„Le-am spus să își amintească de timpurile în care jucau în cartier și făceau fotbal doar din plăcere!”

Marius ANGHEL 05 Nov. 2012, 16:31 Campionat

Sâmbătă seara s-a disputat mult așteptatul meci între cei de la FC Argeș și CS Mioveni, într-o confruntare contând pentru etapa a 11-a din Liga a II-a la fotbal. Meciul a fost așteptat cu mare interes de toată lumea, iar piteștenii au părut mai motivați ca niciodată. Aceștia au știut încă de la vestiare pentru ce au intrat pe teren și care este ținta lor principală.

Primele ocazii au aparținut argeșenilor, dar golul nu a venit mai devreme de minutul 8. Ivănică a primit o pasă excelentă pe culoar, iar portarul Popescu a avut o ieșire hazardată de care a profitat jucătorul echipei FC Argeș, iar acesta reușea să deschidă scorul. Imediat după ce piteștenii au deschis scorul, Simion a fost aproape de a restabili egalitatea pentru oaspeți, dar acesta a ratat din interiorul suprafeței de pedeapsă. După acest moment mai dificil tot piteștenii au dominat meciul, iar rând pe rând, Alin Popa, Ivănică sau Ion Marius au ratat ocazii importante de a aduce desprinderea celor de la FC Argeș în meci.

La pauză s-a intrat cu un avantaj minim la vestiare pentru piteșteni, dar după pauză a fost rezolvată ecuația echipei învingătoare. Alin Popa a primit o pasă excelentă de la Ivănică și a scăpat singur cu portarul advers reușind astfel majorarea avantajului pentru piteșteni. Cu un avantaj de două goluri pe tabela de marcaj, piteștenii au gestionat mult mai bine finalul de meci și au mai avut câteva oportunități de a marca, dar și cei din Mioveni au avut două ocazii.

Numai că sâmbătă seara nicio echipă din această serie din Liga a II-a nu putea să aibă mari pretenții pe terenul unei echipe FC Argeș mai mult decât montate. Piteștenii s-au impus cu scorul de 2 – 0 și au ajuns ca după această etapă să acumuleze 10 puncte în clasament, fiind la numai trei lungimi distanță de cei de la Mioveni.

La finalul confruntării Iulian Crivac era un antrenor fericit. „Vreau să îmi felicit jucătorii pentru ceea ce au arătat în această seară. Sunt de părere că a fost un joc foarte bun făcut de echipa noastră și care a demonstrat încă o dată că locul nostru în clasament nu este acela pe care îl ocupăm în momentul de față. FC Argeș este o echipă cu mulți jucători valoroși și sunt convins că o să creștem de la etapă la etapă. A fost o partidă în care au intrat foarte bine motivați pe teren și am reușit să dominăm destul de clar jocul și după părerea mea victoria este una perfect meritată. Vreau să mulțumesc și domnului Viorel Dumitrescu pentru că eu sunt aici pentru a continua munca începută de dumnealui.”, a declarat Iulian Crivac, antrenorul principal al echipei FC Argeș.

Consideră că scorul putea să fie mai mare

Antrenorul piteștenilor este de părere că jocul a fost unul controlat cu autoritate de către elevii săi și că scorul final al confruntării putea să fie chiar unul mai mare. „Cred că am dominat foarte clar meciul și sunt de părere că scorul putea să fie chiar unul mai mare. Noi am dominat clar meciul și am mai irosit niște ocazii importante de a marca. Numai că nu am avut clarviziune în unele faze ale jocului și am câștigat doar la o diferență de două goluri. Chiar și așa este un succes pentru care trebuie felicitat orice jucător din echipa noastră și în sfârșit au înțeles că doar prin sacrificiu poți să realizezi lucruri importante”, a declarat Iulian Crivac
.
Mesajul dinaintea meciului

Iulian Crivac este omul care a găsit cuvintele potrivite înainte de începutul meciului. Iată ce a declarat în legătură cu acest subiect: „Le-am spus înainte de meci să își amintească de vremea când erau copii și jucau fotbal în cartier cu alți băieți. Atunci jucau doar din plăcere și totul pentru ei însemna victoria și plăcerea de a juca fotbal. Asta le-am cerut și eu și cred că au realizat acest lucru. Sunt de părere că băieții au înțeles mesajul meu și în această săptămână au muncit foarte mult și au fost modești. Asta trebuie să facem și de acum înainte pentru că numai așa putem să recuperăm punctele pe care le-am pierdut în debutul campionatului, puncte care ne-ar fi ajutat foarte mult acum.”

Crivac a adus patru puncte în două meciuri

Iulian Crivac a avut parte de un debut perfect pe banca tehnică a echipei FC Argeș. Acesta a reușit să obțină patru puncte pentru echipa sa din primele două jocuri pe care le-a avut aici în postura de antrenor. Acesta a debutat la începutul săptămânii trecute cu meciul de la Timișoara, acolo de unde echipa s-a întors cu un punct, meciul terminându-se la egalitate, scor 2 – 2. După punctul scos pe Bega, argeșenii au dat lovitura etapa aceasta și au reușit să se impună în duelul cu cei de la CS Mioveni. Piteștenii au făcut un meci foarte bun și au reușit să se impună cu scorul de 2 – 0. Astfel, cu Iulian Crivac pe bancă echipa a acumulat patru puncte în primele două etape ale campionatului, iar runda viitoare piteștenii speră să mai obțină o nouă victorie urmând să se deplaseze la Alba Iulia pe terenul unei echipe ce joacă în ultima perioadă cu juniorii.

Sursa: FC Argeș

Marius ANGHEL 05 Nov. 2012, 16:31 Campionat
Pe aceeași temă