La SC Bacău a rămas ca în tren

Mihai Andries 22 Jul. 2014, 14:15 Campionat
La SC Bacău** a rămas ca în tren

Ziua de luni nu a adus clarificări în ceea ce privește situația divizionarei B Sport Club Bacău. După Extraordinara de Consiliu Local, reprezentanții Primăriei și o parte a consilierilor locali s-au reunit într-o ședința ce a avut ca subiect viitorul echipei de fotbal.

Una dintre variante (susținută de consilierul George Bogatu) propune preluarea echipei băcăuane de către firma de energie Getica ”95, societate cu un trecut în fotbal la Gloria Buzău și Ceahlăul. S-a avansat, totodată, ideea învestirii lui Cristi Ciocoiu în funcția de președinte și aducerea lui George Ogararu ca antrenor.

Toate aceste variante de proiect nu au depășit, însă, faza discuțiilor, lipsa garanțiilor făcând ca totul să rămână ca în tren. Există însă voci care susțin rămânerea echipei sub umbrela Consiliului Local (finanțarea există), dar cu condiția că Asociația Sport Club Bacău să-și schimbe în întregime componența. Așadar, fără Liviu Goian, Gabriel Stănică Lupu, Marius Danciu, Claudiu Năstasă și Liviu Rusu, ci cu un staff compus din oameni de fotbal și oameni de afaceri credibili.

Cert este că, în momentul de față, prioritară rămâne găsirea unor sume de bani care să acopere partea de co-finanțare a Asociației Sport Club Bacău în ceea ce privește proiectul de 28 de miliarde de lei aprobat de Consiliul Local pe Legea 350/ 2005.

Altfel, se profilează tot mai clar ipoteza ca jucătorii să devină liber de contract. Totodată, trebuie achitat cât mai rapid baremul de arbitraj restant din ultima etapă de campionat 2013-2014, astfel încât echipa băcăuană să evite riscul neprogramarii în Cupa României.

Sursa: Deșteptarea

Mihai Andries 22 Jul. 2014, 14:15 Campionat
Pe aceeași temă