bratu (34 de ani) la Dinamo 2. Locul a rămas vacant în urma concedierii lui Mugurel Cornățeanu, cel care a ratat play-off-ul de promovare în Liga a 2-a. Formația secundă a pierdut în week-end la Juventus Colentina (0-1), iar roș-albii n-au mai prins poziția a 6-a, ce le-ar fi permis să se bată pentru dreptul de a „urca” în liga imediat superioară.

Surse din „Ștefan cel Mare” susțin că Anghelache i-a impus lui Cornățeanu să utilizeze o serie de jucători care intraseră în dizgrația antrenorului, din motive de indisciplină. Aceștia sunt Asanovic, Diakhate și Alex Chiriță. Tehnicianul ar fi ignorat „recomandările” președintelui și ar fi jucat conform propriilor principii, în ultimele două etape din Liga a III-a.

Marți, după ce a devenit clar că Dinamo 2 nu mai poate promova, Constantin Anghelache l-ar fi provocat pe Negoiță să aleagă între el și Cornățeanu. Patronul a preferat „divorțul” de antrenor, iar pentru play-out i-a dat credit lui Bogdan Popa, fostul „secund” al tehnicianului proaspăt demis. 

Din sezonul viitor, cele mai mari șanse de a prelua Dinamo 2 le are Florin Bratu, șeful departamentului de scouting. Cel poreclit „Mitraliera” a fost chestionat deja de șefi pe această temă, iar „Bratone” și-a dat acordul. Astfel, din vară, fostul atacant își va începe cariera de antrenor. Florin Bratu urmează cursurile PRO ale școlii federale de antrenori.

100.000 de euro costă întreținerea echipei Dinamo 2, în Liga a III-a. Promovarea în Liga a II-a ar dubla această sumă

5,4 milioane de euro a încasat Dinamo de la Lazio pe Ștefan Radu, un jucător crescut la Dinamo 2

Articol scris de Marius PITARU și Cătălin MUREȘANU

Marius ANGHEL 16 Apr. 2014, 11:54 Stiri
Pe aceeași temă