Activitatea Daciei Unirea merge prost pe toate planurile. Testul cu Slobozia a fost pierdut, jucătorii încă nu au contracte, iar situație echipei rămâne incertă

Marius ANGHEL 24 Jul. 2017, 10:36 Pregătiri, amicale
Activitatea Daciei Unirea merge prost pe toate planurile.** Testul cu Slobozia a fost pierdut, jucătorii încă nu au contracte, iar situație echipei rămâne incertă

Dacia Unirea nu a cunoscut gustul victoriei în partidele amicale disputate până acum. Formația brăileană a pierdut cu 1-0 și jocul de verificare susținut, sâmbătă dimineață, pe Municipal, în compania Unirii Slobozia, echipă din Liga a 3-a. Antrenorul Alin Pânzaru nu poate forma, deocamdată, un grup unit la echipă, deoarece niciunul dintre fotbaliștii care se pregătesc la Brăila nu a semnat noul contract. Cât privește situația jucătorilor venți în probe, nici aceasta nu este una bună, pentru că, neavând un buget, șefii clubului de la Dunăre nu pot negocia cu aceștia. Iar unii dintre cei sosiți în probe nu prea mai au răbdare, având în vedere că mai sunt două doar săptămâni până la startul noului sezon din Liga a 2-a.

La finalul amicalului de sâmbătă, Valentin Avramescu, președintele Consiliului de Administrație a scos din nou în evidență situația incertă cu care se confruntă Dacia Unirea. Șeful clubului brăilean de fotbal a vorbit apoi despre partida amicală cu Unirea Slobozia, dar și despre stadiul negocierilor cu jucătorii.

„Așteptăm urgent concretizarea ajutorului financiar promis de autoritățile locale. Orice întârziere este dureroasă pentru noi. Căldura și-a pus amprenta asupra jucătorilor, de aceea nu pot spune că a fost un joc reușit pentru niciuna dintre echipe. Noi am discutat cu jucătorii din vechiul lot, am luat în calcul toate doleanțele lor, au fost reeșalonate datoriile și toți sunt de acord să rămână la Brăila. Cei noi sunt ceva mai reticenți, însă nici noi nu avem pe ce ne baza financiar ca să-i putem determina să rămână la Dacia Unirea. Lipsa unui răspuns clar din partea autorităților locale ne macină, căi de ieșire nu prea sunt la acest moment și, probabil, că până la iarnă ne va fi foarte greu”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu.

Ocazii ratate

Meciul amical dintre Dacia Unirea și Unirea Slobozia a fost unul de luptă, fără mari realizări. Oaspeții au fost ceva mai periculoși în atac în debutul partidei, însă mingea șutată de Toma a trecut pe lângă poartă. Unirea Slobozia a continuat să dicteze ritmul jocului și, în minutul 22, a deschis scorul prin Adrian Răduca, după un corner executat de Marin. De la jumătatea primei reprize Dacia Unirea a fost ceva mai activă în jumătatea adversă de teren, iar în minutul 34 a obținut o lovitură liberă indirectă la marginea careului mic, mingea a ajuns la Costel Roșu, acesta a șutat plasat, însă portarul Dumitrescu a pus un picior salvator și tabela nu s-a modificat. Olimpiu Bucur (41) și Olenic (44) și-au încercat șansele de la marginea careului, dar niciunul dintre ei nu a reușit să cadreze mingea pe spațiul porții.

Dacia Unirea a controlat autoritar partea a doua a amicalului, însă nu a avut om de gol. La cinci minute de la reluare, Bucur a șutat din careu, dar portarul Popa a avut o intervenție salvatoare. Nici Paul Cubleșan nu a avut mai mult noroc în minutul 78, când a trimis mingea la colțul scurt pentru că și de această dată Popa a fost la post. La faza imediat următoare a fost rândul lui Dima să încerce să egaleze, dar mingea trimisă de el, cu capul, nu i-a pus probleme portarului echipei vizitatoare.

Partida se putea totuși încheia la egalitate pentru că, în minutul 85, Paul Cubleșan a reușit să devieze mingea pe lângă Popa, dar a intervenit foarte bine Drezaliu și a respins-o de pe linia porții, astfel că Unirea Slobozia s-a impus la limită, 1-0, în amicalul de pe Municipal cu Dacia Unirea.

Dacia Unirea: Olaru (Logofătu 46) – Gab. Niță (Dima 65), Ivan (Băghiceanu 46, Moroianu 72), Lazăr, Ghiocel – Roșoagă (Cuciureanu 46), Covaciu (E. Oprea 65), Olenic (Subțirică 46, Puia 78), Mihai (Cubleșan 46) – C. Roșu (P. Ioan 75), O. Bucur

Unirea Slobozia: Dumitrescu – M. Marin, Ghinea, Soare, Topor – Drăguț, M. Adăscăliței, Apostol, Toma – Năstase, Răduca. În repriza a doua la oaspeți au mai evoluat: Popa, Săvescu, Emet, Drezaliu, R. Andrei, Comșa, Gherasim, Lemnaru, Burecu.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 24 Jul. 2017, 10:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă