La Târgu Jiu s-a întors iarna geroasă! FOTO | Cum arată gazonul unde se joacă Pandurii – Petrolul, cu două ore înainte de fluierul de start

Marius ANGHEL 24 Feb. 2019, 09:18 Campionat

UPDATE – 09:05: Cu două ore înaintea startului meciului de la Târgu Jiu, unde joacă Pandurii și Petrolul, în ultima partidă a etapei a 22-a a Ligii 2, suprafața de joc a fost curățată în totalitate de zăpadă, după ce ieri aceasta era acoperit cu un strat gros de nea după ninsoarea căzută vineri noapte.

Organizatorii partidei au muncit ieri toată ziua pentru a îndepărta zăpada aflată pe terenul sintetic și a oferi condiții bun de joc, în limita posibilităților.

Cu două ore înainte de fluierul de start, la Târgu Jiu sunt -11 grade, iar la teren se fac ultimele retușuri, curățarea liniilor suprafeței de joc, pentru ca brigada de arbitri să dea ok-ul pentru ca partida să se desfășoare.

Meciul dintre Pandurii și Petrolul începe la ora 11:00. După desfășurarea celorlalte jocuri ale etapei, gorjenii sunt pe locul 10, cu 28 de puncte, iar Petrolul a căzut pe locul 5, cu 45 de puncte, dar poate urca inclusiv pe locul 2, cu o victorie la scor.


 

UPDATE – 18:30: Organizatorii meciului Pandurii – Petrolul, programat duminică, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, au făcut progrese evidente în privința curățării suprafeței de joc de zăpadă, însă mai au destul de muncă pentru ca terenul să se prezinte în condiții acceptabile. În orice caz, frigul și suprafața de joc înghețată vor pune mâine probleme serioase jucătorilor celor două echipe.


 

Pare incredibil, dar terenul unde în mai puțin de o zi trebuie să se joace meciul dintre Pandurii Târgu Jiu și Petrolul Ploiești e acoperit aproape în totalitate cu un strat gros de zăpadă. Vremea din ultimele zile, în special de azi noapte, a dat serios de treabă organizatorilor partidei programate duminică, de la ora 11:00.

Gazonul sintetic din cadrul complexului Municipal din Târgu Jiu e acoperit cu 20 de centimetri de zăpadă și, în plus, pe margine sunt și grămezi mari de nea care dau mari probleme. Angajații de la Pandurii s-au rugat la divinitate să topească zăpada căzută de o bună perioadă de timp, iar acum sunt nevoiți să o îndepărteze în timp record, altfel riscă să nu poată organiza meciul de mâine cu Petrolul.

Acum trei săptămâni oficialii clubului Pandurii credeau că vremea se va încălzi și zăpada se va topi până la primul meci oficial. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar condițiile meteo din ultimele două zile chiar au înrăutățit situația. Potrivit pandurul.ro, zăpada depozitată pe laturile terenului de joc s-a solidificat, înghețând pe timpul nopților reci, iar acum a apărut o altă problemă: ghețarii greu de spart și greu de scos. Grămezile de nea au, în anumite locuri, mai mult de un metru și jumătate, astfel că se încearcă scoaterea lor cu un buldozer.

Pandurii trebuie să curețe suprafața de joc până mâine dimineață, pentru ca arbitrul să dea ok-ul că meciul cu Petrolul se poate desfășura.

Cornățeanu: „Doar singuri putem să ne punem piedică”

Altfel, după desfășurarea celorlalte meciuri ale etapei a 22-a, prima din 2019, Pandurii a rămas pe locul 10, cu 28 de puncte, dar Petrolul a căzut pe locul 5, cu 45 de puncte, fiind depășită de „U” Cluj și Chindia.

Atât Pandurii, cât și Petrolul au făcut schimbări majore în lot în această iarnă, însă ploieștenii sunt cert favoriți la a obține victoria, chiar dacă joacă în deplasare. Nu datorită locurilor ocupate acum în clasament, ci a loturilor pe care le au la dispoziție Adrian Bogoi, respectiv Mugurel Cornățeanu.

„Avem în față 17 finale, dar sunt foarte încrezător în lotul pe care îl avem, unul foarte competitiv și valoros în toate compartimentele. Avem jucători care au evoluat în Liga 1, care au mai avut promovări, iar eu spun că doar singuri putem să ne punem piedică. Asta va trebui să facem, să eliminăm acele sincope pe care le-am avut în prima parte a sezonului, pentru că, altfel, avem calitatea necesară pentru a ne atinge obiectivul. Lotul este mult îmbunătățit față de cel cu care s-a plecat la drum în vară, iar obiectivul este unul cât se poate de clar. Nu există dubii, trebuie obligatoriu să promovăm în primul eșalon și sunt convins că FC Petrolul Ploiești va ajunge în Liga 1 la finalul acestui sezon”, a spus Cornățeanu la conferința de presă de dinaintea meciului cu Pandurii. În această iarnă, Petrolul a achiziționat 11 jucători noi.

Bogoi: „Începem acest an cu un adversar redutabil, dar sperăm să luăm cele trei puncte”

De partea cealaltă, Pandurii a perfectat opt transferuri, însă pentru meciul cu Petrolul are o serie de absențe importante în formula de start. Vor lipsi Ciobanu, Dănăricu, Lică, Vasilescu, Dodoi, Șendroiu și Măicăneanu. Vasilescu este suspendat, în timp ce restul jucătorilor au probleme medicale.

„Știm că începem acest an cu un adversar redutabil, o echipă care din punct de vedere financiar stă foarte bine și are un lot valoros de jucători, au un obiectiv și de fapt sunt favoriți la promovare. Dar, ne pregătim cât putem de bine pentru acest meci și sperăm să luăm cele trei puncte puse în joc. Avem un adversar destul de puternic în față, dar toate echipele s-au întărit și sunt stabile financiar, s-au făcut foarte multe investiții la majoritatea echipelor. Urmează ca noi să ne pregătim cât de bine putem și sperăm să facem față acestor adversari, suntem încrezători. Nu facem calcule, luăm fiecare meci în parte, iar prima etapă, care va fi acum cu Petrolul, este cea mai importantă”, a spus Bogoi despre meciul cu Petrolul.

Marius ANGHEL 24 Feb. 2019, 09:18 Campionat
Pe aceeași temă