La Fortuna, jucătorii și-au ales antrenorul: Edi Iordănescu. „Președintele ne-a pus să scriem pe bilete pe cine vrem”

Liga2.ro 20 Oct. 2014, 10:37 Campionat
La Fortuna, jucătorii și-au ales antrenorul: Edi Iordănescu.

Clubul de liga a doua AFC Fortuna (locul 5 în liga a doua, seria a doua) și-a pierdut antrenorul săptămâna trecută, atunci când Florin Stăncioiu și-a prezentat demisia după eșecul cu 3-0 pe teren propriu în fața lui ACS Poli. Drept urmare, pentru a alege numele antrenorului care să preia echipa, conducerea clubului a propus jucătorilor o soluție ieșită din comun: fotbaliștii au scris în vestiar, pe bilețele, pe cine vor la echipă. Surpriza președintelui Fortunei a fost la numărătoarea voturilor, acolo unde a constatat că pe toate cele 18 bilete era scris numele lui Edi Iordănescu, cel care a mai antrenat Fortuna și în liga a treia.

Ionuț Cioinac, fotbalistul care a jucat în trecut la Dinamo, a explicat pentru ProSport felul în care a decurs votul: Fiecare a primit o foaie pe care trebuia să scrie numele propriu și numele antrenorului pe care îl vrea. La final, pe toate cele 18 foi scria . Noi îl dorim, acum rămâne să vedem dacă vrea și patronul echipei„. Potrivit lui Cioinac, metoda inedită a fost acceptată chiar de către patronul Radu Călin, cel care a aprobat planul președintelui de a-i lăsa pe fotbaliști să aleagă. Noi ne-am dori ca Edi Iordănescu să revină, suntem 6-7 jucători care am mai lucrat cu el în trecut. Chiar și fotbaliștii mai noi îl vor pentru că au auzit ce metode de pregătire are și ce fel de om este„, a mai spus Ionuț Cioinac pentru ProSport.

Contactat de ProSport, Edi Iordănescu a mărturisit că este flatat de gestul fotbaliștilor de la AFC Fortuna, dar că șansele să preia echipa sunt momentan mici.Nu am știut de inițiativa echipei, dar mă bucură faptul că sunt apreciat. Îmi doresc să antrenez pentru că pentru asta m-am pregătit și asta îmi place să fac. În următoarea perioadă voi analiza atent orice propunere va veni, din orice direcție. Totuși, sunt șanse mici ca eu să ajung la Fortuna„, a spus Edi Iordănescu.

Surse din cadrul clubului Fortuna au mărturisit faptul că divizionara secundă nu este la prima încercare de a-l readuce pe fostul antrenor al Stelei, Vasluiului și al lui ASA Tg. Mureș, însă Iordănescu a refuzat până acum propunerile primite.

Articol scris de Cristian SCUTARIU

Liga2.ro 20 Oct. 2014, 10:37 Campionat
Pe aceeași temă