SC Bacău s-a reunit, însă viitorul echipei este sub semnul întrebării. Jucătorii continuă să plece, conducerea nu poate face nimic, iar autoritățile locale doar promit

Marius ANGHEL 28 Jun. 2016, 14:07 Pregătiri, amicale
SC Bacău s-a reunit, însă viitorul echipei este sub semnul întrebării.** Jucătorii continuă să plece, conducerea nu poate face nimic, iar autoritățile locale doar promit

SC Bacău, una dintre echipele care au lăsat o impresie frumoasă în campionat trecut, a dat, în această dimineață, start pregătirilor pentru noul sezon al Ligii 2. A fost o reunire cu un număr de jucători mic, 18, una sub semnul incertitudinii, o revedere la care nu s-a putut răspunde la multe întrebări.

Fără Cătălin Vraciu – plecat la ACS Poli, Giurgiu – plecat în Bulgaria, Țuțu – ajuns la nou-promovata Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, dar și cu Dumitriu, Corban și Grumezescu – cu bagajele făcute, Sport Club s-a reunit marți cu un lot în care s-au regăsit 18 jucători. Incertitudinea e cuvântul de ordine la Bacău, acolo unde conducerea clubului nu a putut oferi un răspuns clar, potrivit unui articol publicat pe site-ul oficial, la întrecări ca: „Ce facem? Ce va fi în continuare? Continuăm sau ne desființăm?”. Cert este că în vestiarul echipei s-a instalat o atmosferă apăsătoare.

„Nu știu cât putem rezista așa. Avem nevoie să se întâmple ceva pentru a schimba această stare de spirit”, a spus antrenorul Cristian Popovici, care a admis că staff-ului tehnic îi este greu să lucreze cu jucători care se gândesc mai mult la plecare.

Fotbalul băcăuan se află la un nou moment de răscruce, iar autoritățile locale vin doar cu promisiuni în această perioadă. De exemplu, potrivit ziarului local Deșteptarea, după întâlnirea de luni dintre primarul Cosmin Necula și conducerea Sport Clubului, compusă din președintele Cristian Ciocoiu și directorul tehnic Gheorghe Poenaru, noul edil a precizat că este interesat de continuitatea și de dezvoltarea fotbalului băcăuan, însă problemele vizând o parte din proiectele declarate câstigatoare pe Legea 350/ 2005 (cu precădere cele din domeniul Culte) vor duce la reluarea întregii proceduri. Prin urmare, finanțările nerambursabile, inclusiv cele destinate Sportului, urmează să cunoască noi întârzieri, iar cei 2.000.000 lei alocați inițial echipei de fotbal din Liga 2 să rămână în suspensie.

„Domnul primar Necula ne-a spus că își dorește ca echipa să își continue activitatea și – de ce nu – să treacă la un moment dat sub tutela municipalității, dacă se va găsi cadrul legal optim pentru așa ceva. Pentru moment, însă, reluarea procedurii legate de finanțările pe Legea 350, face ca sumele respective să rămână blocate. Până când, rămâne de văzut. Cert este că, timpul nu e de partea noastră, a Sport Clubului”, a declarat, citat de desteptarea.ro, președintele SC-ului, Cristian Ciocoiu.

Foto: SC Bacău

Marius ANGHEL 28 Jun. 2016, 14:07 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă