Liberty a învins „lanterna roșie”

07 Mar. 2009, 19:39 Campionat
Liberty a învins

După o primă ocazie ratată de Gheirghișan, Liberty a deschis scorul prin Străuț, printr-un șut de la 14 metri, în stânga lui Szolomaier, după o lovitură de colț executată de Rus.

 

Oaspeții și-au arătat colții încă din primele minute de joc, când se poate spune că au și dominat. Golul marcat de Străuț a liniștit însă echipa din Câmpia Turzii, care a replicat abia în minutul 28, cu un șut puternic, din poziție centrală, dar peste transversală, expediat de Sancira.

 

Turdenii au fost periculoși și când Fertea a reluat cu capul, din șase metri, pe lângă poarta lui Huțan. Laur Rus a trimis o torpilă de la 40 de metri, din lovitură liberă, puțin peste poartă.

 

O uriașă ocazie a fost ratată de Dochița, care a reluat peste poartă din cinci metri, după care, în minutul 72, Chiș a șutat de la opt metri, dar Szolomaier a respins cu piciorul. În minutul 78, gazdele ne-au înlăturat emoțiile. Rus a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, iar Birtalan Botond a reluat cu capul, de la cinci metri, fără nicio șansă pentru Szolomaier.

 

La 2-0 Liberty, și-a creat mai multe ocazii, dar a controlat jocul, obținând o victorie fără dubii. “Fără să încerc să folosesc un clișeu, pot spune că am obținut o victorie muncită și cât se poate de meritată. Adversarii ne-au pus numeroase probleme, dar am tratat meciul serios și am învins”, a spus Gheorghe Ghiț, antrenorul lui CF Liberty.

 

Orice s-ar spune, însă, și replica oferită de copiii lui Tătăran a fost mult peste așteptări. E clar, nu multe echipe vor fi sigure pe cele trei puncte cu ”lanterna roșie”. “Am în teren mulți copii. Majoritatea sunt la al doilea lor meci în liga secundă. Important este ca ei să joace cât mai mult. Personal eu sunt mulțumit de prestația lor”, a declarat Ioan Tătăran, antrenorul acestora.

 

 

CF Liberty – Mechel Câmpia Turzii 2-0 (1-0)
Au marcat: Bogdan Străuț ’14, Birtalan ’78

 

Stadion:
Liberty; teren bun dar ușor moale; timp noros; spectatori: 500

 

CF Liberty: Huțan – Rus, Salamon, Oltean, Popovici – Străuț, Coroian (’56 Danci), Bocsfoldi (’52 Sorian), Chiș, – Dochița (’70 Birtalan), Cigan . Antrenor: Gheorghe Ghiț

 

Mechel Câmpia Turzii:
Szolomaier – Perțe, Ghenți (’66 Yartey), Mitrea, Siecoban, Berchișan – Luca, Grigoșucuță, Chioran (’69 Balmoș) – Sancira, Fertea (’79 Feher). Antrenor: Ioan Tătăran.

 

Arbitri: Cătălin Popa (Pitești) – Dan Gabriel și Bogdan Ghiorghioiu (ambii Timișoara). Observator FRF: Flavius Domide (Arad).

 

www.bihoreanul.ro

07 Mar. 2009, 19:39 Campionat
Pe aceeași temă